Her gün 140km yorabilir. Ama aracın kilometresi çok artmasın motosiklet ile yükünü yarıya indireyim derseniz dönüşümlü olarak gitmek daha mantıklı olabilir.
Önceki işim başka bir şehirdeydi. Ankara'da oturduğum ev ile arasında 105-110km mesafe vardı. Her gün hafta içi servis ile gidip geliyordum. Ama son yıllarda trafiğin artmasıyla birlikte ve servis olduğu için çok fazla semte gitmesinden dolayı akşamları eve 2.5 saatte ulaşıyordum. O dönem otomobilim yoktu ve bu durumdan da bunaldığım için sırf bu yolda kullanmak üzere ikinci el Dominar 250 almıştım. Ankara'da bahar mevsimi sabahları soğuk (5-6 derece) öğlenleri sıcak (17-20 derece) oluyor. Dolayısıyla full kışlık takım, bot, çorabın üstüne giymek üzere kayakçı çorabı, iç astarı olan kışlık mont içine giymek üzere neopren yelek vs. vs. birçok hazırlık da yapmıştım. İlk gün 105km git, 105km gel o yolu tamamladım. Akşam 1 saat 15dk'da evime ulaştım, inanılmaz mutluydum. Ertesi gün de aynı şekilde geçti. Kendi kendime "Ben her gün bu yolu giderim" dedim. Üçüncü, dördüncü gün derken robocop gibi giyinmekten, popo ağrısı çekmekten, dümdüz aynı devam eden yolu saatlerce gitmekten vs. bir süre sonra bunalmaya başladım. Motor üstünde her gün 210 km çok konforsuz gelmeye başladı. Keyif amaçlı değil görev amaçlı sürmekten bunaldım, motordan soğudum. Bir de şehir dışına çıktığınız an yol ve hava şartları da değişiyor. Şehir içinde çok soğuk olmazken otobana ve karayoluna bir çıkıyorsunuz hissedilen sıcaklık iki kat soğumuş gibi hissettiriyor. Bunun yağmuru çamuru da var. O gün hava durumu harikayken bir anda yağmur bastırıyor. Ya da 105 km'lik mesafenin bir noktasına sadece 10km'lik alanda yağmur bulutları toplanıp size tükürüp gidiyor.
Uzun lafın kısası, sonraları bir otomobil sahibi olduktan sonra haftanın 1 ya da 2 günü keyif amaçlı işe gidip gelmeye başladım, öyle daha iyi oldu. Her gün her gün insan yıpranıyor. Ama siz Fethiye - Dont arası demişsiniz. Benim İç Anadolu'da yaşadığım çetin hava koşullarından (en azından soğukluk anlamında) bir miktar muaf olacaksınız.
Şu an şehir merkezinde farklı bir işte çalışıyorum. Yıllarca insanlıktan uzak, bir çölün ortasında çalıştıktan sonra nihayet daha iyi koşullarda çalışıyorum.