3 BMW Motosiklet RedDot Dizayn Ödülüne Layık Görüldü

Super Moderator
reddot138jf7.jpg

1955 yılından beri düzenlenen ve 1989'dan beri de Tasarım Ekibi onur ünvanının verildiği Red Dot ödül töreninde bu yıl bu ünvana BMW mühendisleri layık görüldü. 3 motosikletiyle ödül alan BMW, ayrıca 2 araba ve hayatı kolaylaştırmaya yönelik diğer tasarımlarıyla da başarısını taçlandırdı. BMW ve BMW Group DesignworksUSA firmalarınca tasarlanan toplam 8 ürünün 2548 ürün arasından sıyrılıp elde ettiği başarı sektörde eşine az rastlanır cinsten.

Dizayn ödülerinin kazanılmasını sağlayan tasarımlar:

BMW mühendislerine ödülü getiren motosikletler:

f800s138co3.jpg

BMW F800S

bmwhp2138rq1.jpg

BMW HP2 MegaMoto

bmwg650xcountry138dy4.jpg

BMW G650 Xcountry

Araba dalında ödüle layık görülen tasarımlar:

BMW 3 Coupé ve MINI
bmw3coupe138vf9.jpg
coopers138iq9.jpg

BMW Group DesignworksUSA'e ödül getiren tasarımlar:

Cruise Bike Junior, kahve otomatı "Talea Touch" ve İçecek şişelerini geri kazanma istasyonu
cruisebikejunior138ds7.jpg
taleatouch138sa8.jpg
bmwreddot138yc1.jpg

Red Dot Nedir?

Ünü dünya çapında bilinen ve kabul gören "Red Dot Design Award" 1955 yılından bu yana dağıtılmakta olan bir ödüldür. "Yılın Tasarım Ekibi" onur unvanı ile, 1989 yılından bu yana uzmanlar, öne çıkan her bir ürünün tasarım alanındaki performanslarını taçlandırmaktadırlar. Birinci seçilen ürünün yetkinliğinin kanıtını bu yıl Essen`de de görmek mümkündür: BMW Group’un iki otomobil ve üç motosiklet ile ayrıca, BMW Group DesignworksUSA tarafından tasarlanmış diğer üç ürüne red dot award 2007 ödülü verilmiştir.
Red dot award, başarılı bir tasarım için dünya çapında kabul görmüş önemli bir kalite onayıdır. Ödül, birçok kategoride - bunların içinde, trafik, endüstri, mimari, hobiler, ev cihazları, ofis, bilgisayar ve eğlence sektörü elektroniği vardır - verilmektedir. Yenilikçi seviye ve biçimsel kalite yanında, ürünlerin işlevselliği, sembolik ve duygusal içeriği ile ökolojik uygunluk da dikkate alınmaktadır. Bu yıl 2.548 ürün, 43 ülkeden gelerek Red Dot a
Award için aday gösterilmiştir. Red Dot Award kurucusu ve Uluslararası Tasarım Vakfı Icsd Başkanı Prof. Dr. Peter Zec katılımlarla ilgili: "Hem erişilen ürün sayısı, hem de kalite standardı bu yıl mükemmeldi" şeklinde açıklama yaptı.

İçecek şişelerini geri kazanma istasyonun işlevini merak ettim :)

...manken seçer gibi motosiklet seçilmezki.. iyi tasarım her şey demek değildir .. kişisel fikrim böyle..:mrgreen:

Diğer yıllarda ödül alan motosiklet tasarımlarını görmek isterseniz;

http://www.red-dot.de/

Konuyla alakasız ama 2006 yılında Vitra İstanbul Bathroom Collection'la bu ödülü almıştı. Nedense sevinmiştim:)

Sitedeki ödül almış bazı tasarımlar gerçekten çok şık. Onlarla evimi döşemek isterdim :)

Dizaynını çok beğendiğim Honda Civic ve Lamborghini Murcielago da ödül almış... Bu adamlar tam benim kafamdalar :p

Bunlar da bazı motosikletler...

MZ 1000S motorcycle
red dot
red dot award: product design 2003
2003-06-0461-e.jpg

Motorrad Honda CBF600
red dot
red dot award: product design 2004
2004-06-0612-a.jpg

Motorrad Münch-Mammut-2000
red dot
red dot award: product design 2001
2001-06-0018-a.jpg

Motor cycle KTM LC 4 640
red dot award: product design 1999
1999-06-1967-a.jpg

Seralin de dediği:

Istanbul bathroom collection
red dot
red dot award: product design 2006
2006-07-3620-b.jpg

Valla çok şık görünüyor şeyetmeye kıyamam... :cherry:

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bmw hp2 megamotoyu çok tuttum abi güselmiş

bi endüstriyel tasarımcı olarka şu büyük yarışmalara hiç katılamadık bi kendi okulumzda tasarım üdlü alıyoz bide bosch amcaya katıldık ondanda bi halt alamadık

abi bizim tayfaya sölimde şu yaptıkları bmw bisikleti alsınlar tabi rampaya dayanırsa

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2003-06-0461-e.jpg

Şu motorun resmini çok gördüm de,

Cismini görmek daha nasip olmadı.

Hiç satmışlar mı acaba?

Gerçekten merak ettim.:silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar