24 model cb125f 34.000 kilometre kullanıcı deneyimi

Motosikleti
Cb125f
Ne istiyorsunuz şu motordan yaa ne istiyorsunuz, ne alıp veremediğiniz var güzelim cb125f den :). Yazın bu motorla 5.000 km uzun yol yaptım bana mısın demedi. Tamam kamyon arkasında gitmek bazen bıktırıyor eyvallah, sıcak havalarda devirden düşüyor iyice eyvallah, 3.000 km de zırt pırt bakım yaptırmak gerekiyor eyvallah, depo kapağı elde kalıyor, eyvallah, abs filan zaten yok eyvallah, arka fren yok gibi eyvallah, süspansiyon tam cacık eyvallah, alet ciğersiz 100 ü görmek zaten imkansız ona da eyvallah ama çok keyifli alet be kardeşim .Kuş kadar hafif alet bi kere, motorlu bisiklet bildiğin. Kuma girdin saplandın mı, kaldır çek kenara yola devam. Yol bozukmuş, taşlıymış hiç farketmez, gider bu alet. Lastikler dubleks, büyük lüks, Africa twin de bile yok bu lüks yahu. Ve en önemlisi, yakıt abicim yakıt. 2 litreyle yani 110 tl ile 100 km yol yapmak nedir yahu, hakaret resmen diğer motorlara. 5000 km yol git sen, cebinden 5.500 tl çıksın sadece iyi mi. Kısaca dostlar, havalı adamın işi değil bu alet, keyif erbabının işi. Hem kendisi ucuz hem yürütmesi, daha nolsun yahu.
Dediğin her şeye katılıyorum ama bu fiyata muadilleri var ben kuryelik için aldım kuryelik yapılacaksa PCX çünkü cb'nin yedek parçası yok lastik taktırdım orijinal ebat bulamadım ön balata 1500 tl kendim değiştirdim servise sol depo grenajı sordum stokta yok olsada 5000 tl dedi iç parça hariç kardeşimede tvs apache rtr 200 aldık 10.000 kilometrede hala bir sorun yok ve çıkaracak gibide durmuyor bence motor güzel ama muadilleri var Bu fiyata tvs apache rtr 200den bahsedecek olursak cb-125fi her konuda İkiye Katlar hızlanma, hız, fren, aydınlatma, daha geniş lastikler cb125f in amortisörleri çok iyi olmasına rağmen rtrnin cbdende iyi ve rtrnin yedek parçasını internetten aradığında sayfalarca yedek parça bulabiliyorsun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Altını çiziyorum aynı fiyattan honda hindistanda sattığı sp160 modelini türkiyedede satsa ancak o zaman bu model mantıklı olur

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha XSR700
Tamam kamyon arkasında gitmek bazen bıktırıyor eyvallah,

sıcak havalarda devirden düşüyor iyice eyvallah,

3.000 km de zırt pırt bakım yaptırmak gerekiyor eyvallah,

depo kapağı elde kalıyor, eyvallah,

abs filan zaten yok eyvallah,

arka fren yok gibi eyvallah,

süspansiyon tam cacık eyvallah,

alet ciğersiz 100 ü görmek zaten imkansız ona da eyvallah
Bu kadar eyvallah çekilen bir motor görmemiştim.

Honda hemi de cb 125 f hakkında konu açıldı hala gelmedi, hayret. :ROFLMAO:
gelecekte naza çekiyor incinmiş 😅
ben bu foruma renk katıyorum hareket getiriyorum onlar beni tatile gönderiyor diyor 😬
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu kadar eyvallah çekilen bir motor görmemiştim.
okudukça bende fesupanallah dedim 😅
Muzocuğum dağlarda vadilerde uçup kaçıyordu halbuki Cb125 ile , hiç bahsetmiyor bunlardan aşkolsun ona 😓

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ya forum yavsak dolu ama forum yavsaklarıyla guzel o yuzden problem yok.

Ama yani adamlar goz gore gore yalan soylemesi, benim için hakaret ediyor, kufur ediyor bu hep boyle demesi gercekten ust seviye yavsaklık :d
Tartıştığım kiling bile silinen mesahınfda evet gerekesiz bir iş yaptım diyor ama bunlar arkamdan gelip utanmadan yalan soyluyorlar.

boyuna bakıyosun 1.90, adam sanırsın uzaktan bakınca :)
bir tanesini de blokladım diye cok kızmış. Onceden dostum derdi, şimdi fetocu terorist muamelesi yapıyor dsdgfg

ulan ne manyaklar var.. ama hep dediğim gibi.. forum yavsağıyla, manyağıyla guzel :d
olsun Muzaffer abi, ben seni tanıdıkça Honda'dan uzaklaştım. KTM ye yöneldim.
İyi Ki varsın Muzo abi.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
allah hepinizden razı olsun. herkes hondaya hucum etse ne olur ? Pandemi de gorduk.fiyarlar fişekkk
iyiki varsınız koca yurekli insanlar dsgsfgsf
yok be abi bende hondacıyım çok severim vallahi.
bu yazdıklarını @Osm@n emmim yazsaydı; Kocaman olan sadece Yüreğim değil derdim.

@kimbell71 motoru cok guzel anlatmış,tebrik ederim.

zaten bu motoru guzel yanını bilen vazgecemez.

bakın bizim şalvarlı bile yeni abs li, disk frenli motorunu satmaya çalışıp 10 yıllık honda almaya calışıyor.Neden ??

ibretlik bir durum..

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
ya forum yavsak dolu ama forum yavsaklarıyla guzel o yuzden problem yok.

Ama yani adamlar goz gore gore yalan soylemesi, benim için hakaret ediyor, kufur ediyor bu hep boyle demesi gercekten ust seviye yavsaklık :d
Tartıştığım kiling bile silinen mesahınfda evet gerekesiz bir iş yaptım diyor ama bunlar arkamdan gelip utanmadan yalan soyluyorlar.

boyuna bakıyosun 1.90, adam sanırsın uzaktan bakınca :)
bir tanesini de blokladım diye cok kızmış. Onceden dostum derdi, şimdi fetocu terorist muamelesi yapıyor dsdgfg

ulan ne manyaklar var.. ama hep dediğim gibi.. forum yavsağıyla, manyağıyla guzel :d
Vay be adam 666. mesajını bu şekilde attı...

Lastikler dubleks, büyük lüks, Africa twin de bile yok bu lüks yahu.

Vay be koskoca Honda cb 125f'e dubleks lastiği çok görmüşler. Ne ne gerek senin gümüş zurna çekmişler.

Sahipsiz mi bu motosiklet? Bir kişi çıkıp ta, ne diyorsun dememiş.

Biz neyse bir şey diyemiyoruz. Desek sen nereden biliyorsun da konuşuyorsun dese, dut yemiş bülbül gibi oluruz.

Vay be hiç bu kadar sahipsiz kalmamıştı cb 125f. Demek onu da sattılar, iyi gün dostları.

Bir zamanlar fakir ama gururlu bir cb125 vardi diyip bi kac sene sonra cb200f abs olarak gelirse lafi yapistirir.

Yoksa o gariban cb125 halen alici var mi diye bakinir.
🤣

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Bu grupta ve fiyat skalasında kullandığım ve en memnun kaldığım motor Bajaj v15 ti. Farının tipi kayıktı ama; deposu çok güzeldi, bir depoyla 700+ km gidiyordu, depo kapağı elde kalmıyordu, önde ABS vardı, 12 hp hava soğutmalı, kick startlı, orjinal koruma demirli, orta sehpalı, zinciri yağı kurumayan kirlenmeyen tamamen kapalı ortamda bulunan, 18 jantlı, süspansiyon ve sele konforu müthiş bir motordu. Pek bilinmeyen ama çok iyi özellikleri olan bir motordu. Elektrik aksam kronikleri olmayan bir tanesi çok iş yapar. Ben 10k km kullanıp sattım hatta Bursa çıkışlı Kemaliye ye kadar 3600 km turlamışlığım var.

Enjeksiyonluydu güya ama ben karbüratörlü olduğundan şüpheleniyordum.

Keşke daha uzun süre getirilseydi. Elektrik kroniklerinden ve güvenilir bulunmamasından satamadı sanırım.

Motosikleti
(yok)
Bilgim yok ama bu commuter sınıfında eli yüzü düzgün güzel giden bir motor hiç mi yok yaw 😂 Cb125f de sırf markanın ekmeğini yiyen bir model gibi gözüküyor yorumları okuyunca.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
abi çok sağlam gezmişsin helal olsun vallahi. konudan bağımsız kle500 konusunusunda nasıl bir izlenimin var? birde önünü görebildin mi bu çantadan
KLE aynı V Strom gibi, -hacim olarak farklı sınıfta da olsalar- güvenilirliğini ispatlamış bir makine idi. sanırım 1994-2004 arası çok az değişikliklerle üretimde kaldı. Şimdinin 500 cc motorları ile benzerdi hissiyatı. ben 70.000 km kullandım bir defa konjektör bir defa da kilometre redüktörü arızası yaşadım sadece. Onun dışında hep rutin bakım ihtiyacı olmuştu. Senkron ayarı önemliydi, ustam iyiydi hiç sorun yaşamadım o konuda da ( @tommygun ). Süspansiyon ve selesi çok rahattı ama virajı da iyiydi. Sele değil ama süspansiyon sertliği hero x pulse a benzerdi ancak hava ile çalıştığından amortisör basınçları değiştirilerek sertlik değiştirilebiliyordu. 3lü çanta ve 2 kişi ile çok gezdim, gücünde bir yetersizlik yoktu ancak 130 dan hızlı gidince 5.5 6 litrelere yaklaşıyordu tüketim. Güvenilirliği malzeme kalitesi ve basitliğinden geliyordu. Hatta o kadar basitti ki benzin göstergesi bile yoktu. Giderken -viraj ya da sollamada olmayacak kadar şanslıysanız- yakıt bitince öksürmeye başlardı ve deponun solundaki yakıt valfini rezerveye getirmedikçe devam etmeniz mümkün olmazdı. Eldivenle o işlemi yapmak da kolay değildi. Döneminin mantıklı motorlarından biriydi ben çok severek kullandım.

2008 de yaptığım karadeniz gezisinde ( 1.bölüm - 2.bölüm - 3.bölüm ) yan çanta setim yoktu ve depo üstü çanta gerçekten kaçak kat gibi duruyordu. Göstergeleri göremiyordum ama onun dışında bir sorunum olmadı. Hatta yorulunca kafayı çanta üstünde dinlendirebiliyordum bile. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar