Aşağı yukarı sizinle aynı durumdayız. Bende kısa bi dönem içinde bir motosiklet alma planları içindeyim. Aşağı yukarı 5-6 senelik otomobil tecrübem var bunun kesinlikle bir artı olduğunu düşünüyorum. Aynı sizin gibi 125-250-600 cc motorlar arasında kaldım bende motor tercihinde. Şuana kadar edindiğim bilgiler ve kendi yorumlarımı harmanlayarak kesin suretle 125cc yi eledim. 250 cc lik bir motosikletin ise başlangıçta ideal ancak bir kaç ay sonra yetersiz kalacağını düşünüyorum. Bir kaç aylık bir sürücü olarak 250cc neyine yetmiyor diyenler çıkacaktır ama zaten SS bir motosiklet tercihi yapıldıysa eğer sürücünün ses ve ivmelenme gibi faktörlere ne kadar takık olduğu bence açık. Bu demek olmuyor ki 600cc lik bir motosiklet almaya karar verdim
Şuanda benim kafamı kurcalayan esas soru şu: Bütçem pek tabii birçok kişi gibi kısıtlı. ( Aşağı yukarı 8-10 bin TL ) Bu rakamın bir motosiklet için fena bir rakam olmadığının bilincindeyim. Motosiklet denen aracın göründüğünün aksine bir buz dağı olduğunun da farkındayım. ( Kıyafetler, aksesuarlar,parça,bakım vs) Bunlar göz önüne alınınca acaba daha az sorun çıkaracak 1-3 yaşında 250'lik bir motosiklet mi yoksa alalım tam olsun mantığıyla kısa süre içinde sıkıntı çıkarıp masraf çıkarabilecek yaşlı 600lüklermi?
Tahmin ediyorum sizinde aklınızı bu tip sorular kurcalıyordur umarım yapıcı yorumlarla doğru hareket edebiliriz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:58 ----------
Motor hacmi tartışmasının haricinde bende sizin gibi tip,ses,marka karizması gibi unsurlara bakarak Kawasaki Ninja 250R almaya niyetlendim. Ancak sonradan gördüm ki türkiyede kawasakinin parça desteği müthiş zayıf. Sürüş eğitimi veren bazı motorcu uzmanlardanda duyduklarım bunları doğruladı. O sebepten Kawasaki markasını eledim. Türkiyede alınacak 3 marka olduğuna karar verdim bir başlayan olarak; Yamaha - Honda - BMW ( paran çoksa )