21-22 Tracer 7 vs 23-25 Tiger 660?

21-22 Tracer 7 vs 22-25 Tiger 660?

• Kullanılan toplam oy
    24
Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
  • Her gun Istanbul'da kita degistirip ise gidiyorum (~20 km), trafik icinde kivraklik onemli
  • Hafta sonlari gazliyorum (performans cok onemli degil, 250 CC tek silindirli motorum bile yuzumu gulduruyor zaman zaman)
  • Uzun tatillerde sehir degistirmeli gezi yapiyorum
  • Boyum 187 cm
Nakit olarak 400k butceye kadar cikabilirim. Ustunu taksit veya nakit yapmak istiyorum. Su an Korlas'ta 280 nakit kalan vade farksiz taksit kampanyasi var. Normalde sifir dusunmezken bu firsat cazip geldi. Benim icin onemli motor disi unsurlar:
  • Bakim gibi seyler icin haftalarca sira beklememe
  • Uzun yillar ve km'ler beni goturme
  • Dusuk yurutme masrafi

Aksesuar fiyatlarina baktigimda ikisi arasinda fark yok gibi. Tiger'in servis araliklari cok uzun oldugundan servis fiyatinin yuksek olmasi (eger oyleyse) gormezden gelinebilir.

Tiger'in suspansiyonlari, frenleri ve motor blogunun daha iyi oldugu ile alakali cokca sey okudum. Ayrica Tracer'in da ayni sekilde konforunun daha iyi oldugunu okudum. Konfor onemli evet ama buradaki fark ne kadar hic emin olamiyorum. Kendi 250 CC tek silindirli naked motorumu da dik olmayan oturus pozisyonu ve bloktan gelen titresim sebebi ile gelen konforsuzluk nedenleri yuzunden degistirmeyi dusunuyorum.

Triumph daha ucuz, vergilerden ve kucuk pazar payindan dolayi. Ancak servis konusu beni korkutuyor. Iki motor da anladigim kadari ile yeterince saglam ve guvenilir. Lakin qs gibi aksesuarlarda sorunlar cikabiliyor ki Korlas trident test motorunun qs'sini deneyen biri bozdugundan son 1.5 haftadir test motoru yok diyor cunku servis motoru alamayacak kadar mesgul.

Tracer 7'ler 50k km'lerde satilirken Tiger'lar 5-20k km araliginda bulunuyor.

Test motorlari bulamadigimdan deneyemiyorum. Tavsiyeleriniz nedir?

Motosikleti
Forza 250
Eğer ki “Ben uzun süre bineceğim,ikinci eli hızı ve değeri önemli değil,daha premium hissettirsin”diyorsan Tiger al geç,ama benim gibi hevesini alıp senede 1-2 motor değiştiren biriysen kesinlikle daha az değer kaybı için Tracer tabikide.

Tiger sürüş perfomansı haricinde herşeyiyle Tracerdan önde. Bütçe de el veriyorsa 21-22 model almaktansa 23-25 tiger almak daha mantıklı
Triumph'ın bakım aralıkları uzun olabilir ama arada yağına suyuna baktırmak için yine servise uğramak elzem bence. Ben trident varken motordan ve markadan memnundum. Sorunlar yok mu var ama öyle mide bulandıracak tipten değil

Motosikleti
Tiger sürüş perfomansı haricinde herşeyiyle Tracerdan önde. Bütçe de el veriyorsa 21-22 model almaktansa 23-25 tiger almak daha mantıklı
Triumph'ın bakım aralıkları uzun olabilir ama arada yağına suyuna baktırmak için yine servise uğramak elzem bence. Ben trident varken motordan ve markadan memnundum. Sorunlar yok mu var ama öyle mide bulandıracak tipten değil
Surus performansindan kastiniz nedir?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Tiger 660 Sport'ların torku düşük olduğundan gazı açtığında elektronik gaz kolunda minik bir gecikme, geç tepki verme gibi bir konudan bahsediliyordu. Yine de bir araştırmanı öneririm.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Tracer 7.

Satış sonrası da önemli. Yarın bir gün daha kurumsal ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışmaya başlarlarsa Triumph vb. markalar da değerlendirilebilir.

Motosikleti
Yorumlar icin tesekkurler. Kampanyayi kullanarak son 3 Tiger'dan birini siparis ettim. Nakiti dusuk tutarak uzun donemde taksitleri enflasyona yedirmek cok daha mantikli geldi. Akbank 12 taksit verdigini soylemesine ragmen odeme sayfasinda tek cekim disinda odeme secenegi sunmadigindan Garanti ile 6 taksite almak zorunda kaldim. Yine de su an 400-500 araliginda nakit vermektense finansal olarak bu secenek daha mantikli geliyor. Ustune sifir ve iki secenekten de daha iyi bir motor sahibi oluyorum.

Aslinda ikinci el Tiger da mantikliydi cunku hem yaslari kucuk hem de km'leri dusuk. Ancak yukaridaki sebeplerden dolayi ve yeni guncellemeler sebebi ile sifiri daha mantikli geldi. Tracer'lar ise neredeyse 5 yaslarinda ve 50k+ km'lerde. Her ne kadar CP2 saglam bir blok olsa da ben o eski motorlarin o kadar para edecegine asla inanmiyorum. Blok saglam olsa elektronik bozulur, elektronik bozulmasa paslanma baslamistir, vs.. Ustune gecen zamandan dolayi yan yatma bile olsa illa ki vukuatlari oluyor. Kampanya olmasa da ikinci el Tiger'lara daha yakindim kisaca.
Tiger 660 Sport'ların torku düşük olduğundan gazı açtığında elektronik gaz kolunda minik bir gecikme, geç tepki verme gibi bir konudan bahsediliyordu. Yine de bir araştırmanı öneririm.
Kendim satin almadan hemen once yeni Trident'i denedim ve boyle bir seyle karsilasmadim. Yanlisim yoksa 25 kasalardaki guncellemelerden biri de bu sorunun cozumu idi. Ancak sorun tork eksikliginden degil de elektronik gaz kolunun kendisi ile alakali idi buyuk ihtimal. Zira "tork canavari" 2021 CP2 66.9 nm uretirken yeni Tiger 64 nm uretiyor. Ayrica Tiger butun devir araliginda var olan torkun en az %90'ni veriyor. CP2 ile karsilastirildiginda nasildir bilemem ama torku az da denmez diye dusunuyorum.
Tracer 7.

Satış sonrası da önemli. Yarın bir gün daha kurumsal ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışmaya başlarlarsa Triumph vb. markalar da değerlendirilebilir.
Tracer 7 sahibi ileri seviye motosiklet surus egitmeni de kendi motorunu satip Triumph almak istediginden bahsediyordu. Biri de ayni boyle bir soru sordu ve her turlu markada ayni servis sorunlari oldugunu, Yamaha'nin digerlerinden daha iyi olmadigindan bahsetti. Kolacan adli YouTube kanalindaki Tracer 7 videosunda da Ankara'daki servislerden dert yanan biri vardi.

Tamam Triumph'in Turkiye'deki servis sayisi 13 (veya 18'di) olmasi sebebi ile kagit ustunde dezavantajli gozukebilir fakat kac Yamaha servisinde istediginiz parcalar stokta var ve usta o motordan anliyor? Bence servis kalitesi ve bunlarin sayilari karsilastirildiginda cok da buyuk farklari yoktur diye tahmin ediyorum.

Ayrica fiyat olarak da cok farklari olmamasi lazim lakin daha deneyimleyemedigimden kesin bir sey diyemeyecegim. Bana rodaj bakimi 6000 TL ve sonraki 15k km'de bir olan rutin bakimlarda da eger ekstra bir sey cikmazsa(mesela fren balatasinin bitmesi) yine ayni fiyatlarda tuttugunu soylediler. Su an 250 CC Bajaj motorumun servisi yaklasik 3k tutuyor ve 5k km'de bir servise giriyor. Bajaj'in servisi Triumph'tan kagit ustunde daha pahali duruyor :) Yamaha'nin da Triumph ile ayni parayi istedigini varsayarsak 10k km'de bir rutin bakima giren Tracer 7 da Tiger'dan daha pahali olur.
Ulaşabilirsen Tiger 800 Sport derim.
O modelde kampanya yoktu. Olsa da almazdim. Cunku su anki motorum 22 beygir uretiyor ve 80 beygirlik motor bile yeterince buyuk bir sicrama iken 115 beygir biraz abartili olurdu. Trident ve MT-07 Y-AMT testlerinde, her ne kadar bilerek cozutmus oldugumu kabul etsem de, cekis kontrolunu birkac kez devreye sokmustum. Bu yuzden daha 2 sene bile tecrubem yokken kucuk hacmi alarak dogru tercihi yaptigimi dusunuyorum. Ayni sebepten de teknolojisiz Tracer gozumu biraz korkuttu desem yeridir. Yeteneksiz biri degilim, belki de 1 aya alisir guvenle surerdim fakat bu tarz onlemlere sadece bir kere ihtiyaciniz oluyor. O zaman hata yaparsaniz ve o onlem yoksa da hastaneyi boylarsiniz.

Japon markalara gelen vergiler ve bu markalarin piyasada vazgecilmez olduklarini dusunduklerinden her turlu fiyatlari sisirmesinden cok rahatsizim acikcasi. Kaliteli diger markalara da sans verilmesi gerektigini dusunuyorum. Varsin blok 200k km degil de 150k km'de ariza cikarmaya baslasin. Bari kaliteli, teknolojik ve eglenceli bir motora binmis olurum. Ekstra devlet ve tabiri caizse Japon vergisinden (markalarin fiyatlari yukseltmesinden dolayi) aradaki fark rahat cikar gibi. Bakalim uzun donemde nasil bir tecrubeye sahip olacagim. Zira birkac yil bu motorla devam etme istegim var.

Biraz uzun oldu ama belki benimle ayni kefede olan biri varsa fikir olmus olur diye yazdim hepsini.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Yorumlar icin tesekkurler. Kampanyayi kullanarak son 3 Tiger'dan birini siparis ettim. Nakiti dusuk tutarak uzun donemde taksitleri enflasyona yedirmek cok daha mantikli geldi. Akbank 12 taksit verdigini soylemesine ragmen odeme sayfasinda tek cekim disinda odeme secenegi sunmadigindan Garanti ile 6 taksite almak zorunda kaldim. Yine de su an 400-500 araliginda nakit vermektense finansal olarak bu secenek daha mantikli geliyor. Ustune sifir ve iki secenekten de daha iyi bir motor sahibi oluyorum.

Aslinda ikinci el Tiger da mantikliydi cunku hem yaslari kucuk hem de km'leri dusuk. Ancak yukaridaki sebeplerden dolayi ve yeni guncellemeler sebebi ile sifiri daha mantikli geldi. Tracer'lar ise neredeyse 5 yaslarinda ve 50k+ km'lerde. Her ne kadar CP2 saglam bir blok olsa da ben o eski motorlarin o kadar para edecegine asla inanmiyorum. Blok saglam olsa elektronik bozulur, elektronik bozulmasa paslanma baslamistir, vs.. Ustune gecen zamandan dolayi yan yatma bile olsa illa ki vukuatlari oluyor. Kampanya olmasa da ikinci el Tiger'lara daha yakindim kisaca.

Kendim satin almadan hemen once yeni Trident'i denedim ve boyle bir seyle karsilasmadim. Yanlisim yoksa 25 kasalardaki guncellemelerden biri de bu sorunun cozumu idi. Ancak sorun tork eksikliginden degil de elektronik gaz kolunun kendisi ile alakali idi buyuk ihtimal. Zira "tork canavari" 2021 CP2 66.9 nm uretirken yeni Tiger 64 nm uretiyor. Ayrica Tiger butun devir araliginda var olan torkun en az %90'ni veriyor. CP2 ile karsilastirildiginda nasildir bilemem ama torku az da denmez diye dusunuyorum.

Tracer 7 sahibi ileri seviye motosiklet surus egitmeni de kendi motorunu satip Triumph almak istediginden bahsediyordu. Biri de ayni boyle bir soru sordu ve her turlu markada ayni servis sorunlari oldugunu, Yamaha'nin digerlerinden daha iyi olmadigindan bahsetti. Kolacan adli YouTube kanalindaki Tracer 7 videosunda da Ankara'daki servislerden dert yanan biri vardi.

Tamam Triumph'in Turkiye'deki servis sayisi 13 (veya 18'di) olmasi sebebi ile kagit ustunde dezavantajli gozukebilir fakat kac Yamaha servisinde istediginiz parcalar stokta var ve usta o motordan anliyor? Bence servis kalitesi ve bunlarin sayilari karsilastirildiginda cok da buyuk farklari yoktur diye tahmin ediyorum.

Ayrica fiyat olarak da cok farklari olmamasi lazim lakin daha deneyimleyemedigimden kesin bir sey diyemeyecegim. Bana rodaj bakimi 6000 TL ve sonraki 15k km'de bir olan rutin bakimlarda da eger ekstra bir sey cikmazsa(mesela fren balatasinin bitmesi) yine ayni fiyatlarda tuttugunu soylediler. Su an 250 CC Bajaj motorumun servisi yaklasik 3k tutuyor ve 5k km'de bir servise giriyor. Bajaj'in servisi Triumph'tan kagit ustunde daha pahali duruyor :) Yamaha'nin da Triumph ile ayni parayi istedigini varsayarsak 10k km'de bir rutin bakima giren Tracer 7 da Tiger'dan daha pahali olur.

O modelde kampanya yoktu. Olsa da almazdim. Cunku su anki motorum 22 beygir uretiyor ve 80 beygirlik motor bile yeterince buyuk bir sicrama iken 115 beygir biraz abartili olurdu. Trident ve MT-07 Y-AMT testlerinde, her ne kadar bilerek cozutmus oldugumu kabul etsem de, cekis kontrolunu birkac kez devreye sokmustum. Bu yuzden daha 2 sene bile tecrubem yokken kucuk hacmi alarak dogru tercihi yaptigimi dusunuyorum. Ayni sebepten de teknolojisiz Tracer gozumu biraz korkuttu desem yeridir. Yeteneksiz biri degilim, belki de 1 aya alisir guvenle surerdim fakat bu tarz onlemlere sadece bir kere ihtiyaciniz oluyor. O zaman hata yaparsaniz ve o onlem yoksa da hastaneyi boylarsiniz.

Japon markalara gelen vergiler ve bu markalarin piyasada vazgecilmez olduklarini dusunduklerinden her turlu fiyatlari sisirmesinden cok rahatsizim acikcasi. Kaliteli diger markalara da sans verilmesi gerektigini dusunuyorum. Varsin blok 200k km degil de 150k km'de ariza cikarmaya baslasin. Bari kaliteli, teknolojik ve eglenceli bir motora binmis olurum. Ekstra devlet ve tabiri caizse Japon vergisinden (markalarin fiyatlari yukseltmesinden dolayi) aradaki fark rahat cikar gibi. Bakalim uzun donemde nasil bir tecrubeye sahip olacagim. Zira birkac yil bu motorla devam etme istegim var.

Biraz uzun oldu ama belki benimle ayni kefede olan biri varsa fikir olmus olur diye yazdim hepsini.
Hayırlı uğurlu olsun, keyifle sağlıkla binin. Çok güzel bir sporttouring Tiger 660.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2015 model olmasına rağmen Tiger 800'üme her binişimde ayrı keyif alıyorum.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Hayırlı olsun, konu başında gönlün Tracer'dan yanaymış gibi geldi ama satın alma mesajını görünce Tiger'a da baya yükselmişsin. Çok güzel motosikletler ikisi de.

Umarım bir ara İstanbul'da denk geliriz de ayrıldıktan sonra "Neden V-Strom 650 XT almadım ki?" diye hayıflanırsın kendi kendine. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Şaka bir yana, alırken heyecanlandıran motosikletler kullanırken de çok özel hissettiriyor. Bu anlarında bolca fotoğraf çekmeni, evine sağsalim geldikten sonra eşine dostuna haber vermeni öneririm. Bir de heyecan ve tecrübesizlik olacağından soğukkanlı kalana kadar marşa basma. Tanımadığın bir vasıtayı kullanacaksın, en kontrollü olduğunu hissettiğin anda yola çık.

Benzinlikte pompacılara nakit para harçlık vermeyi unutma, yoksa ben verdim diye kendimi keriz gibi hissederim :D . Lastik havalarını kontrol ettir, nakliye havasında teslim ediyorlar balon gibi sekiyor teker sonra( Arabamı da motorumu da alırken öyle teslim etmişlerdi ). Güle güle kullanın, keyifle yollar yapın !.🧿🧿🧿

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660

Hayirli olsun, kazasiz belasiz surusler dilerim.
Triumphin tiger sportlarini ben de cok begeniyorum.
Benim takildigim nokta "son kalan 3 tiger" demeniz. Bunlardan sonra kampanya mi olmayacak yoksa bir sure tiger sport getirmeyecekler mi?
2025 model mi sizin aldiginiz?

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Hayirli ugurlu olsun. Tiger serileri ile tracer her ulkede bolca kiyaslanan birbirine yakin seriler. Artilari ve eksileri elbet var ozellikle turkiye sartlarinda. Ben hem triumph hem yamaha deneyimlemis biri olarak tek diyecegim triumph cok ozel hissettirir, parca kalitesi bir tik daha iyidir ama bel boyun fitigi olan, yasi ilerlemis kisiler, artcili suruse onem veren kisiler denemeden almasin. Bana gore yamaha daha konforlu.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Hayırlı olsun, kazasız belasız keyifle kullanın.

<Bu, boyuma ufak kalmasa (bir de ilgilendiğim sırada ithalatçısı fiyatını keyfi olarak 1.000$ artırmasa) benim de birkaç yıldır kullandığım motor olabilirdi.>

Hayırlı olsun, Tiger 660 sport'tan tenere 700'e geçmiş biri olarak, doğru tercih yapmışsın kalitesi tracerdan asla aşağı değil, hatta bence yukarı bir motor, hiçbir kronik sorunu yoktur, motor gücü, hızlanışı, süspansiyonları ve tabi ki frenleri çok iyidir, ben tenereye araziye girdiğim için geçtim yoksa Tiger 660'a uzun süre binmeyi planlıyordum, tenereye geçtiğimde mercedes den traktöre geçtim gibi hissettim. Uzun yol yapılacak ise elcik koruma şart, elcik rüzgar koruması sadece elleri değil böbreklere gelen rüzgarıda çok güzel engelliyor, quickshifterı çok başarılı, tcs tam zamanında müdahale ediyor, erkenden tutmuyor, fabrika çıkışı lastikleri baya iyi hem uzun yolda hem de şehir içinde çok güzel motor. Gelelim tek eksisine nedense bu kadar güzel bir motorun 2. eli çok ölü, 2023-24 modellerini 10k km altında 450 bine bulabiliyorsun, bu motor için çok ucuz ve buna rağmen satamadım ben, borusandan takas ile tenereyi aldım.
Bu arada şu gaz gecikme hurafesini bir kaç youtuber pompaladı piyasaya sırf birşey demek için, evet 21-22 tridenlerde yanlış hatırlamıyorsam maf sensörü hortumundan yapıyordu bu sıkıntıyı, bütün motorları korlas geri çağırıp ücretsiz değiştirdi hortumu, zaten 23 sonrası çıkanlarda bayiden bu hortum yenilenmiş olarak çıkıyor, ha durduğu yerde boşta iken gaz ufak ufak hızlıca verdiğinizde sanki gazı almıyomuş gibi davranıyor, bazıları bak işte gaz gecikmesi var diyor, halbuki elektronik gaz kontrolü olduğu için boşta iken böyle bir yazılım ile bu şekle getirmiş adamlar, ama yolda giderken en ufak hareketi bile iletir.
6000rpm kadar matkap sesi gelir motordan 6000rpm sonrası resmen motor hem canavara dönüşür hem de sesi matkap vızıltısından 3silindirin böğürmesine geçer, çok güzel motordur güle güle kullan, tadı hala damağımda.

Motosikleti
Benim takildigim nokta "son kalan 3 tiger" demeniz. Bunlardan sonra kampanya mi olmayacak yoksa bir sure tiger sport getirmeyecekler mi?
2025 model mi sizin aldiginiz?
Evet 25 model. Kampanya devam eder mi saticilar da emin degildi. Ben aldigimda Turkiye'de satisi verilmemis 3 motor kalmisti (hepsi Ankara'da) sadece ondan bahsediyorum. Saniyorum ki kampanyayla stoklari erittiler. Ki Atasehir'deki bayide 4 tane alicisinin gelip almasini bekleyen hazir Tiger 660 vardi. Muhtemelen 25 modellerden bu sene tekrar gelir ama kampanyanin devam etmeyecegini dusunuyorum sahsen. Korlas acikca sayi ve tarih vermediginden kesin bir sey soylemek guc tabi.
Hayırlı olsun, konu başında gönlün Tracer'dan yanaymış gibi geldi ama satın alma mesajını görünce Tiger'a da baya yükselmişsin. Çok güzel motosikletler ikisi de.
Herkes gibi aldigim motor uzun omurlu olsun ve ikinci elde de satabileyim dedim basta. O yuzden Yamaha ve Honda istiyordum. Bunlar arasinda bana en uygun motor da Tracer gelmisti. Ancak kendime sunu sordum: "Tracer yurt disinda daha ucuza satiliyor. Turkiye'de ise arada ciddi bir fiyat farki var. Yurt disinda Tiger alanlar enayi mi daha fazla verip aliyor? Ben enayi miyim de degeri daha ucuz olan motora 2000 dolardan fazla ek ucret oduyorum?". Ustune elimdeki Bajaj motor ile 1.5 senede 30k km yol yaptim. Yeri geldi hafta sonu bir saat boyunca yuksek devirde agresif kullandim, yeri geldi 4 gunde 1000+ km yol yaptim ve her turlu hava kosulunda kullandim. Bu motor bile bana bir kere ariza cikarmadi, bir kere yolda birakmadi. Sorunsuzluk konusunun Japon'lara ait olmasi gibi bir sey yok bu biraz ogrenilmis bir kani sonucuna vardim. Bu model de yillardir yollarda ve insanlar sorunsuz kullaniyor. Bakalim benim deneyimim de ayni mi olacak.
yasi ilerlemis kisiler, artcili suruse onem veren kisiler denemeden almasin. Bana gore yamaha daha konforlu.
Evet ben de Tracer'in daha konforlu oldugunu okumustum/izlemistim.
Umarım bir ara İstanbul'da denk geliriz de ayrıldıktan sonra "Neden V-Strom 650 XT almadım ki?" diye hayıflanırsın kendi kendine. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Fotograflarina bakinca pek oyle demiyorum ama bakalim :D
<Bu, boyuma ufak kalmasa (bir de ilgilendiğim sırada ithalatçısı fiyatını keyfi olarak 1.000$ artırmasa) benim de birkaç yıldır kullandığım motor olabilirdi.>
Her zam doneminde oluyor sanirim boyle seyler. Su an yanlisim yoksa gercek fiyatinin ustune %20 KDV + %37 OTV disinda ekstra bir fiyat koymuyorlar. Ingiltere fiyatinin bile asagisinda diye bir muhabbet vardi yakin zamanda ama durum su an oyle degil: Ingiltere'de 9k pound, burada 12k pound. Buna da sukur diyorum artik sadece.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hayırlı olsun.
Nice köfte yemeli keyifli turlarınız olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar