Roadstar 250 forma 5 dakka önce yazdığım yazıyı burayada kopyalayım bari arkadaşım umarım yardımcı olur seçiminde
sol baştan:Roadstar,Regal Raptor,Hyosung GV250.
bende Gv250 var.Ama bu üç motoruda yeteri kadar kullanma fırsatım oldu.Bu markalarla uzun soluklu yolculuklar yaptım.İzlenimlerime gelince.Hyosung hakkında pek bi yorum yapmayacağım.GV250 ile ilgili düşüncelerim formlarda mevcut.
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/10030-hyosung-gv250-cruiser-hakkinda-26.html
Gelelim arasındaki farklara.
Roadstar denildiği gibi civatasına kadar Virogonun aynısı.Kasası biraz zayıf kilo olarak düşük ve tekerleride incedir.Fakat bu özellik onu çok seri yapmaktadır.Ben gv250 ile artçılı 140la gazı köklerken aynı şekilde artçılı roadstar kullanan arkdaşım dikiz aynamdan uzaklaşmadam hemen dibimde benimle geldiğine şahit oldum. Mola yerinde şaşkındım hemen arkdaşın yanına gidip şaşkınlığımı ilettim. Çünkü çinli bi makine bana kafa tutmuştu ve nerdeyese geçecektide :silent::silent: 1-2 ve üçüncü vites performansaları gv250yle hemen hemen aynı.Gv250 4 ve 5 .viteste belli ediyor farkını.
Fakat şase olarak yüksek süratte pek oturaklı değil makine.Kilosunun düşük oluşu ön çıtanın biraz önde oluşu zaten hafif olan motorda ön tekerleğe hiç yük bindirmiyor.Yüksek süratte 110km/h den sonra ön teker gezinmeye başlıyor.
Uzun yollarda karşılaştığımız köprü birleşim yerleri vardır.arabada giderken bu köprü birleşim yerlerinde lastiklerden "taka taka" ses çıkarır ve hafifce bizi sallar.Roadstar işte bu birleşim yerleri başta olmak üzere bilhassa yüksek hızlarda tümsekleri çok hisettiriyor ve darbeyi gidondan kolunuza verip hafif bi sallantı yapıyor motorda.Rüzgarın şiddetli olduğu zamanlar bu tip hafif sıçramalar dahada kontrolsüz şekilde oluyor.Gv250 ile bu tip durumda daha oturaklı ve güvenli geçersiniz.Unutmadan demek lazım Roadstarın V motorunda vibrasyon çok çok azdır ve elleriniz ayaklarınız uyuşmaz.Ama orjinal gidonun biraz dışarı doğru açtırılmasında fayda vardır.Lastiklerinin şambrelli olması lastik patlattığınzda başınıza bela olabilir.
Regal Raptora gelince ağırlık konusunda Roadstardan birazda ağır ve oturaklı ve kasası daha heybetlidir.Su soğutmasını bilmeyen yoktur sanırsam.Aynı şekilde sıralı silindir motorunda vibrasyon çok fazladır.Hatta "motor o kadar titriyorki radar onun plakasını okuyamıyor" şeklinde geyiklere maruz kalmıştır.Ama şunu unutmamak lazım şişmeden(hararet) dolayı performas kaybına uğramıyor motor.Yüksek süratlerde T gidon raptorlar daha iyi olmak üzere yol tutuşu fena değil gerçekten. Bu karşılaştırdığımız 3 motor arasında sürat olarak en düşüğü Regal Raptordur diyebilirim.125KM/h üzerine bir türlü çıkaramadım motoru.Lastikleri dublekstir patlasada yola devam edersiniz.
ben her zaman 250cc chopperda şunu derim:
--3000YTL varsa Roadstar(ekonomik rahat ve performansla sorunsuz heryere giderim,ön çatala kanat taksam acaba uçarmı gibisinden kağıt üzerinde bir proje çizerim:queen
--4000YTL varsa Regal Raptor(gösterişli parlak kromajlarıyla,molasız 40 derece sıcakta çift fanı açar su soğuta soğuta toros dağlarını geçerim,2 kişi dik yokuşlarda 70km/h düşerse gülemeye devam ederim,ancak mola yapmam gerektiğini uyuşan ellerimden bilirim:queen: ve pek bi sorun yaşamam)
--5000YTL varsa ikinici el Hyosung Gv250 al derim.(Çine falan bulaşmadan yolumu yaparım)