Yorumlar icin tesekkurler. Kampanyayi kullanarak son 3 Tiger'dan birini siparis ettim. Nakiti dusuk tutarak uzun donemde taksitleri enflasyona yedirmek cok daha mantikli geldi. Akbank 12 taksit verdigini soylemesine ragmen odeme sayfasinda tek cekim disinda odeme secenegi sunmadigindan Garanti ile 6 taksite almak zorunda kaldim. Yine de su an 400-500 araliginda nakit vermektense finansal olarak bu secenek daha mantikli geliyor. Ustune sifir ve iki secenekten de daha iyi bir motor sahibi oluyorum.
Aslinda ikinci el Tiger da mantikliydi cunku hem yaslari kucuk hem de km'leri dusuk. Ancak yukaridaki sebeplerden dolayi ve yeni guncellemeler sebebi ile sifiri daha mantikli geldi. Tracer'lar ise neredeyse 5 yaslarinda ve 50k+ km'lerde. Her ne kadar CP2 saglam bir blok olsa da ben o eski motorlarin o kadar para edecegine asla inanmiyorum. Blok saglam olsa elektronik bozulur, elektronik bozulmasa paslanma baslamistir, vs.. Ustune gecen zamandan dolayi yan yatma bile olsa illa ki vukuatlari oluyor. Kampanya olmasa da ikinci el Tiger'lara daha yakindim kisaca.
Kendim satin almadan hemen once yeni Trident'i denedim ve boyle bir seyle karsilasmadim. Yanlisim yoksa 25 kasalardaki guncellemelerden biri de bu sorunun cozumu idi. Ancak sorun tork eksikliginden degil de elektronik gaz kolunun kendisi ile alakali idi buyuk ihtimal. Zira "tork canavari" 2021 CP2 66.9 nm uretirken yeni Tiger 64 nm uretiyor. Ayrica Tiger butun devir araliginda var olan torkun en az %90'ni veriyor. CP2 ile karsilastirildiginda nasildir bilemem ama torku az da denmez diye dusunuyorum.
Tracer 7 sahibi ileri seviye motosiklet surus egitmeni de kendi motorunu satip Triumph almak istediginden bahsediyordu. Biri de ayni boyle bir soru sordu ve her turlu markada ayni servis sorunlari oldugunu, Yamaha'nin digerlerinden daha iyi olmadigindan bahsetti. Kolacan adli YouTube kanalindaki Tracer 7 videosunda da Ankara'daki servislerden dert yanan biri vardi.
Tamam Triumph'in Turkiye'deki servis sayisi 13 (veya 18'di) olmasi sebebi ile kagit ustunde dezavantajli gozukebilir fakat kac Yamaha servisinde istediginiz parcalar stokta var ve usta o motordan anliyor? Bence servis kalitesi ve bunlarin sayilari karsilastirildiginda cok da buyuk farklari yoktur diye tahmin ediyorum.
Ayrica fiyat olarak da cok farklari olmamasi lazim lakin daha deneyimleyemedigimden kesin bir sey diyemeyecegim. Bana rodaj bakimi 6000 TL ve sonraki 15k km'de bir olan rutin bakimlarda da eger ekstra bir sey cikmazsa(mesela fren balatasinin bitmesi) yine ayni fiyatlarda tuttugunu soylediler. Su an 250 CC Bajaj motorumun servisi yaklasik 3k tutuyor ve 5k km'de bir servise giriyor. Bajaj'in servisi Triumph'tan kagit ustunde daha pahali duruyor

Yamaha'nin da Triumph ile ayni parayi istedigini varsayarsak 10k km'de bir rutin bakima giren Tracer 7 da Tiger'dan daha pahali olur.
O modelde kampanya yoktu. Olsa da almazdim. Cunku su anki motorum 22 beygir uretiyor ve 80 beygirlik motor bile yeterince buyuk bir sicrama iken 115 beygir biraz abartili olurdu. Trident ve MT-07 Y-AMT testlerinde, her ne kadar bilerek cozutmus oldugumu kabul etsem de, cekis kontrolunu birkac kez devreye sokmustum. Bu yuzden daha 2 sene bile tecrubem yokken kucuk hacmi alarak dogru tercihi yaptigimi dusunuyorum. Ayni sebepten de teknolojisiz Tracer gozumu biraz korkuttu desem yeridir. Yeteneksiz biri degilim, belki de 1 aya alisir guvenle surerdim fakat bu tarz onlemlere sadece bir kere ihtiyaciniz oluyor. O zaman hata yaparsaniz ve o onlem yoksa da hastaneyi boylarsiniz.
Japon markalara gelen vergiler ve bu markalarin piyasada vazgecilmez olduklarini dusunduklerinden her turlu fiyatlari sisirmesinden cok rahatsizim acikcasi. Kaliteli diger markalara da sans verilmesi gerektigini dusunuyorum. Varsin blok 200k km degil de 150k km'de ariza cikarmaya baslasin. Bari kaliteli, teknolojik ve eglenceli bir motora binmis olurum. Ekstra devlet ve tabiri caizse Japon vergisinden (markalarin fiyatlari yukseltmesinden dolayi) aradaki fark rahat cikar gibi. Bakalim uzun donemde nasil bir tecrubeye sahip olacagim. Zira birkac yil bu motorla devam etme istegim var.
Biraz uzun oldu ama belki benimle ayni kefede olan biri varsa fikir olmus olur diye yazdim hepsini.