250cc mi 600cc mi ?

tcs

Valla kıbrısta hyosung servisi olduğunu bilsem hyosung al derim . Bende kıbrısta bir sene kaldım hyo servisî görmedim. Yoksada kawasaki 250 cc al hem kıbrısta Türkiye ye nazaran daha ucuz benzin :)

Aşağı yukarı sizinle aynı durumdayız. Bende kısa bi dönem içinde bir motosiklet alma planları içindeyim. Aşağı yukarı 5-6 senelik otomobil tecrübem var bunun kesinlikle bir artı olduğunu düşünüyorum. Aynı sizin gibi 125-250-600 cc motorlar arasında kaldım bende motor tercihinde. Şuana kadar edindiğim bilgiler ve kendi yorumlarımı harmanlayarak kesin suretle 125cc yi eledim. 250 cc lik bir motosikletin ise başlangıçta ideal ancak bir kaç ay sonra yetersiz kalacağını düşünüyorum. Bir kaç aylık bir sürücü olarak 250cc neyine yetmiyor diyenler çıkacaktır ama zaten SS bir motosiklet tercihi yapıldıysa eğer sürücünün ses ve ivmelenme gibi faktörlere ne kadar takık olduğu bence açık. Bu demek olmuyor ki 600cc lik bir motosiklet almaya karar verdim :)

Şuanda benim kafamı kurcalayan esas soru şu: Bütçem pek tabii birçok kişi gibi kısıtlı. ( Aşağı yukarı 8-10 bin TL ) Bu rakamın bir motosiklet için fena bir rakam olmadığının bilincindeyim. Motosiklet denen aracın göründüğünün aksine bir buz dağı olduğunun da farkındayım. ( Kıyafetler, aksesuarlar,parça,bakım vs) Bunlar göz önüne alınınca acaba daha az sorun çıkaracak 1-3 yaşında 250'lik bir motosiklet mi yoksa alalım tam olsun mantığıyla kısa süre içinde sıkıntı çıkarıp masraf çıkarabilecek yaşlı 600lüklermi?

Tahmin ediyorum sizinde aklınızı bu tip sorular kurcalıyordur umarım yapıcı yorumlarla doğru hareket edebiliriz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:58 ----------

Motor hacmi tartışmasının haricinde bende sizin gibi tip,ses,marka karizması gibi unsurlara bakarak Kawasaki Ninja 250R almaya niyetlendim. Ancak sonradan gördüm ki türkiyede kawasakinin parça desteği müthiş zayıf. Sürüş eğitimi veren bazı motorcu uzmanlardanda duyduklarım bunları doğruladı. O sebepten Kawasaki markasını eledim. Türkiyede alınacak 3 marka olduğuna karar verdim bir başlayan olarak; Yamaha - Honda - BMW ( paran çoksa )

Şimdi öncelikle çok fazla büyük cc'lerde motorsiklet tecrübem yok ancak 600 bi ss almak ilk başlangıç için bence biraz fazla gibi geldi. Uzun bir aradan sonra aldığım Mondal 250 MCtye ilk bindiğimdeki zorlukları düşünürsek 600 cc lik 100 beygirin üzerindeki bir motor epey zorluk çıkartırdı bana. Tabi sonuçta herkes kaza yapıcak biye bir olay söz konusu değil. Allah kimseye kaza bela vermesin.
Olaya bir diğer bakış açısından bakarsak muhtemelen 8-10 liraya alıcağın 600 lik bir ss sana çok sorun çıkartıcak başını ağrıtıcak bir makina olabilir. Siz milletin ilanlarda orda burda temiz çok düzgün kullanılmış, durduğu yerde yan yatması var demesine bakmayın. (Kuzenimin enduroya arkadai girdiler motorcu toplayıp durduğu yerde yan yatması var diye sattı)
Bence bak incele zaten dediğim motorsikletleride göreceksin 500 yada 600 lik naked yada çok güzel touruing motorsikletler de mevcut. O paralarada nispeten düzgünün arayıpta bulabilirsin.
Ama benimde tercihim o oldu sanada tavsiyem odur. (Ki ben çocukluğumu motorsiklet üzerinde geçirmiştim) Uzun bir aradan sonra ilk olarak 2500 bir cruiserla başladım. Tabiki sana illede cruiser al demiyorum ancak 250 yada 300 cclerde nispeten modelli alıekende satarkende kolay satılıcak alınıcak bir modeli tercih etmeni öneririm.
Zaten sana az gelicek ama hiç değilse öğrenirken motorsiklet nasıl tepkiler veriyor neler yapabilir neler yapamaz bunları kavramanı kolaylaştırıcaktır. Elbette bir süre kullanıktan sonra değiştirmek seninde seçimin olur.
Umarım az çok faydam olmuştur. Şimdiden hayırlı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar