abs candır abs süperdir abs siz motora binmek ölüme gitmektir. vay arkadaşne çok fren yapmayı bilmeyen varmış
defalarca başlıklarda tartışıldı. satarım büyütürüm diyosan absli al 2. elde çok faaydası var. abs yi baştacı yapmışsınız. motosiklet dik konumdayken durmayı fren yapmayı beceremeyen adamlar sever absyi asılır frenlere tık tık tık durur. motor freni nedir kayma noktası nedir, virajda fren nasıl yapılır hangi senaryoda nasıl tepki göstereceğini bilmeyen arkadaşlar abs aşığı olmuşlar. kusura bakmayın hakkaten dik konum dışında bi işe yaramayacaksa sevmişim öyle absyi. virajın ortasında beni kurtarmıyor. sadece dik konumda işe yarıyor. hafif yatık bile olsan düşme ihtimalin olur abs ye güvenip hart diye ön frene asılırsan. bana bi yararı yok. absli motor kullanmadım hiç hep karadüzen motosikletler kullandım genelde enduro ve kros. hiç de fren yaparken düşmedim.
acemiysen yeni sürücüysen alışmamak lazım abs ye ama mutlaka absli al. abs ye güvenip bam güm fren yaparsan bigün abs siz bi motora bindiğinde "kazalarım" diye başlık açmak zorunda kalırsın.
çok sıktı bu abs muhabbeti artık.
özet olarak diyorum ki. abs aşığı olmayın. fren yapmayı öğrenin. ha bi de robot olmanıza gerek yok abssiz seri bi şekilde durmanız için. lastikleriniz iyi olsun. ve tecrübeniz olsun. fren tecrübeniz motorunuza/tepkisine olan tecrübeniz.
panik frenle ilgili dün sabah başıma gelen hadise:
kavşaktan sağa dönüyorum kamyon parketmiş sağa yola 3 tane lise talebesi atladı ama öyle bi atlama değil. frenlere ne dozajda basacağım ve motorun tepkisi ne olacak o tepkiye karşılık benim cevabım ne olacak tecrübeli olduğumu düşünüyorum. arkaya fazla bastım tabikide ön freni de kullandım. arka kaydı. ÖN KAYMADI! KAYDIRMADIM! arka kayınca ne yapacağımı biliyorum bildiğimi uyguladım. ha abs olsa alışkanlık olarak öne abanırdım BELKİ.. belki diyorum. çünkü abanmaya alışmışım. ve yatık motor. hoop çocukları da motora bindirir 2 3 metre gezintiye çıkardık.
siz de tecrübe manyağı olmuşsunuz
Siz istemesenizde bütün motorlar bir gün ABS li olacak. Ha ben zaten enduro kullanıyorum ara sıra toprağa da girdiğimden muhakkak kapatılabilir ABS sistemine sahip bir motorum olacak o yüzden diğerleri gibi dertlerim de olmayacak