2021 HONDA CBR 600RR (Videolu, Resimli)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçen haftaki moto3 yarışını izlerken bir anda bu konu başlığını hatırladım ve konuyu hortlatasım geldi :)

Geçen hafta moto3 de son 3 tur kala ilk 3 motorun güzel bir açıdan ekran görüntüsünü paylaşıyorum. Bilin bakalım egzozları nerde ; )

[url]https://i.hizliresim.com/bSuTGl.jpg[/url]

Amator honda neden boyle yapıyor ;)

Arkadaslar,cbr600rr 2021 de avrupaya gelmiyormus.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Geçen haftaki moto3 yarışını izlerken bir anda bu konu başlığını hatırladım ve konuyu hortlatasım geldi :)

Geçen hafta moto3 de son 3 tur kala ilk 3 motorun güzel bir açıdan ekran görüntüsünü paylaşıyorum. Bilin bakalım egzozları nerde ; )

[url]https://i.hizliresim.com/bSuTGl.jpg[/url]

Haşmet'e tam olarak katılmamakla birlikte senin örnek de pek olmamış.
MotoGp^'de emisyon euro4-5 gibi kısıtlamalar yok.
Yani iki tane boruyu kuyruğunu altına kıvırmakla kurallar gereği motora bin kilo ağırlık eklemek zorunda kalmak aynı şey değil.

Haşmet'e tam olarak katılmamakla birlikte senin örnek de pek olmamış.
MotoGp^'de emisyon euro4-5 gibi kısıtlamalar yok.
Yani iki tane boruyu kuyruğunu altına kıvırmakla kurallar gereği motora bin kilo ağırlık eklemek zorunda kalmak aynı şey değil.

Egzoz 100 gram bile olsa moto3 gibi özel motorlarda bile ağırlık merkezini yukarı çekme pahasına da olsa, kendisine kuyruk altında yer bulabiliyorsa, cadde için üretilen 600RR larda rahatlıkla bulur demek istedim. Bence cadde motorlarında kuyruk altından kenara alınmasının asıl nedeni thermal sorunları tam yönetememek olsa gerek.

Egzozun orta kısımda olması bence avantaj. Yan tarafta olan egzozu değiştirdiğinizde oluşan ağırlık farkından dolayı motor sağa sola çekme yapabiliyor ancak kuyruk altında olduğunda bundan pek etkilenmeyecektir diye düşünüyorum.

Super Moderator
Egzozun orta kısımda olması bence avantaj. Yan tarafta olan egzozu değiştirdiğinizde oluşan ağırlık farkından dolayı motor sağa sola çekme yapabiliyor ancak kuyruk altında olduğunda bundan pek etkilenmeyecektir diye düşünüyorum.

Bunu da ilk defa duydum :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar