2026 Honda Transalp XL750 E-Clutch

Avrupa'da bir lansman yapmışlar, ilk inceleme video ları geldi. İlgililere duyrulur.

Bence E-Clutch dokunuşu oldukça mantıklı olmuş. Fiyatı da Avrupa'da sabit tutmuşlar. Türkiye'ye Mayıs-Haziran gibi gelecek diyorlar. Güzel bir kampanya ile mantıklı bir seçenek olabilir.

Şu aralar NC ile CL 250 yi satıp acaba V-Strom 800 DE mi alsam diye düşünüyordum, sanırım Transalp'i bekleyeceğim.

Fakat yine cruise control yok, bunu maliyetten dolayı kısmışlar. Bazen japonların kafası hiç çalışmıyor gerçekten :) Neyseki artık Türkiye'de Veridian'ın hız sabitleyicisi satılıyor. Yol motoru için bence olmazsa olmaz bir özellik.

Jantlar yine tüplü tabi, bunu da ağırlık ve yol tutuş için değiştirmemişler, bence sorun yok.

Motosikleti
İki Teker Havada
Hız sabitleme yok
Tubless jant yok
Sadece E Clutch eklenerek olmamış transalp 750

arkadaşın cbr650 sinde e clutch deneme şansım oldu. kısa süre kullandım fakat bana otomatik vitesten daha çok, gelişmiş quick shifter tadı verdi. Adamların iddiası da bu yönde sanırım. Bir de ben az süre kullandığım için mi bilmiyorum, geçti geçmedi bilmem ne, sürekli göstergeye bak, pek güvenli hissetmedim. sürekli kullananlar daha sağlıklı yorum yapabilir..

Kafaları basmadığı için değil, sandığımızdan iyi bastığı için Cruise Control koymuyorlar. =)

Ağırlık ve yol tutuş için neden tube-type jantı değiştirmemiş olsunlar? Ağırlık açısından da daha kötü şambrelli olması, yol tutuş açısından da daha kötü.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Kafaları basmadığı için değil, sandığımızdan iyi bastığı için Cruise Control koymuyorlar. =)

Ağırlık ve yol tutuş için neden tube-type jantı değiştirmemiş olsunlar? Ağırlık açısından da daha kötü şambrelli olması, yol tutuş açısından da daha kötü.
Transalp'e neden tel ve şamrelli jant koyduklarını hiç anlamıyorum. Hadi tel jantı retro görüntüsü / orijinal Transalp de öyle olduğu için koydular diye kabul edelim ama şamrelli olmasının hiçbir esprisi yok, çünkü bu bir asfalt motoru.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Ağırlık açısından da daha kötü şambrelli olması, yol tutuş açısından da daha kötü.
İnceleme yapan eleman Honda mühendisleri böyle açıkladı dedi, yanlış anlamadıysam. Düz mantıkla bakınca kulağa doğru gelmiyor evet.

Ancak fizik kuralları mantığıyla bakınca tubeless telli bir jant, tube-type a kıyasla jant çemberindeki ekstra çıkıntılarından dolayı daha ağır olacaktır. Bu da jiroskopik direç yaratır. Tube-type jant daha hafif olacağı için, daha az jiroskopik etki, daha kıvrak ön taraf.

Tabi bir binici gözüyle, bu tamamen safsata. Aynı motora koy 2 tür jantı, kimsenin bu farkı hissedebileceğini sanmıyorum. Sonuçta bizde dünkü çocuk değiliz. Maliyetten kıstık, Africa Twin satamayız diye korktuk demek yerine ilkokul fiziğe giriş kitabından alıntı yapmışlar. Ha teknik olarak doğru mu, doğru :)

Tubeless jant pek kriterim değil ama cruise control koy be kardeşim şuna. Tenere bile koydu, neyin maliyeti yani. Biraz kullanıcıları dinlemeleri gerek.

Motosikleti
İki Teker Havada

Tiger 900 Rally Pro , Transalp 750 den daha hızlı olmasına rağmen
Tiger 900 Rally Pro da
Hız Sabitleme
Elcik Isıtma
Sürücü Koltuk Isıtma
Artçı Koltuk Isıtma
Tubless Jant
Motor koruma demiri
Kalter koruma

Ne demek istediğimi anlayan anladı anlamayan Honda ya toz kondurmamaya devam ediyor

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bu da 1000PS incelemesi:

Güzel, hem de çok güzel. Bravo Honda. 3 sene sonra çıkacak tubeless jantlı ve cruise control'lu versiyonu alınır bunun. Tipik Honda; yeni bir motoru ancak 3. kasasında olması gereken haliyle satıyor. Honda'ya erken atlamayacaksın...

Tiger 900 Rally Pro , Transalp 750 den daha hızlı olmasına rağmen
Tiger 900 Rally Pro da
Hız Sabitleme
Elcik Isıtma
Sürücü Koltuk Isıtma
Artçı Koltuk Isıtma
Tubless Jant
Motor koruma demiri
Kalter koruma

Ne demek istediğimi anlayan anladı anlamayan Honda ya toz kondurmamaya devam ediyor
3 silindiri saymayı unutmuşsunuz hocam :)

200 kusur bin liram daha ve distribütöre biraz güvenim olsa Triumph alırdım, çok mantıklı motor.

Motosikleti
İki Teker Havada
3 silindiri saymayı unutmuşsunuz hocam :)

200 kusur bin liram daha ve distribütöre biraz güvenim olsa Triumph alırdım, çok mantıklı motor.
2026 modelleri fabrika çıkışlı akrapoviç ekzoz la geliyor
TR polisleri egzoz orjinal değil deyip bol bol ceza yazarlar artık
Kolay kolay parçalar arıza yapmaz
Elektronik arıza ise şanş işi

Triumph global dan yüzde 20 TR ye motorlar uygunsa getiriyor
Korlas ama yedek parçaları Triumph global dan yüzde 20 yüksek
Triumph u motosikletin mazdası gibi görüyorum
Alışılmışa meydan oku
Mazda,,,, öhö öhö pardon Triumph ☺️😁

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

Alışılmışa meydan oku
fabrika çıkışı akrep egzozla geliyor da sele ısıtmaları kaldırdılar haberin yok

Motosikleti
İki Teker Havada
fabrika çıkışı akrep egzozla geliyor da sele ısıtmaları kaldırdılar haberin yok
Akrapoviç ekzoz yazdığımı görmedin mi?
Ve ısıtmaların bu sebeple de kalktığını biliyorum merak etme
Korlas sıfır 2025 model tiger 900 ler le dolu
Beğenmeyen gider 2025 tiger 900 sıfır alır
Zorlama yok tercih milletin

Vallahi triumph kendi gelse şu ülkeye başka motor bakmam. Ancak korlas efsane şikayet edilen bir firma ilgi alaka da çok eksik… Güvensem 2026 tenere world raid beklemem alırım bir tiger 900 rally pro (desert edition olmuş) tepe tepe binerim

Motosikleti
İki Teker Havada
Vallahi triumph kendi gelse şu ülkeye başka motor bakmam. Ancak korlas efsane şikayet edilen bir firma ilgi alaka da çok eksik… Güvensem 2026 tenere world raid beklemem alırım bir tiger 900 rally pro (desert edition olmuş) tepe tepe binerim
Korlas ın servisine göre değişiyor
Genellikle İstanbul daki servisler de yedek parça 1-3 ay arası gelirken
İstanbul dışı servisler 6 ay a kadar uzayabiliyor

Korlas ın servisine göre değişiyor
Genellikle İstanbul daki servisler de yedek parça 1-3 ay arası gelirken
İstanbul dışı servisler 6 ay a kadar uzuyabiliyor
Eğitim aldığım hocanın grubundan bir arkadaş kendi deneyimini yazdı buraya da yapıştırırım bulursam akıllara zarar bir müşteri memnuniyetsizliği var…

“Satış aşamasında ödemeden sonra iletişim kuramadık. Arıyoruz bakmıyorlar toplantıdayım deyip de, aynı anda oraya gidiyoruz dışarıda çay kahve içiliyor. Debriyaj manetinde bir sensör var onunla ilgili görüştük 450-500 Euro fiyat değişim için ve ne zaman parça geleceği bilinmiyordu, başka yerde neredeyse hiç para vermeden hallettik sorunu. Geçenlerde yağ kaçağı sorunu var diye aradık telefonda 11 gün sonraya randevu verdiler daha hiç bakmadan. Belki motorunuz 2 ay yatar gibi bir ifadeleri oldu. Başka bir yerde yağ eklettik ve devam ediyoruz şu anda sorunsuz kullanmaya. Biz bir şekilde işimizi çözdük ama yetkili servisin satış sonrası yaklaşımından rahatsızız. Bu yaklaşımları dert etmezseniz işimiz bir şekilde bir yerde çözüyoruz derseniz bir şey diyemem ama biz memnun kalmadık korlastan her aşamada”

Ekran resmi atacaktım ama üşendim link oluşturmaya , whatsappdan kopyaladım yazıyı

Son düzenleme:
Motosikleti
İki Teker Havada
Bu arada gönlüm 2025 den yana
2026 ya pek ısınamadım yabancı forumlarda 2026 üzerinde gelen akrep ekzosun orijinal ekzoza göre daha az ses çıktığı söylentileri var

Alışılmışa meydan oku
"Abartı eksos" 😁 Polise zinhar ispat edemeyiz onu.

İşte Triumph'u bitiren maalesef Korlas. Tekel olması büyük sıkıntı. Bir turda, Tiger 900 u olan bir arkadaş ile bir kaç dk arayla aynı çukura girme gafletinde bulunduk, ön jantin yanağı hasar aldı. NC için parça gelmesi 1 hafta ya sürdü ya surmedi abartisiz. Tiger için arkadaş en son sorduğumda 2 aydır parça bekliyordu. Yaz ortasında olacak iş değil.

Honda olumlaması gibi anlaşılmasın, sonra kızıyorlar çünkü :) mutlaka kötü deneyimlerde vardır ama en başta yasa tüketiciyi korumuyorki. Bayi de nasıl olsa 45 gün azami sürem var diyerek parça stok tutmuyor. Halbuki yasa daha katı olsa, sıkıyorsa stok tutmasın.

Motosikleti
İki Teker Havada
Bu da 1000PS incelemesi:

Güzel, hem de çok güzel. Bravo Honda. 3 sene sonra çıkacak tubeless jantlı ve cruise control'lu versiyonu alınır bunun. Tipik Honda; yeni bir motoru ancak 3. kasasında olması gereken haliyle satıyor. Honda'ya erken atlamayacaksın...
Yorumları şu şekilde

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar