Yani bu konuda bu kadar karşıt görüşlü kişi olması biraz komik olmuş

Karşı çıkan arkadaşlara sormak istediğim bir kaç şey var;
Acaba motosiklet üstünde tüm korunma ekipmanlarını takıyorlar mı?
Tüm ekipmanlar takılı iken, en ufak sıkıntılı durumda, yahu korunuyorum zaten, şimdi kim kurtarmaya çalışacak deyip kendilerini yere fırlatıyorlar mı?
Yani diyeceğim o ki;
Al kardeşim, al ABS'li olsun. Sen ABS yokmuş gibi davran. Ama o süper reflekslerinin ve mükemmel ön sezi yeteneğinin duraksadığı zamanlarda destek olsun sana. ABS var diye frenleri sürekli kökleyen birinin zaten motosiklet kullanması saçma olur. Ayrıca bazı yerlerde görüyorum ki, kuru yerde mesafeyi uzatır denmiş

Evet doğru uzatır :cat: Ama neden uzatır? Garç diye frene basınca, lastikleri kilitlemediğin için mesafe artar. Peki ya kilitleseydi, kaç kişi lastikleri kilitlenmiş bir motoru dengede tutabilir? Herkes tutamayacaktır.
Kuru zemin durumunda iki farklı sonuç var. 1.si ABS'li ise uzayan durma mesafesi,2.si ABS'siz ise kilitlenen lastikler

Sonuç olarak diyeceğim o ki, bu iki sonuç ile karşılaşıyorsan, zaten fren yapmak konusunda o an için ya geç kaldın, ya da bu konu hakkında tecrüben yok.
Hala gülesim geliyor ya

ABS var hadi köküne kadar abanalımmm

Arabasında ABS olanlar bu şekilde mi basıyorlar
Yapmayın, bu yorumlarla kendinizi olmasa da, bir başkasını zararlı bir duruma sokabilirsiniz.
Kask takıyorum ama buğu oluyor demekle, ABS var kuru yerde mesafe uzuyor demek arasında hiç bir fark yoktur.
ABS güvenliktir. Artısı, eksisi olmaz.
Sürçülisan ettiysek affola:cat: