2025 Motosiklet Trafik Cezaları

RCSYun.jpg

2025 yılı itibarıyla motosiklet sürücülerini ilgilendiren yeni trafik cezaları açıklandı.
2025 yılında motosiklet cezaları ne kadar olacak?
İşte güncellenen cezaların detayları...

Yeni Cezalar Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu yeni düzenlemelerin TBMM'de kabul edilmesi halinde 2025 yılı itibarıyla yürürlüğe gireceğini belirtti. Amaç motosiklet sürücülerinin daha bilinçli hareket etmesini sağlamak ve trafik güvenliğini artırmak. Yeni yasayla birlikte özellikle şehir içi trafiğinde daha sıkı denetimler yapılacağı ve kurallara uymayan sürücülere göz açtırılmayacağı vurgulanıyor.

Kask kullanmama

- ‘Kask/Koruma Gözlüğü Kullanmayan Sürücü ve Yolcuya’ 1. ihlalde 1.500 TL, 2. ihlalde 3.000 TL, 3. ve daha fazla ihlalde 9.000 TL para cezası uygulanacak ve sürücünün kasksız seyrine izin verilmeyecek.’

Akrobatik Hareket Yapma
- Akrobatik Hareket Yapan’ motosiklet kullanıcılarına 47.000 TL para cezası, 60 gün süreyle Sürücü Belgesini Geri Alma ve 60 gün Trafikten Men cezai işlemi uygulanacak.’Akan Trafikte Yarış Yapan’ motosiklet kullanıcılarına ise 47.000 TL para cezası, 2 yıl süreyle Sürücü Belgesini Geri Alma ve 60 gün Trafikten Men cezai işlemi uygulanacak.

Tek Teker Üzerinde Gitme & Trafikte Yarışma

- ’Akan Trafikte Yarış Yapan’ motosiklet kullanıcılarına ise 47.000 TL para cezası, 2 yıl süreyle Sürücü Belgesini Geri Alma ve 60 gün Trafikten Men cezai işlemi uygulanacak.

kOFJkR.jpg

Dur ihtarına uymama

- ‘Dur’ ihtarına uymayanlara 47.000 TL para cezası, ‘60 gün sürücü belgesini geri alma’ ve ‘ 60 gün trafikten men’ cezası öngörülüyor.

hMMNTb.jpg

Ehliyetsiz motosiklet kullanma cezası

- Sürücü belgesiz araç kullanmak 18.677 TL
- Sürücü belgesi geçici geri alındığı halde araç kullananlar 186.000 TL;
- Sürücü belgesi iptal edildiği halde araç kullananlar 186.000 TL para cezası ödeyecek.

h183qN.jpg

Kırmızı ışıkta geçme

- 1. İhlalde 5:000 TL, 2. ihlalde 10.000 TL, 3. ihlalde 15.000 TL ve 30 gün sürücü belgesi geri alma; 4. ihlalde 20.000 TL ve 60 gün sürücü belgesi geri alma, 5. ihlalde 30.000 TL ve 90 gün sürücü belgesi geri alma ve 6. ihlalde 80.000 TL ve sürücü belgesi iptali cezası uygulanacak.

xyLuEa.jpg

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Trafikte yarış yapanlara 47 bin lira 2 yıl ehliyet men
Kask takmayan sürücülere ilkinde 1500 lira ikincide 3bin üçüncüde 9bin lira
Tek teker yanlama gibi akrobasi hareketlere 47 bin lira 2 ay ehliyet men

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bundan sonra enduro alıp arazide teker yapacağaz

Motosikleti
Hero Dash125
Kırmızı ışık ihlali 80.000 dedi demin spiker. (Deniz abi dedin abi...)

Son düzenleme:
Motosikleti
cbf 150
Teker yapmaktan ne anlıyrosunuz çok merak ediyorum trafikte? trafiğe kapalı alanda ne halin varsa gör. Ben hayabusayla yapmıyorum size kaldı tekercilik peh

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ceza var uygulama yok abi cidden devletimiz çok tuhaf 😂
İzmir Sasalı'da Ahmet Piriştina Caddesi diye yeşillikler içinde muazzam bir yol var ama İzmir'in en lanet yollarından biri ve 70 km hız sınırı var, Jandarma'nın mobil radarları var, 35 ve 45 plakalıların çoğu burayı bilip o yolda 70'i geçmiyor ama bazen farklı şehirlerden gelen gazcı kardeşlerimiz laps diye Jandarma Trafik'e ebelenip memleketlerine faks kağıdı gibi bir cezayla dönüyorlar.

Geçen ben de 70 km altında arabayla seyrederken o yolda mobil radar gördüm ve elimle bir süre yukarı aşağı sallamak suretiyle radara NAH çektim. Umarım devletimiz görmemiştir, görse de umarım sineye çekmiştir.

İzmir Sasalı'da Ahmet Piriştina Caddesi diye yeşillikler içinde muazzam bir yol var ama İzmir'in en lanet yollarından biri ve 70 km hız sınırı var, Jandarma'nın mobil radarları var, 35 ve 45 plakalıların çoğu burayı bilip o yolda 70'i geçmiyor ama bazen farklı şehirlerden gelen gazcı kardeşlerimiz laps diye Jandarma Trafik'e ebelenip memleketlerine faks kağıdı gibi bir cezayla dönüyorlar.

Geçen ben de 70 km altında arabayla seyrederken o yolda mobil radar gördüm ve elimle bir süre yukarı aşağı sallamak suretiyle radara NAH çektim. Umarım devletimiz görmemiştir, görse de umarım sineye çekmiştir.
İnşallah abi😂

Motosikleti
Hero Dash125
Kırmızı ışık ihlali 80bin değil 1 milyon olsa da hiç bir şey değişmez. Ceza 5-10 bin olsun, her ışıkta eds olsun. Denetim olmadıkça isterse 100 milyon olsun.
Orada habercinin bir sürçmesi oldu...5000 falan galiba... Yılda 6 ihlale ehliyet gidiyor deniliyor... (Bu arada fiddle çok yakıyormuş. Kuryelik yapmaz deyolağ... Motorsuz kaldım🤣🤣🤣)

Motosikleti
Hero Dash125
Ucuz motorlar içinde en sorunsuzu dash. Boşver kaliteyi al kuryeye çık işte :D
Abi o civcivleme var ya o civcivleme... Cocukken evlerin cephelerinde teneke yağmur boruları olurdu... Mahallenin cinaslıları birini sinir etmek istediğinde tırnaklarıyla o tenekeye sürterdi... O ses kulağımdan girer beynimi üzerdi. Aynısı ya...🤣🤣🤣 Ben yapamam abi olmaz yani...

Motosikleti
Yamaha XSR700
Abi o civcivleme var ya o civcivleme... Cocukken evlerin cephelerinde teneke yağmur boruları olurdu... Mahallenin cinaslıları birini sinir etmek istediğinde tırnaklarıyla o tenekeye sürterdi... O ses kulağımdan girer beynimi üzerdi. 🤣🤣🤣 Ben yapamam abi olmaz yani...
Bayi çok sessizdi ben bakarken. Hem kask hem de dışarının gürültüsüyle duyulmaz o. O kadar aşırı bir ses değildi. O kadar ses benim motordan da geliyor bu arada. Ufak bir kırt kırt ses geliyor sadece.

Benim tamirciye giden yol eskiden instagramda paylaşırdı bugün radar var dikkatli olun diye :)

En çok şaşırdığım sonradan takılan Led farlara yazılan ceza motosikletimin orijinalinde halojen farlarla sellektör attığım bile anlaşılmıyor çıkartmayı da düşünmüyorum İnşallah cezaya tabi tutulmam.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
şimdi yetersiz ehliyetle ilgili bi değişiklik yok 6400 küsürdü en son o zaman nx500 almak yerine nc750 alıp ceza yemek hala daha karlı :D

Motosikleti
DUKE 250

uzunca bir dönem bende her gördüğüm radara nah çekerdim, şimdiye kadar ceza yemedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar