2026 Honda Transalp XL750 E-Clutch

Motosikleti
cbf 150
Avrupa'da bir lansman yapmışlar, ilk inceleme video ları geldi. İlgililere duyrulur.

Bence E-Clutch dokunuşu oldukça mantıklı olmuş. Fiyatı da Avrupa'da sabit tutmuşlar. Türkiye'ye Mayıs-Haziran gibi gelecek diyorlar. Güzel bir kampanya ile mantıklı bir seçenek olabilir.

Şu aralar NC ile CL 250 yi satıp acaba V-Strom 800 DE mi alsam diye düşünüyordum, sanırım Transalp'i bekleyeceğim.

Fakat yine cruise control yok, bunu maliyetten dolayı kısmışlar. Bazen japonların kafası hiç çalışmıyor gerçekten :) Neyseki artık Türkiye'de Veridian'ın hız sabitleyicisi satılıyor. Yol motoru için bence olmazsa olmaz bir özellik.

Jantlar yine tüplü tabi, bunu da ağırlık ve yol tutuş için değiştirmemişler, bence sorun yok.

"Veridian'ın hız sabitleyicisi satılıyor. Yol motoru için bence olmazsa olmaz bir özellik." Öncelikle bilgin olsun diye anlatıyorum çok tehlikeli bir sistem. eğer olurda kurarsan motoruna.

birincisi direk motorun throttle bodysine müdahale ediyorsun,ecu ile haberleşiyor. Canbus sistemi çok hassas elektiriksel dengeler üzerine kuruludur. Bunu bir kenara yaz, diğer yandan sistem dış etmenlerden dolayı yada elektirisksel bir sorundan ötürü müdahele algılarsa tam gaz açık kalabilir yada tam gaz kapalı kalabilir sonucunda en kötü ölürsün en iyi sakat kalırsın.

Motorun kendisinde bu sistem yoksa sakın kendi kafana göre koyma, onun yerine oxford gaz kolu kelebekleri var onu kullan elin yorulmaz.

Millet cahil gibi bunları takıyor sonra söktürmek için uğraşıyor.

Transalp'in alt devirleri boş.motor gücünü yüksek devirde veriyor.Nc'nin alt devirlerini seviyorsanız,vstrom 800 ü tercih edin,ben transalp'in sürüş dinamiklerini sevmedim.

Motosikleti
İki Teker Havada
Transalp'in alt devirleri boş.motor gücünü yüksek devirde veriyor.Nc'nin alt devirlerini seviyorsanız,vstrom 800 ü tercih edin,ben transalp'in sürüş dinamiklerini sevmedim.
Tiger 900 un alt devirleri Transalp 750 ye kıyasla daha dolu

Motosikleti
cbf 150
Tiger 900 bir milyon lira, transalp 750 bin peşin alırsanız 690 a bile alırsınız elinizde cashle.

Tiger 900un motoru ne kadar ömürlü? kronik egzantirik gergisi sorunu var o motorda. korlas karşılıcakmı bir numara oldugunda? garanti bittikten sonra2026 transalp ciddi iyi bir motor süspansiyonlarıda düzeltmişler. Macera aramamak lazım.

"Veridian'ın hız sabitleyicisi satılıyor. Yol motoru için bence olmazsa olmaz bir özellik." Öncelikle bilgin olsun diye anlatıyorum çok tehlikeli bir sistem. eğer olurda kurarsan motoruna.

birincisi direk motorun throttle bodysine müdahale ediyorsun,ecu ile haberleşiyor. Canbus sistemi çok hassas elektiriksel dengeler üzerine kuruludur. Bunu bir kenara yaz, diğer yandan sistem dış etmenlerden dolayı yada elektirisksel bir sorundan ötürü müdahele algılarsa tam gaz açık kalabilir yada tam gaz kapalı kalabilir sonucunda en kötü ölürsün en iyi sakat kalırsın.

Motorun kendisinde bu sistem yoksa sakın kendi kafana göre koyma, onun yerine oxford gaz kolu kelebekleri var onu kullan elin yorulmaz.

Millet cahil gibi bunları takıyor sonra söktürmek için uğraşıyor.
Bunu bizzat bir deneyime dayanarak mı söylüyorsunuz, yoksa sadece tahmin mi? Kullandınız ve sorun mu yaşadınız? Ne sorun yaşadınız mesela?

Motosikleti
cbf 150
Bizzat araştırdım ve yurtdışında kullanan arkadaşlarımla tartıştım konuyu. Zaten sende araştırırsan görürsün. Asla canbuslı sistemlerde böyle aksesuarlar kullanmayın. Oemolarak motorda yoksa yoktur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

source:%20Facebookhttps://share.google/oSpLtdppa5dEKSnJR Bunun pek çok problem var çol tehlikeli
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Son düzenleme:
Transalp'e neden tel ve şamrelli jant koyduklarını hiç anlamıyorum. Hadi tel jantı retro görüntüsü / orijinal Transalp de öyle olduğu için koydular diye kabul edelim ama şamrelli olmasının hiçbir esprisi yok, çünkü bu bir asfalt motoru.
ucuz? :D

İnceleme yapan eleman Honda mühendisleri böyle açıkladı dedi, yanlış anlamadıysam. Düz mantıkla bakınca kulağa doğru gelmiyor evet.

Ancak fizik kuralları mantığıyla bakınca tubeless telli bir jant, tube-type a kıyasla jant çemberindeki ekstra çıkıntılarından dolayı daha ağır olacaktır. Bu da jiroskopik direç yaratır. Tube-type jant daha hafif olacağı için, daha az jiroskopik etki, daha kıvrak ön taraf.

Tabi bir binici gözüyle, bu tamamen safsata. Aynı motora koy 2 tür jantı, kimsenin bu farkı hissedebileceğini sanmıyorum. Sonuçta bizde dünkü çocuk değiliz. Maliyetten kıstık, Africa Twin satamayız diye korktuk demek yerine ilkokul fiziğe giriş kitabından alıntı yapmışlar. Ha teknik olarak doğru mu, doğru :)

Tubeless jant pek kriterim değil ama cruise control koy be kardeşim şuna. Tenere bile koydu, neyin maliyeti yani. Biraz kullanıcıları dinlemeleri gerek.

Bence teknik olarak da doğru değil. Ekstra çıkıntılar içi dolu ek malzeme değil boşluğun baş vermesi:)D) gibi bir şey. Spesiyal mal olmadıkça tüplü jant kombinasyonu her zaman ağır olacaktır. Zaten esas sebebi de senin dediğin şey =)

Niye ki? İşçilik daha fazla, ekstra iç lastik maliyeti var. Üretim süresi de daha fazladır. Parça sayısı da daha fazla. Ben daha ucuz olduğunu düşünmüyorum; mantıklı gelmedi.

Tubeless jantlar çok daha pahalı. Mühendislik tasarımları daha kompleks, eski BMW patentli çapraz sistemi kullanıyor herkes, spoke'lar basınçlı bölgeye grmiyor ama tasarım maliyetleri artıyor. Bir de ayar nipple'ı farklı yerde dedi gemini, o kadar telli jant bilmediğim için tam nesi pahalı hale geliyor anlamadım orasını. KTM eski tip gibi ortaya jantı basınçlı kısmına giren spoke'lar tercih ediyordu sanırım, orda da her biri için oring veya sızdırmaz malzeme gibi ek malzeme gerekiyor.
Bilmediğim başka detaylar da vardır, ama denk kategoride tubeless jantlar ciddi derece daha pahalı tube-type jatlardan.

Bir de allah aşkına Honda daha pahalı olan bişeyi kullanır mı? :D

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Tubeless jantlar çok daha pahalı. Mühendislik tasarımları daha kompleks, eski BMW patentli çapraz sistemi kullanıyor herkes, spoke'lar basınçlı bölgeye grmiyor ama tasarım maliyetleri artıyor. Bir de ayar nipple'ı farklı yerde dedi gemini, o kadar telli jant bilmediğim için tam nesi pahalı hale geliyor anlamadım orasını. KTM eski tip gibi ortaya jantı basınçlı kısmına giren spoke'lar tercih ediyordu sanırım, orda da her biri için oring veya sızdırmaz malzeme gibi ek malzeme gerekiyor.
Bilmediğim başka detaylar da vardır, ama denk kategoride tubeless jantlar ciddi derece daha pahalı tube-type jatlardan.

Bir de allah aşkına Honda daha pahalı olan bişeyi kullanır mı? :D
Valla bana örnek lazım ikna olmadım... Sanırım telli ama tubeless janttan bahsediyorsun. Halbuki ben alaşım tubeless jant vs. tel jant farkından bahsediyorum esasen; yani standart alaşım jantlar kullansalar çok daha ucuza mal olacak. :D Zaten araziye girecek değil bu motor, tel jant kullanmanın fonksiyonel hiçbir anlamı yok. Bassınlar 19-17 alaşım tubeless jantı millet mutlu olsun yahu? :D Hem daha ucuz hem de iç lastiktir + akort ayarıdır vs. döt ağrısı yok. Mis.

Valla bana örnek lazım ikna olmadım... Sanırım telli ama tubeless janttan bahsediyorsun. Halbuki ben alaşım tubeless jant vs. tel jant farkından bahsediyorum esasen; yani standart alaşım jantlar kullansalar çok daha ucuza mal olacak. :D Zaten araziye girecek değil bu motor, tel jant kullanmanın fonksiyonel hiçbir anlamı yok. Bassınlar 19-17 alaşım tubeless jantı millet mutlu olsun yahu? :D Hem daha ucuz hem de iç lastiktir + akort ayarıdır vs. döt ağrısı yok. Mis.

ora capito. tabii ki tel janttan bahsediyorum yahu. o kadar da eğmedik kuyruğu, soichiro rahat vermez. =)
imaj önemlidir, honda burada sakınmaz genelde. (3 paragraf yazılan sonra silinen bişeyler)

sahi benim de akort yaptırmam lazım. canım sıkıldı şimdi. :D

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
Ne yazıkkı nc 750 daha alınabılırlılği yuksek motor gerek tıp olarak gerek ozellıklerı olarak bayı ısrarla hemde 12 ay taksıt yaparım demıstı yıneden nakıt nc 750 den sasmadım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar