3 haftalık S&T Kanunimin başına gelenler...

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
ben ilk sayfalarda kulakmisafiri olduğum bir hysoung comet olayını yazmıştım kimse oralı olmamış olay tamamiyle şans işi kime patlarsa bu işin st si globali yok

geçmiş olsunda aktif kymco kullanıcısı olarak kymco ya dandik demeniz beni üzdü. keşke biraz daha özenle seçseydiniz kelimeleri.

bu abimiz zaten birçok motosikelt modeinde kendi motorunu övmekle üstüne yoktur.

hyolar dahamı kaliteliydi acaba...kafam iyice karıştı...ST Kanuniler kendini ispatlamadı henüz piyasada...milletin kafasıda çorba zaten...

s&t oldu iş bozuldu abi. zaten gt'ler krank kırıyordu. ben bu abimizle ybr250 başlığında sırf bu yüzden tartıştım ama öyle bir sorunki 2 güdne 9 sayfa oluyorsa bu motor ka-li-te-sizdir derim ben başka da bişey demem. kendi 125liğime de ne derseniz deyin umrumda olmaz Markasına güvendiğimden dolayı 2005 model motosikletimin 27000kmde daha 2.kez sübap ayarı yaptık o da zevkine...

Geçmiş olsun arkadaşım..
Ben burada gtr a para verilmez derken arkamdan bisürü insan atıp tutuyor hatta benim motorla kıyaslamaya kalkıyorlardı..
Acaba senin gibi gtr topiğinde aktif bi kullanıcının başına gelenleri duyunda ne diycekler..
Tekrardan geçmiş olsun diyorum umarım biran önce alıp satarsın..

ustam sen haklısın boşver. gt250'ler patır patır dökülüyor. ona vereceğim 8000 küsür paraya giderk er-5 alırım hemde 2004 model sonuna kadar da asılırım gazı. :) haksızmıyım ustam ? :rendeer:

kingman30 kesinlikle dediğin gibi istanbulu S&T kanuniyi arayıp surekli ne oldu gerekirse hergun aramanı tavsiye ederim bu işler istanbul ile biraz kavga edilmeden cozulmuyor..

kingman30;
ya görmemişim topiği geçmiş olsun üzüldüm daha çok yeniydi motorun.
büyük talihsizlik ama motorun toplandıktan sonra hiç soğuma bence, bi üretim hatasında denk gelmişsin olmaması gereken bişey tabi ama motorunu satıp zarar etme derim. iyi bi usta tarafından toplandıktan sonra gönül rahatlığıyla binersin motoruna. geçmiş olsun.

Son durum şudur :

Servise motoru bıraktığımdan beri her Allah'ın günü uğradım.Ancak bugün ilk defa uğramadım.Çünkü iki gün önce uğradığımda usta benden 2-3 gün süre istedi.Motoru komple söküp arızalı parçayı tespit ettikten sonra hemen getirtip kısa sürede teslim edeceğini söyledi.Firmanın müdürlerini yakından tanıdığını , telefonla görüştüğünü , gerekirse komple motor aksamını bile değiştirebileceğini söyledi.Ben gereken herşeyi yapıcam için rahat olsun dedi.Bana da biraz olayları akışına bırakmak kaldı.Galiba bu haftasonuna kadar işin rengi belli olacak.Ancak 2 hafta geçmiş olacak.Ben de hangi parçanın arızalı olduğunu , getirilecek parçanın ne olduğunu ustadan öğrenip merkezi arayarak telefonla sormak istiyorum.Çünkü daha önce okuduğum bu modelle ilgili bir arıza durumunda adam aylarca beklemiş.Sonra da merkezden bize böyle bir parça siparişi gelmedi şeklinde cevap gelmiş.Aynı duruma düşmemek için merkezle irtibata geçmeye niyetim var.

Usta bana sayıcı diye bir parçada arıza olduğunu söyledi.Ancak tek arıza o değil galiba.ses gelen ön silindirinde sökülmesi lazım.İnşallah haftasonuna kadar tam bir arıza tespiti yapılır da.1 ay içerisinde gerekli parçalar gönderilip sonuca ulaşırız.

tamam kardeş bizde takipcisiyiz...elimizden bişey gelse diyeceğim ama ateş düştüğü yer yakar...

s&t oldu iş bozuldu abi. zaten gt'ler krank kırıyordu. ben bu abimizle ybr250 başlığında sırf bu yüzden tartıştım ama öyle bir sorunki 2 güdne 9 sayfa oluyorsa bu motor ka-li-te-sizdir derim ben başka da bişey demem. kendi 125liğime de ne derseniz deyin umrumda olmaz Markasına güvendiğimden dolayı 2005 model motosikletimin 27000kmde daha 2.kez sübap ayarı yaptık o da zevkine...
:

aynen dediğin gibi kardeş...sayın arkadaşlar bazı sorunlar vardır bunlara KRONİK denir...sizde bilirsiniz...KRONİK olma olasılığının belli limtlerden sonra olacağı anlamı taşır...gerçek olan şu mudur...dip faz gt 250 r larda krank kolu yağsızlıktan dağılıyormu...evet...ben yaşamadım diyen arkadaşların maksimum limitlerde sürekli kullanmadığını söyleyebilirmiyiz...evet hepsi kontroli ve dikkatliler...böyle bir şey yaşamaktan korkmaları dengeli kullanım ve bunu yaşamama garantisi gibi birşey...

bizim Semih vardı onun işide böyle olmadımı...aynı şekilde...1000 lira masraf yaptı ve motorunu zar zor topladı sonra ne yaptı bilemiyorum...

bir detay ST Kanunıde devir kesici var mı yok mu...önemli...

birde geçen seneden hatırlkadığım bir mevzu daha var alıntı yaptım aşağıya...

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

grave´isimli üyeden Alıntı
Arkadaşlar bende sizler gibi motosikleti bir uzuvum gibi hayatımın parçası gören, iki teker tutkunu bir insanım. Ancak son günlerde yaşadığım bazı olaylar bu tutkuyu benden alıp maalesef çok uzaklara götürmeyi başardı.

Her şey Hyosung GT 250 R marka / model motosiklet sahibi olduktan sonra oldu. Bende sizler gibi öncelikle motosikletin görünüşüne tutuldum. Sonra sınıfında tek olması, 250 c.c.’lik motor hacminin benim için yeterli olması ve Japon olmasa da en azından Çin malı olmamasından dolayı Hyosung’u tercih ettim. Önceleri her şey güzel başladı. Sorunsuzca keyifli bir şekilde binebiliyordum.

İlk yolda kalışımız 29 Ekim’de motorcu dostlarımızla buluşup Edirnekapı Şehitliği ziyaretinden dönüşte oldu. Yağmurlu bir gündü; eşimle birlikte E5 karayolundan evimize dönerken aniden motorum stop etti. Elektrikle ilgili olan her şey bir anda gitti. Hemen emniyet şeridine çektim ve kontrol ettim. Sigortaların kısa devre yaptığını ve sigortayı kırdığını gördüm. Motorumu benzinciye çekip eve otobüsle gittim. Sonradan servisten öğrendim ki fren müşürü arızalanmış ve şase yaptığı için kısa devre yapıp stop ediyormuş.
Sonra internet üzerinden motorun arızaları konusunda detaylı araştırma yaptığımda en büyük probleminin KRANK kırması olduğunu öğrendim. Ciddi bir sorun olduğu için detaylı araştırdım.

Motorda devir kesici bir emniyet mekanizması olmaması nedeniyle bir çok arkadaşın bu sorunu yaşadığını gördüm. Özenle kullandığım motoruma daha da dikkat ederek binmeye başladım. Ancak ne yazık ki 2500 km.’lik motorum düz yolda giderken birden tökezledi ve motorun içinden çat çut sesler geldi. Kenara çektim ve Hyosung yetkili servislerinden Niyazi Ustayı aradım. Sağ olsun kendisi motor kargocusu arkadaşını alarak Avrupa yakasına geldi ve motorumu ücreti mukabil dükkanına götürdü. Arıza tespitini yaparak bana maalesef krankın kırıkmış olduğunu söyledi. Parçanın garanti kapsamında olduğunu ve en geç bir hafta içinde (parça gelişi ve işçilik süresi) teslim edeceğini söyledi. 11 Aralık 2007 sabahı motosikletimi teslim edip dükkandan ayrıldım.

Bir hafta sonra servisi aradığımda yedek parçanın gelmemesi nedeniyle yapılamadığını öğrendim. Bende GLOBAL MOTOR’U arayarak, Global Motor satış ve pazarlama genel müdür yardımcısı sayın CENGİZ ÖZKUL bey ile görüştüm. Kendisi ‘parça beklendiğini ve gelir gelmez arızanın giderileceğini’ söyledi. Bir hafta daha bekledim ve sayın CENGİZ ÖZKUL beyle tekrar görüştüm ve tekrar aynı cevabı aldım.

Ne yazık ki beklemekten başka çarem yoktu. Garanti belgesinde ki 30 iş günü servis süresini doldurduktan sonra tekrar GLOBAL MOTOR’U arayarak, sayın CENGİZ ÖZKUL beyle görüştüm. Ve yasal olarak servis süresini geçirdiklerini hatırlatarak motosikletim hakkında bilgi almak istedim. Yine alışık olduğum cevabı alarak telefonu kapattım. Bu sefer parçanın en az on beş gün daha gelemeyeceğini duymak gerçekten beni bir hayli üzdü. Bu süreçte geçtikten sonra en son 06 Şubat 2008 itibariyle GLOBAL MOTOR ve sayın CENGİZ ÖZKUL beyle bir telefon görüşmesinde daha bulundum ve iki hafta daha kadar gelemeyeceğini öğrendim. Bu gün itibariyle 58 gündür motosikletimin servsiten çıkmasını beklemekteyim.

Bu durum karşısında Tüketici Hakları Dernekleriyle irtibat kurarak firmanın Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile yapmış olduğu ‘22673’ belge no’lu garanti şartnamesine uymadığını gördüm. Ve avukatım vasıtasıyla yasal süreci başlatmış oldum. 28 Ocak 2008 günü GLOBAL MOTOR MOTORLU ARAÇLAR SAN.ve TİC. A.Ş.’ne noter kanalıyla ihtar yolladım. Yasal süreci başlattığım için firma ile ilgili herhangi bir yorum yapmayacağım. Sadece sizlerin bilmesini istediğim TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN neticesinde bir takım hususlar var.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

yani Hyo ve ST arasında önemli farklar olmadığını anlayabiliyoruz..bu arkadaş normal kullanım yaptığını üzerine basarak söylüyor...HYO sahipleri yine moraliniz bouzlmasın ...bu detayları paylaşma sebebim ileride alacağınızı seçim kararlarını önemli ölçüde etkileyebilir...amac makinayı .oklamak değil...

hyo ve st arasındaki farklar
th52812_farklar_122_565lo.jpg

Devir kesici için biz mail atsak yada bir oluşum yapsak çünki herşey tıkırında gittiği sürece ne st motor nede dist kanuni bunu koymaz bence. Gt250R ve Gt250 Comet, Gv250 ve diğer modelleri arasındaki en çok arızayı yapan motor ( Gt250R ) sanırım diğer motorlardan gelen arıza msj bulamadım istisnalar dışında bilen varsa yanyınlarsa iyi olur ve sonuca göre sadece Gt250R modelinde sorun olup olmadığını yada sadece bu modele özgü sorunlar olduğunu görebiliriz ve birşeyler yapabiliriz.

son iki motorumda(GV250 ve GV650) Hyosung'u seçmiş bir kullanıcı olarak bu tip başlıkları dikkatle oluyorum. Şuana kadar bakım harici büyük bir sorunla karşılaşmadım heleki GV250 de yağını, filtresini , balatasını değiştirip yola devam ederdim.23.000 km nin ardından marka ve model memnuniyetimden dolayı Hyosung GV650 ye geçiş yaptım.Konjektör sorunu yaşadım ama aslında ufak bir kablonun temassızlığıymış.Son 3 yıldır Hyosungla yola devam ediyorum.Şuanda da GV650 ile seyahatte çıktım.Sonuca gelince Hyosung yani Global motor ve ST&kanuniciler ile filtre,balata vs. bakım malzemeleri haricinde pek fazla içli dışlı olmuşluğum yok.Şimdi tüm bunları okuyunca benide etkiliyor kendi kendime acaba diyorum. Genel bir memnuniyetsizlik varsa ki bu gördüğüm kadarıyla 250GTR modelinde mevcut, bu model kullanıcıları nasıl madur durumdaysa yarın öbürgün biz aynı duruma düşebiliriz.

Fakat şu noktada önemli, japon modellerden bir motor krank dağıttında firma tarafından aynı bekletmeler,oyalamalar yaşanmıyor mu?? Bu GTR ın krankında üretim hatası olduğu belli,yeni takılacak krank aynı firmanın aynı malı gene 3-5 bin km sonra kıracaksa napayım ben böyle değişimi.Garantiden değişipte bi dahaki krank kitlemesine kadar uykusuz günler mi geçireceğim.Peki bunlar SS makine yüksek süratte kitlerse benim hayatımı kim garantiye alacak.Tüm bunlar firmaya büyük bir yük aslında.

GV250 ile 150 km/h kadar sürat yaptığım dönemler oldu "meğer ne büyük tehlike atlatmışım" demiyorum çünkü gerçekten bana güven veriyordu bu makine.Ve şimdi GV650 ile 230 km/h hıza çıkıyorum ve motor aksamından bir şüphe hissetmiyorum.Eğer sorun bir modeldeyse büyük firmaların yaptığı gibi ürünlerini ger toplatması lazım.

Şuda bir gerçekki başta Avrupa dahil 2006-2008 yılları arasında o kadar çok 250GTR satıldı ki bununla başa çıkacaklarını sanmıyorum.Almanya sokaklarında,İngiltere sokaklarında hatta Türkiyenin en ücra köşesinde bile bu motoru görmek mümkün.

Bakalım ne olacak bu koreliler krank konusunda yeni bir yöntem geliştirip olmadı 130 km/h dan sonra devir kesicimi koyacaklar ne yapcaklarsa yapsınlar....Yoksa bir kaç sene sonra Yüzlerce 250GTR ı hurdalıklarda göreceğiz....

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar öncelikle derdime ortak olduğunuz için herkese teşekkür ediyorum.Bugün şok eden gelişmeler oldu.Sevineyim mi üzüleyim mi bende şaşırdım.Öncelikle ilk arıza yaptığında krank sorunu olmadığını anlamıştım.Çünkü yolda kalırdım.Demek ki krank sorunu çözüldü diyenler haklıymış dedim.Demek ki başka bir sorun var.Ancak daha motor tam sökülmediği için krankta hasar var mı yok mu onu da kestirmek zor.

Motoru teslim almadan önce bikaç yerde değişik şikayetler okumuştum.Adam motoru teslim almış.Evine götürene kadar 2-3 tane civatasını yolda düşürmüş.Hatta zincir korumasını bu sebepten kırmış.Ben de serviste toplanırken ustaya bu konudan bahsetmiştim.Bazı civataları gevşek oluyomuş.İyice kontrol yapar mısınız demiştim.Sonra motoru teslim aldım ve hiç bir şikayetim olmadı.3 hafta sorunsuz bindim.Ancak esas sorun motorun içinde gevşek olan civatalarmış.Bugün servise uğradığımda usta motoru yavaş yavaş sökmüş ve görmüş ki bütün civatalar gevşek.Hatta eliyle söktüğünü anlatıyo_O da şaşırmış bu işe.Bu nasıl bir sorumsuzluktur anlamak mümkün değil.Yani şimdi bundan şu anlam çıkıyo.Eğer sıfır bir gt250r alırsanız komple motoru söktürüp bütün civatalarını sıktırmanız gerekecek.Hadi duymuştuk motorun gövde kısımlarındaki civata gevşekliği nedeniyle sorun yaşayanları.Ancak motorun içinde olması hayret verici bir durum.Tabi bu gevşek civatalar motorda ne gibi bir soruna yol açtı.Değişmesi gerekecek parça var mı?Önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

Devir kesici olayına gelince S&T lerde devir kesici var ama bir hayli gec devreye giriyor...

bu olaydan sonra tum hyo kullanıcılarının epey bır dusunmesı gerekır...bugun arkadasa olan yarın sızın basınıza gelebilir ayrıca mahkemeyede verilebilir cünkü fabrika hatasının insan hayatını tehlikeye attıgından dolayı ,insan hayatı bir vidanın gevsekliği kadar ucuz olmamalı...ingilizcesi olan birileri hyosung fırmasına tum bu olan sıkayetlerın yer aldıgı bir mektup yollarsa ayrıca kullanıcılarında imzasının altında yer aldıgı epeyce bir dikkate alınacagına eminim... krank kırmasını gectim motorun civatalarının gevsemiş olması bundanda beter birsey ve de affedilemez...:farao::farao::farao::farao::farao:

O kadar mahkemeyle uğraşıcaksın yıllarını alıcak maddi ve manevi yıkım sonra sana sıfır bir hyosung 250gtr vericekler.

Sen o makineyi yakmazda naparsın*=?

Motorun içindeki vidaları sıkmama, bu kadarda şaçma bir hata yapılamaz. Bence bu tamir işi baya uzun sürecek gibi tüketici haklarını okuyup karar vermelisin( 2 ay tamir edilmek isteyen motor varsa seninkide açılması nerdeyse 1 hafta oldu bunun gelecek malzemesi 3 hafta kadar sürer.)
kafama takılan bir soruda hyosung suzuki v stron dl 650 motor üretiyor nasıl böyle kendi motoruna ilgisiz.
Krank resmini görünce çok şaşırdım sıralılarda hepsine ayid bir yuva var ama bunda tek yuva iki piston yanyana nasıl başarmış ama bir bildikleri vardır.

arkadasım alıntı yaptığın yazımda da soylediğim gibi ; evet haklısın devir kesici koysunlar.sen burdan ne anlıyorsun? bana göre problem değil ben motorumun ne olduğunu biliyorum.bi arkadasın dediği gibi hayabusa değil bu gerek de yok devir kesiciye

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:10 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:08 PM ----------

ha ha ha.doğru haklısın ben topiğin basından beridir motorumun mukemmelliğinden bahsediyorum.korkut arkadas ne kadar anlatmaya çalıssada tam tersini soyluyorum.tobe tobe.

Devir kesiciye gerek yok madem tamam öyle olsun bu motosiklet 150 km den sonrasını sallayamıyor. O zaman kitapçığına yazsınlar 150kmsyi geçmeyin 150 km den sonra kırank kesebilir sonuçta bu bir race makina değil tavsiyemize uymazsanız garanti kapsamı dışında kalacaktır diye yazsınlar o zaman.:cat::)

Arkadaşlar öncelikle derdime ortak olduğunuz için herkese teşekkür ediyorum.Bugün şok eden gelişmeler oldu.Sevineyim mi üzüleyim mi bende şaşırdım.Öncelikle ilk arıza yaptığında krank sorunu olmadığını anlamıştım.Çünkü yolda kalırdım.Demek ki krank sorunu çözüldü diyenler haklıymış dedim.Demek ki başka bir sorun var.Ancak daha motor tam sökülmediği için krankta hasar var mı yok mu onu da kestirmek zor.

Motoru teslim almadan önce bikaç yerde değişik şikayetler okumuştum.Adam motoru teslim almış.Evine götürene kadar 2-3 tane civatasını yolda düşürmüş.Hatta zincir korumasını bu sebepten kırmış.Ben de serviste toplanırken ustaya bu konudan bahsetmiştim.Bazı civataları gevşek oluyomuş.İyice kontrol yapar mısınız demiştim.Sonra motoru teslim aldım ve hiç bir şikayetim olmadı.3 hafta sorunsuz bindim.Ancak esas sorun motorun içinde gevşek olan civatalarmış.Bugün servise uğradığımda usta motoru yavaş yavaş sökmüş ve görmüş ki bütün civatalar gevşek.Hatta eliyle söktüğünü anlatıyo_O da şaşırmış bu işe.Bu nasıl bir sorumsuzluktur anlamak mümkün değil.Yani şimdi bundan şu anlam çıkıyo.Eğer sıfır bir gt250r alırsanız komple motoru söktürüp bütün civatalarını sıktırmanız gerekecek.Hadi duymuştuk motorun gövde kısımlarındaki civata gevşekliği nedeniyle sorun yaşayanları.Ancak motorun içinde olması hayret verici bir durum.Tabi bu gevşek civatalar motorda ne gibi bir soruna yol açtı.Değişmesi gerekecek parça var mı?Önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

bundan daha saçma sapan bir şey olamaz herhalde...keşke krank sorunun olaydı...peki bu garip sorun yüzünden kaza yapsaydın ne olurdu...hayatın bu kadar ucuzmuymuş...bunlar hazır gelmiyormu...montajcı Kanunı ellememişmi direkt kasayı yollamışmı Bursaya...veya servisinin hiçmi hatası yok sana teslim ederken...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bana söylendiği kadarıyla motor yurt dışından toplanmış halde geliyo.Servisteyse sadece lastikleri monte edilip , aküsü şarj olup teslim ediliyo.Eğer servise teslim etmeden önce komple motoru indirip bütün civatalarını sıkın diye bi talimat gelmediyse , servisin hiç bir suçu yok.Metehan dediğin gibi hayati tehlike var bu durumda.Ben bu motora atladım.Şehirlerarası yola çıktım.O gevşek civatalardan biri motoru kitleseydi belki de bir kamyonun altına girebilirdim.Bakalım zaman ne gösterecek.Bunları mahkemeye verip süründürmek lazım.Ancak ne yapacağımı ben de bilmiyorum.Usta haftasonuna kadar teslim edeceğini söylüyo.Ancak teslim aldıktan sonra binebilir miyim bilmiyorum.İyice soğudum.

bu tarz şeylere inanamıyorum...bunların vicdanı yokmu etik anlayışı markaya saygı...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Noter yardımıyla civataların gevşek olduğunu tespit ettirin. Bu en büyük ispatınız olacaktır, hatta mümkünse usta hiç motora el sürmesin...

Usta civataları sökmüş bile.Hem de bazılarını anahtar kullanmadan eliyle sökmüş.Kendiliğinden düşmesine az kalmış belki de.Sorunu zamanında farkedip servise gitmem iyi olmuş.Yoksa yağı boşalttığımızda parçalarla karşılaşırdık.Şimdilik parçalanan bir şey yok gibi görünüyo.Ancak o gevşek civatalar ya motor boluğuna falan zarar verdiyse vay halimize.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar