250cc günlük uzun yol için motor tavsiyesi

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Hocam aslında bi 10-12 km sıcak sonrasında direk rakım yükseliyor. Belki de yukarda bi arkadaşın bahsettiği gibi haftada 1-2 gün motor kalanı araba daha mantıklı olabilir. Hem vücuda hem arabaya çok yüklenmemiş oluruz. Sürekli araba ile gitmek de inanın o kadar sorun ki yılda 4-5 kez bakım sürekli lastik masrafı ve araba 1 milyon üzeri ise inanılmaz değer kaybediyor. Kimseye anlatamiyorsun bu araba 200bin değil 50 bin km de sayılır sadece uzun yolda yapıldı km diye.
Çok haklı olduğunuz detaylar var. Bu ülkede araç almak da satmak da mesele. Öyle dejenere olmuş ki ahlaki kıstaslarımız, artık güvene dayalı iş yapmak mümkün olmuyor. Haliyle siz de bir çözüm arıyorsunuz...

Bence bir deneyin. Şimdi bahar mevsimleri pek hissettirmez de, Temmuz/Ağustos sıcağında da o yüksek rakım sizi ferahlatacaksa devam edersiniz. Otomobil/motosiklet döngüsü yaparsınız. Hiç olmadı satarsınız motosikleti yani.

O halde sizi satarken üzmeyecek, kilometre hesabı yaptırmayacak, parçası bol ve ucuz, nispeten sorunsuz ve tabii 140 km boyunca da min yoracak bir şeye ihtiyacınız var. Ben oyumu Dominar 400'den yana kullanayım bari...

hafta sonları 120 gidiş 120 geliş yol yapıyorum. Benelli tnt249-s var. Bu yol toplamında yaklaşık 7lt civarında yakıyor. Yol boyunca da ortalama 120-140 arası seyrediyorum. Hava rüzgarlı değilse gayet rahat şekilde mola vermeden sürüyorum. Rüzgar camı takmadığım için hava esiyorsa yorucu oluyor.

Bu hızlarda seyrettiğim halde, hatta sıfır trafik anayolda gittiğim halde her gün gidip gelmeye gözüm kesmiyor. Gidip gelmeyi düşünecek olsam biraz daha advanture tarzı motorlara geçiş yaparım diye düşünüyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de şu 250 cc'nin ekonomikliğine alıştım. Basmıyor, gitmiyor ama yakıt tüketimi muhteşem. Dün İzmir'den iş amaçlı Bandırma'ya gittim, döndüm, 540 km yol yaptım. 3 lt/100 km müthiş tüketim değerleri.

70+70 km yol için ne alırsanız alın rüzgarı kesen, motora uygun bir tur camınız, elcik korumanız, mevsime şartlarına göre kıyafetleriniz olsun.

d250 alacaksan , 8000 devir dakikayı geçme .
motoru sıkıştırma ve yüksek oktanlı ve katkılı benzin kullanma .
95 oktanı geçmesin .
mümkünse , yazılım atılmamışsa yazılım attır .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

dominar 250 o agırlıga o hantallık ve güçsüzlükle işkence zaten, katalizör olayı da kurtarmaz :D
o kadar da güçsüz değil.
suzuki inazuma boş ağırlığı 18o kg . 24 hp 22 nm
honda cl 250 boş ağırlığı 172 kg 24.1 hp 23.1 nm
suzuki dl 250 boş ağrırlığı 188 kg 25 hp 23.4 nm
dominar 250 boş ağırlığı 180 kg 27 hp 23.5 nm
sym wolf 250 boş ağırlığı 173 kg 25.4 hp 23.1 nm
cf moto clx 250 155 kg 26 hp 22 nm
katalizör ve 2. el marka değeri hakkında çok , çok haklısın .
yazılım attırdım , fakat ne olacak muamma .
100 km de 3 lt benzin tüketimi var .ortalama 90-100 km saat hızlarda .

egzoz sistemi boşaltılmış mı öğrenilmesi gerekli. egzoz tıkanıklığından ötürü motor yiyenler oldu. garantiden motor yaptıranlar oldu. rölanti ve stop etme sorunları için garantiden parça değişenler oldu. motorun geçmişi sorgulanmalı. eksper e veya servise gösterilmeli. ikinci eli pek hızlı değil. uygun fiyatlı alınıp eşek niyetine kullanılabilir. tabi satarken aynı durumu siz yaşarsınız ama bindiğinize sayarsınız.

aslında ehliyet sıkıntınız yoksa size benim nc 750 x i satsaydık. hem otomatik hem onda da 3lt yaktırıyorum:) hatta 2.7 gördüğümde oldu ama eşeğin kulağına su kaçırmıştım.
nc 750 kaç tl ?

Son düzenleme:

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
@Lukocan bunlar guzel oneriler, o yolda buyuk lastik capli scooterlar diger scooterlara gore daha avantajli. Sym sifir alininca ikinci elde satarken deger kaybeder ama 12 taksit ve 285bin tl. Beverly guc agirlik orani cok iyi bir motor, kardesi olan medley vardi bende, cok seviyordum.
Aday listesi hazirlayip butun motosikletleri fiziken gorun, bi ustune oturun, nasil hissediyorsunuz bakin. Hatta birisi de sizin motosiklet ustundeyden fotonuzu ceksin, boyunuza kilonuza uygun mu daha net anlarsiniz

@Lukocan bunlar guzel oneriler, o yolda buyuk lastik capli scooterlar diger scooterlara gore daha avantajli. Sym sifir alininca ikinci elde satarken deger kaybeder ama 12 taksit ve 285bin tl. Beverly guc agirlik orani cok iyi bir motor, kardesi olan medley vardi bende, cok seviyordum.
Aday listesi hazirlayip butun motosikletleri fiziken gorun, bi ustune oturun, nasil hissediyorsunuz bakin. Hatta birisi de sizin motosiklet ustundeyden fotonuzu ceksin, boyunuza kilonuza uygun mu daha net anlarsiniz
Teşekkür ediyorum bu gün gidip bulabildiğim sıfır motorlara bakacaktım ben de

Joy ride 250 yerine 300 önermenizin bi sebebi var mı ? İlginç bir şekilde sitesinde 300 250den daha ucuz ek vergiye rağmen

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ged

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar