2024'te Kardeşim yaşında motor almak

Motosikleti
Forza 250
Selamlar, İyi forumlar

Daha önce de hatırlarsınız ki, benim 50cclik bi motorum vardı, pazartesi kendisi birlikte geçirdiğimiz 2400kmlik maceradan sonra satılıyor. PCX125 ile N-Max 155 arasında kaldıysamda, N-Max'in karaborsada olması sebebiyle ne yazık ki PCX almak durumundayım. Bütçe o kadarına el veriyor malesef.

Tam herşey güzel ve planlı giderken, bir tanıdığım tabiri caizse ''pantalonun (g**) arka cebinden'' Peugeot Satalis 250 çıkardı. 50.000 de fiyat biçti. Ve Sigortası, Bakımı, Boyası ıvırı zıvırı herşeyi yapıldıktan sonra verecek.

Motoru şuan sıfır sıkıntı ile çalışıyor, sadece sigortasının süresi bitmiş ve birazcık yaşın verdiği cereme ile sürtükleri var onlar kapanacak. Tam hatırlamıyorum ama 100 aşkın bin km'de. Ama tanıdığım (komşum) söylediğine göre mekanik bakımı da yapılmış ve parçaların bazıları yenilenmiş.

Sıfır PCX125 mi almalıyım masrafı cartı curtuyla 150 bine yoksa 50bine al bunu bidaha 250 cc nerden bulcan diyip bunu mu almalıyım ?

(Not: Motor tamiri hakkında hiçbir bilgim yok. Dolayısı ile bozulursa kendim yapamam. Bozulması durumundaki masrafları da karşılaştırmaya dahil ederseniz sevinirim)

Motosiklet keyif işi ben olsam imkan varsa ya da imkanlar biraz zorlanınca elimiz Pcx e değebilecekse hele elimiz anahtar da tutamıyorsa Pcx alıp keyfime bakmak isterim. Eski motosiklet hele ki derlenecek toplanacak diyorsunuz. O işlerde kişisel tecrübem olarak konuşuyorum hiçbir zaman evdeki hesap çarşıya uymaz. Arkadaşınız samimi bir şekilde masraflarını yapsa bile ne de eski malzeme. Keyifle kullanım olmaz. Km çok yüksek ayrıca. Tavsiyem imkanlara göre sıfırı hele ki adı sanı belli herkesin tavsiye ettiği japon modellerden birisi. Yolda fikir değiştirmeyelim, keyfimiz kaçmadan motosikletimizi kullanalım.

Motosikleti
Forza 250
Önerileriniz için teşekkür ederim. Fiyatı aklımı çelmişti arada 100bin lira fark var çünkü.

Sorun çıkartmazsa Satalis 250 beş kat keyiflidir Pcx den , satın aldığınız kişi yabancı olmadığı için ben alırdım 50.000 tl gayet makul bir rakkam..ha tanıdık ama sözüne itibar etmiyorum diyorsan alma derim..

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Adını bile ilk kez duyduğum motor sıfır pcx alır keyfime bakarım bir diğer seçenekte düşük km sıfır ayarında 2.el sym jetx olabilir.

Motosikleti
QJ SRT800s
2014 te 1990 model GPZ500 almıştım arkadaşımdan, çok komik denilecek fiyata geldi bana. Tabi Edirneden İstanbula 2 depo benzini içince biraz moralim düştü :)
Biraz mekanik/elektrikten anladığımdan çoğu bakımı, karburatör ayarı vs kendim yapıyordum. Ama yedek parça gerektiğinde maddi olarak sıkıntılı oluyordu.
Güvendiğiniz iyi bir ustanız yoksa ufak bir sorunda canınız sıkılabilir. Ama keyifli bir motor olacağı kesin.

Km düşük olsa ve çıkaracağı sıkıntıları hallederim dersen düşünülebilir ama ekmeği de çoktan yenmiş motor. Komşunuz öpecek adam arıyor, sakın bulaşma. Ne parçası vardır ne de ustası o motorun. Sorarsa da, ileride satıp cc yükselticem falan dersin.

Benim bildiğim piaggio ile ortak motor kullanıyor. Mekanik olarak sorunu olsa parça sıkıntısı olmaz. Ama grenaj falan gerekirse çok zor bulunur parçası.
Ama o fiyata bence alınır, 3 katı ödeyip pcx almaktansa.
Bu noktada bence önemli olan iyi bir ustanız var mı? Bende 2003 model 182.000 km ye gelmiş bir motor kullanıyorum ve şimdi imkan olsa dünya turuna çıkarım benzinini koyup. Eski diye kötü manasına gelmez önemli olan bakımlı olması.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Yeni her zaman yenidir. Özellikle şu sıralar markalarda muhteşem kampanyalar bulunmakta. Karar vermeden önce bayiler ile görüşüp piyasayı araştırın derim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kendinize şu soruları sorun;

1) Çevremde bu motorun dilinden anlayan iyi bir usta var mı?
2) Motorla ilgili bir sıkıntı söz konusu olduğunda o motoru tanıyan geçmişte kullanmış, fikir verebilecek kullanıcı kitlesi var mı?
3) Herhangi bir parçaya ihtiyacım olduğunda yurt içi ya da yurt dışında bulunabiliyor mu?
4) Yurt içi ya da yurt dışı alışveriş imkanım ve bütçem var mı?

Bu soruların cevaplarından bir tanesi bile size göre "hayır" ise o motordan uzak durun, eski model bir motor sürücüsü olarak söylüyorum, kolay değil o işler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar