2025 Ağustos CRF 250'lerle Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz turu.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Sonra aşağıdaki gözlemecilerden gözleme alıp göl kenarında çay eşliğinde enfes bir kahvaltı yaptık ve sonra da Ankara’ya dönmek üzere yola koyulduk.

Önceki turlarımızda 2 kez geçtiğim Başçiftlik-Niksar güzergahı yerine bize süre olarak en az yarım saat kazandıracak ana yoldan yani Bereketli – Reşadiye güzergahından gelip Amasya-Erzincan karayoluna çıktık ve ondan sonra rüzgârdan bolca dayak yediğimiz daha tekdüze bir seyahatimiz oldu Erbaa ve Taşova üstünden Amasya’ya kadar.

Tabii yolda adaşım ve Enes’in bu tekdüzeliği kırmak için 9. vitese atma çabalarını da videoya almışım meğer. 😊

Herhalde benzinliğe girelim demek istiyor burada adaşım. 😊
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Amasya çevre yolunda meyve satan bir tezgâhta mola verip incir, şeftali ve elmayla yakıt ikmali yaptık.

Oradan da devam edip Suluova girişinde Kuş Cenneti tabelasından sola döndük ve Merzifon Havaalanının tam yanından Çorum yoluna bağlandık.

Turların uzun-kısa oluşu fark etmeksizin anayoldan ayrılıp yaptığımız her yol esnetme-köy yolu kaçamağı istisnasız çok güzel rotalara çıkartmıştır bizi hep.

Bunda da solda kurumakta olan bir gölet ve neredeyse tamamen bize ait olan bir yolda 15 dakikalığına da olsa anayolun sıkıcılığından kurtulmamızı sağladı.

Tabii ileride tekrardan Çorum yoluna çıktık ve Çorum girişindeki bir Opette yine yakıt, ihtiyaç ve leblebi-çerez alışveriş molası verdik.

Ankara’ya 3 saatlik bir yolumuz kalmıştı ve bende yine kaşıntı tuttu ve süre ve kilometre olarak çok fark ettirmeyen ve yine daha önce geçmediğim bir rotaya saptırdım ekibi tabii ki.

Çorum çıkışından sağa, İskilip-Bayat-Çankırı yoluna döndük ve yaklaşık 1,5 saat boyunca benim de ilk kez geçiyor olduğum bence gayet de keyifli bir yoldan gelip 150 km kadar sonra Kalecik istikametine döndük.

Alttaki videoda Çorum’dan İskilip yönüne döndükten sonraki yaklaşık 9 dakikalık bir sürüşümüzü görebilirsiniz.

Yavaş süratlerde çok sıkıntı olmasa da nispeten (bizim motorlara göre) performanslı sürüşlerde ayrı bir mikrofon olmaması can sıkıyor gerçekten.

Şu videolarda gürültü olmasa çok güzel olacakmış vesselam.

Sonrasında da Akyurt çıkışından itibaren neredeyse Esenboğa Havaalanı kavşağına kadar devam eden yol çalışmalarında önümüzdeki tüm araçların arasından filtreleme yaparak minimum zaman kaybıyla Ankara’ya, adaşımı hep götürmek istediğim Küçükesat Yıldız Aspayava geldik sağ salim.

Döner siparişi verdik ve gerçekten çok başarılı dönerleri afiyetle gömdük.

Motosikleti
Adaşım İstanbulda beni de götürmüş olduğu Bayramoğlu Döneri beğenir.

Burasının da oradan aşağı kalmadığını söyledi. 😊

6 gece-7 gün süren, Ankara ekibinin 2900 km, adaşım İstanbul’dan geldiği için 3800 km yol yaptığı bu müthiş keyifli turumuzun raporunu buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.

Turumuzun derli toplu bir özeti şu şekilde oldu.

• 25 Ağustos Pzt. Ev-Bahşılı-Kırşehir-Kozaklı-Yenifakılı-Şarkışla-Altınyayla-Kangal-Divriği konaklama. Yaklaşık 670 km ve 13 saat.
  • 26 Ağustos Salı. Divriği-Arapgir-Kemaliye-Taşyol-Karanlık Kanyon-İliç-Kemah-Erzincan-Erzurum konaklama. Yaklaşık 500 km ve 10 saat.
  • 27 Ağustos Çrş. Erzurum-Tortum-Narman-Oltu-Uzundere-Yusufeli-Agara mecburi konaklama. Yaklaşık 280 km ve 8 saat.
  • 28 Ağustos Prş. Agara-Yusufeli-İspir-Ovit Dağı geçidi-İkizdere-Of-Çaykara konaklama. Yaklaşık 230 km ve 6 saat.
  • 29 Ağustos Cuma. Çaykara-Uzungöl-Derebaşı D915-Kırklar Mescidi-Bayburt Konaklama. Yaklaşık 180 km ve 8 saat.
  • 30 Ağustos Cts. Bayburt-Gümüşhane-Torul-Kürtün-Tirebolu-Giresun-Ordu-Kabadüz-Çambaşı Yaylası-Mesudiye-Perşembe Yaylası konaklama. Yaklaşık 450 km ve 10 saat.
  • 31 Ağustos Pzr. Perşembe Yaylası-Erbaa-Amasya-Merzifon havaalanı-Çorum-Akyurt-Küçükesat-Türkkonut Ev. Yaklaşık 580 km ve 9 saat.

Toplam Km: 2890.

Eğer Enes’in keyifsizliği olmasaydı Yusufeli’nden sonra sağa Artvin-Ardanuç güzergahına saptırıp orada da cağ kebabı yemeyi düşünüyordum açıkçası.

Bir başka tura kaldı artık.

Satır aralarında kalmasın diye üstlerde yazdığım cümlemi tekrar edeyim arkadaşlar.

Bu satırları okuyorsanız muhtemelen motosiklet sahibi / sürücüsü / gönüllüsü / sürücü adayısınızdır.

Motosikletle gezmek bana çok iyi geliyor.

Şu turların rotasının çıkartılması sırasında bile heyecanlanıyorum.

Tur sırasında zaten yaşanabilecek keyifsizliklere rağmen çok yüksek olan moralimiz sayesinde heyecanımız zirvede tura devam ediyoruz.

Tur sonrasında da birkaç hafta turun güzelliğini konuşup duruyoruz tura beraber çıktığımız arkadaşlarımızla.

Yaklaşık 2 haftadır bu yazıyı yazıyorum ve her satırında o anları tekrar yaşıyorum resmen.

Motosikletle gezmek, daha önceden görmediğim yerleri görmek, daha önceden gittiğim yerlere bir de motosikletle gitmekten müthiş keyif alıyorum

Kendi başıma çıktığım turlarda, sadece adaşımla çıktığım turlarda veya 3 veya daha kalabalık bir ekiple çıktığım turlarda da müthiş keyif alıyorum.

Siz de eğer hava çok kötü değilse veya tura çıkmanıza engel olacak çok ama çok ciddi bir engeliniz yoksa hemen yapıverin bir organizasyon ve elinizin altında hangi motor varsa onunla yollara düşün bir an önce.

Kısa, birkaç saatlik turlardan birkaç günlük turlara geçersiniz biraz tecrübe kazandıkça.

Asla pişman olmazsınız.

Herkese selamlar.

EKLEME: Foruma foto-video ekleme işi sıkıntı oldu. Yazısını hazırladığım ve tüm multimedya linklerini de başka sitelerde hazırlamış olduğum bu tur raporunda tek mesajda belli bir sayının (10 falan) üzerinde foto-video yükleme yapılmasına izin vermiyor sistem.

Yeni bir mesaj yazıp devamını orada yüklemeye çalışıyorum ama bu sefer de forumun "mesaj birleştirme" özelliğinden dolayı son yazdığım mesajı öncekiyle birleştirmeye çalışıyor sistem ama o zaman da yine tek mesaj muamelesi gösteriyor ve yine foto-video paylaşımına izin vermiyor.

Tüm bu gezi yazısını yazıp linklerini ayarlama işim 2 haftamı aldı kendi programımın arasında ama bunu foruma yüklemem 9 gün sürdü.

O da @Cyan forumdaşıma rica ettim de aralarda tam 4 kez foto arası mesajları gönderdi.

Kendisine bir kez de buradan teşekkür ederim.

Bu mesajı gönderiyorum şimdi ve bir önceki mesaj da bana ait olduğu için sistem hemen mesaj birleştirme yapacak bak şimdi. 😆 :cry::cry::ROFLMAO:

Bak şimdi bu mesajım da otomatik birleştirme muamelesine maruz kalacak.:p

Yazı kısmında sorun yok da foto video paylaşımı sıkıntılı.

Yıldım yıldım.:eek:

Herkese selamlar.

Son düzenleme:

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Cok guzel bir rotaymis. Ben de guya gectigimiz hafta 1 2 gunluk kisa bir gezi yapacaktim ama daah onemli 2 isim cikinca haftaya erteledim, bu sefer de hava durumu izin vermeyecek gibi. Neyse, kismet, belki yagmur olmaz.
Bu arada bir soru: forzadaki blok ile crfdeki blok ayni mi?

Yok yok. Bu sefer bitti ama yıldım doğrusu. 😆 🥲
Kimsenin uzun yazacagini dusunmemisler demek ki😂

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Adaşım İstanbulda beni de götürmüş olduğu Bayramoğlu Döneri beğenir.

Burasının da oradan aşağı kalmadığını söyledi. 😊

6 gece-7 gün süren, Ankara ekibinin 2900 km, adaşım İstanbul’dan geldiği için 3800 km yol yaptığı bu müthiş keyifli turumuzun raporunu buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.

Turumuzun derli toplu bir özeti şu şekilde oldu.

• 25 Ağustos Pzt. Ev-Bahşılı-Kırşehir-Kozaklı-Yenifakılı-Şarkışla-Altınyayla-Kangal-Divriği konaklama. Yaklaşık 670 km ve 13 saat.
  • 26 Ağustos Salı. Divriği-Arapgir-Kemaliye-Taşyol-Karanlık Kanyon-İliç-Kemah-Erzincan-Erzurum konaklama. Yaklaşık 500 km ve 10 saat.
  • 27 Ağustos Çrş. Erzurum-Tortum-Narman-Oltu-Uzundere-Yusufeli-Agara mecburi konaklama. Yaklaşık 280 km ve 8 saat.
  • 28 Ağustos Prş. Agara-Yusufeli-İspir-Ovit Dağı geçidi-İkizdere-Of-Çaykara konaklama. Yaklaşık 230 km ve 6 saat.
  • 29 Ağustos Cuma. Çaykara-Uzungöl-Derebaşı D915-Kırklar Mescidi-Bayburt Konaklama. Yaklaşık 180 km ve 8 saat.
  • 30 Ağustos Cts. Bayburt-Gümüşhane-Torul-Kürtün-Tirebolu-Giresun-Ordu-Kabadüz-Çambaşı Yaylası-Mesudiye-Perşembe Yaylası konaklama. Yaklaşık 450 km ve 10 saat.
  • 31 Ağustos Pzr. Perşembe Yaylası-Erbaa-Amasya-Merzifon havaalanı-Çorum-Akyurt-Küçükesat-Türkkonut Ev. Yaklaşık 580 km ve 9 saat.

Toplam Km: 2890.

Eğer Enes’in keyifsizliği olmasaydı Yusufeli’nden sonra sağa Artvin-Ardanuç güzergahına saptırıp orada da cağ kebabı yemeyi düşünüyordum açıkçası.

Bir başka tura kaldı artık.

Satır aralarında kalmasın diye üstlerde yazdığım cümlemi tekrar edeyim arkadaşlar.

Bu satırları okuyorsanız muhtemelen motosiklet sahibi / sürücüsü / gönüllüsü / sürücü adayısınızdır.

Motosikletle gezmek bana çok iyi geliyor.

Şu turların rotasının çıkartılması sırasında bile heyecanlanıyorum.

Tur sırasında zaten yaşanabilecek keyifsizliklere rağmen çok yüksek olan moralimiz sayesinde heyecanımız zirvede tura devam ediyoruz.

Tur sonrasında da birkaç hafta turun güzelliğini konuşup duruyoruz tura beraber çıktığımız arkadaşlarımızla.

Yaklaşık 2 haftadır bu yazıyı yazıyorum ve her satırında o anları tekrar yaşıyorum resmen.

Motosikletle gezmek, daha önceden görmediğim yerleri görmek, daha önceden gittiğim yerlere bir de motosikletle gitmekten müthiş keyif alıyorum

Kendi başıma çıktığım turlarda, sadece adaşımla çıktığım turlarda veya 3 veya daha kalabalık bir ekiple çıktığım turlarda da müthiş keyif alıyorum.

Siz de eğer hava çok kötü değilse veya tura çıkmanıza engel olacak çok ama çok ciddi bir engeliniz yoksa hemen yapıverin bir organizasyon ve elinizin altında hangi motor varsa onunla yollara düşün bir an önce.

Kısa, birkaç saatlik turlardan birkaç günlük turlara geçersiniz biraz tecrübe kazandıkça.

Asla pişman olmazsınız.

Herkese selamlar.

EKLEME: Foruma foto-video ekleme işi sıkıntı oldu. Yazısını hazırladığım ve tüm multimedya linklerini de başka sitelerde hazırlamış olduğum bu tur raporunda tek mesajda belli bir sayının (10 falan) üzerinde foto-video yükleme yapılmasına izin vermiyor sistem.

Yeni bir mesaj yazıp devamını orada yüklemeye çalışıyorum ama bu sefer de forumun "mesaj birleştirme" özelliğinden dolayı son yazdığım mesajı öncekiyle birleştirmeye çalışıyor sistem ama o zaman da yine tek mesaj muamelesi gösteriyor ve yine foto-video paylaşımına izin vermiyor.

Tüm bu gezi yazısını yazıp linklerini ayarlama işim 2 haftamı aldı kendi programımın arasında ama bunu foruma yüklemem 9 gün sürdü.

O da @Cyan forumdaşıma rica ettim de aralarda tam 4 kez foto arası mesajları gönderdi.

Kendisine bir kez de buradan teşekkür ederim.

Bu mesajı gönderiyorum şimdi ve bir önceki mesaj da bana ait olduğu için sistem hemen mesaj birleştirme yapacak bak şimdi. 😆 :cry::cry::ROFLMAO:

Bak şimdi bu mesajım da otomatik birleştirme muamelesine maruz kalacak.:p

Yazı kısmında sorun yok da foto video paylaşımı sıkıntılı.

Yıldım yıldım.:eek:

Herkese selamlar.
Rotayı yaparken burada paylaşırken yorulduğun kadar yorulmadın sanırım Hocam😂 ama çok güzel bir gezi ve de paylaşım oldu🩵eline sağlık. Bereketli'den sonraki kasaba Bozcalı ilk görev yerimdi. Perşembe yaylasında her hafta sonu manzara eşliğinde kuzu pirzola, turşu kavurma yiyip rakı içmekten 8 ayda 9 kilo almıştım☺️ Hey gidi yıllar, tam 24 sene geçmiş üzerinden

Motosikleti
Rotayı yaparken burada paylaşırken yorulduğun kadar yorulmadın sanırım Hocam😂 ama çok güzel bir gezi ve de paylaşım oldu🩵eline sağlık. Bereketli'den sonraki kasaba Bozcalı ilk görev yerimdi. Perşembe yaylasında her hafta sonu manzara eşliğinde kuzu pirzola, turşu kavurma yiyip rakı içmekten 8 ayda 9 kilo almıştım☺️ Hey gidi yıllar, tam 24 sene geçmiş üzerinden
Vay beee.

Niksar-Başçiftlik-Perşembe yaylası yolundan 1 kez arabayla ve 1 kez de motosikletle; Perşembe Yaylası - Bereketli yolundan da yine 1 kez arabayla ve 1 kez de motosikletle geçtim. Toplam 4 kez Bozcalı'dan geçmişim ama orada mola vermediğimiz için aklımda kalmamış haliyle.

Bir dahaki geçişimde kulaklarını çınlatırım Mehmetçim valla. :)

Perşembe yaylasının hakkını asıl sen vermişsin anlaşılan.

Oralara bir de beraber sürüp eski günleri ve o yöreyi bir de senden dinlemek lazım.

Seneye bir program yapalım hemen.

Cok guzel bir rotaymis. Ben de guya gectigimiz hafta 1 2 gunluk kisa bir gezi yapacaktim ama daah onemli 2 isim cikinca haftaya erteledim, bu sefer de hava durumu izin vermeyecek gibi. Neyse, kismet, belki yagmur olmaz.
Bu arada bir soru: forzadaki blok ile crfdeki blok ayni mi?
Kimsenin uzun yazacagini dusunmemisler demek ki😂

Yazıyı yazarken turu bir daha yaşamış gibi olduğumdan detaylara kadar yazmaya çalıştım doğrusu.

Ve foto/videoları da ekleyince böyle uzadıkça uzadı işte.

İnşallah güzel havalar geri döner de kış gelmeden birkaç ufak tur daha yapabiliriz.

Forza ve CRF blokları 249 cc olarak verilmiş.

Bu açıdan muhtemelen aynıdır diyorum ama benimkisi sadece tahmin.

Servise gittiğimde ustalardan birisine sorarım.

Çok selamlar.

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Vay beee.

Niksar-Başçiftlik-Perşembe yaylası yolundan 1 kez arabayla ve 1 kez de motosikletle; Perşembe Yaylası - Bereketli yolundan da yine 1 kez arabayla ve 1 kez de motosikletle geçtim. Toplam 4 kez Bozcalı'dan geçmişim ama orada mola vermediğimiz için aklımda kalmamış haliyle.

Bir dahaki geçişimde kulaklarını çınlatırım Mehmetçim valla. :)

Perşembe yaylasının hakkını asıl sen vermişsin anlaşılan.

Oralara bir de beraber sürüp eski günleri ve o yöreyi bir de senden dinlemek lazım.

Seneye bir program yapalım hemen.
Abi süper olur vallahi. Ne günlerim geçti Reşadiye- Perşembe- Aybastı, Başçiftlik- Niksar- Çamiçi yaylarında hey gidi hey.Oradan Doğu Anadolu tarafına da sürmek istiyorum kısmetse. Erzurum Karaçobanda da asker öğretmenlik yaptım 2001-2002 arası. Tabi sizlerle olursa harika olacaktır.

F54

merhaba gezi güzel olmuş tekerinize sağlık anlatım daha da güzel tabiii memleketin her yeri ayrı güzel ordu giresun rize artvin trabzon erzurum kars bu çevre bambaşka zaten

Motosikleti
merhaba gezi güzel olmuş tekerinize sağlık anlatım daha da güzel tabiii memleketin her yeri ayrı güzel ordu giresun rize artvin trabzon erzurum kars bu çevre bambaşka zaten
Çok teşekkür ederim Fatih.

Bu gezimizde Ziganaları 2 kez kuzeyden güneye ve 2 kez de güneyden kuzeye olacak şekilde toplamda 4 kez geçtik.

D915 rotasını geçen yıl da (yoğun sis altında) yapmıştım ama bu sefer havanın da izin vermesiyle çok keyifli geçti.

Artvin-Ardahan-Kars arasındaki dağ rotalarını daha detaylı gezmek için müthiş bir motivasyon oldu resmen.

Sizin 2024 TET Türkiye rotanızın bir kısmını kenarından köşesinden yaptık ama zaman darlığından çok daha kısa kesmek durumunda kaldık.

Bu arada ben seni hep İ. Değerli olarak biliyordum. :)

Yani senin yazdığın bir şeyleri okurken aklıma İbrahim'in yüzü geliyordu hep.

Onda da bir ara Africa vardı galiba.

Herhalde ondan olsa gerek.

Ama galiba yanılıyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: F54

F54

Çok teşekkür ederim Fatih.

Bu gezimizde Ziganaları 2 kez kuzeyden güneye ve 2 kez de güneyden kuzeye olacak şekilde toplamda 4 kez geçtik.

D915 rotasını geçen yıl da (yoğun sis altında) yapmıştım ama bu sefer havanın da izin vermesiyle çok keyifli geçti.

Artvin-Ardahan-Kars arasındaki dağ rotalarını daha detaylı gezmek için müthiş bir motivasyon oldu resmen.

Sizin 2024 TET Türkiye rotanızın bir kısmını kenarından köşesinden yaptık ama zaman darlığından çok daha kısa kesmek durumunda kaldık.

Bu arada ben seni hep İ. Değerli olarak biliyordum. :)

Yani senin yazdığın bir şeyleri okurken aklıma İbrahim'in yüzü geliyordu hep.

Onda da bir ara Africa vardı galiba.

Herhalde ondan olsa gerek.

Ama galiba yanılıyorum. :)
evet ibrahim de afrika vardı bana da afrika yı o aldırdı kendisiyle sürekli birlikte geziyoruz hemen her gün beraberiz
fakat o gerçekten çok büyük gezgin türkiye osta asya kafkasya rusya ve orta doğuda da gezmediği yer kalmadı bu yıl umre ye gittiler(osman bilen'le) motosiklet le yakında paylaşım yapar

Motosikleti
Haftaya Akyazıya Selami'ye uğramayı planlıyorum @F54 . Uygunsan orada ya da Sakaryaya da gelebilirim, görüşelim.

F54

CUMA cumartesi gece çalışıyorum pazar saat 3 gibi falan uyanırım yani o saatten sonra müsait olurum
siz hangi gün geleceksiniz saatler belli mi yani?

Motosikleti
Havaların çok soğuk olması, yarım yamalak ama birkaç hafta arayla 5-6 kez yağan kardan sonra şantiye Ankaramızda yolların neredeyse hep çamurlu olması gibi havadan sudan ve hatta eften püften sebeplerle birkaç küçük kaçamak dışında neredeyse 3.5 aydır motosiklete binmiyorum.

Resmen kurudum gittim.

Öyle özledim ki bu turdaki gibi keyifle uzun yola çıkmayı...

Bu vesileyle bu turdan önce kendime almış olduğum ama bu tura uygun motoru olmadığı için turda adı geçen arkadaşım Enes'e satmış olduğum 2024 CRF L motorumun yerine 2025 CRF L aldım 2025 Kasımda.

Onu da 14 lt'lik Acerbis depo, CRF Akyazı koruma + arka + yan çanta demirleri, tur camı, USB şarj girişi, elcik koruma, gidon yükseltme, ATP zincir yağlama, Hella sis farları, ön+arka kayıt kameralı carplay gibi aksesuarlarla donattım tekrardan ve tam bir tur motoru haline getirmeye çalıştım.

Havaların düzelme emareleri gösterdiği bugünlerde tüm forumdaşlarım adına güvenli ve keyifli bir yeni sezon dilerim.

Bu gezi konumu görmemiş-okumamış olanlar başta olmak üzere tüm forumdaşlara motivasyon olur bu gezimiz inşallah.

Herkese selamlar.

• Beğen
Tepkiler: Ged

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar