2016 Öncesi B ehliyetim var.M sınıfı motosikletler hangisi?.

Merhabalar.3 yıldır B sınıfı ehliyet sahibiyim.Merak ettiğim konular ise şunlar ;
1.)Yeni yasaya göre 2016 öncesi B sınıfı ehliyeti olanlar yeni ehliyetlerinde M sınıfı motosiklet kullabileceği yazıyor.
2.)Moped olarak bahsediliyor.Moped nedir?.M sınıfı ehliyet ile 100cc Cub kullanabilir miyim?.
3.)Ehliyetimi değiştirmedim.Ama yeni kanuna göre M sınıfı araçları kullanabileceğim.Diyelim ki Honda today ile çevirmeye girdiğim zaman eski tip ehliyet sahibi olduğum için bana sıkıntısı olur mu?.
4.)Yeni yasaya göre 24 yaşını doldurmadığım için A sınıfı alamıyorum.A2 direksiyon sınavına girdikten sonra ehliyetime ekletmem gerekiyor.Diyelim direksiyondan geçtim.Maliyeye harcını yatırdım.Yeni ehliyete başvurduğun zaman A2 yeni ehliyetime işlenir mi?.(Daha önceden ehliyet yenileme parası 110 TL alınıyordu).
Birde kurs A2 için 600 tl kurs ve sınav ücreti istiyor.Ama motosiklet eğitimi vermeyeceğini,ayrıyetten A2 ehliyeti verebilecek motosikletleri yokmuş.Yakın tarihte alacaklarını söylediler.
Yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Eski tip ehliyet ile kullanamazsin illa ki degistirmeni isterler. A2 direksiyondan gecerseniz b sinif 20 tl kart ucreti ve a2 sinif harc parasi karsiliginda b ve a2 islenmis yeni ehliyetinizi alirsiniz. Egitim vermeyen kurslari tercih etmemenizde fayda var. Sonra 110 130 arasi direksiyon sinav ucretini bir kac defa daha odemek zorunda kalabilirsiniz.

Moped kelime anlamı olarak motor ve pedal kelimelerinin birleşimidir. Ama Avrupa Birliği ehliyet sisteminde motor hacmi 50cc'nin altında kalan, tasarlanmış maksimum hızı 45 km/h olan, başka bir yerde okuduğum ek bir bilgiye göre de maksimum gücü 2.2 Kw ya da 3 Hp olan taşıttır.

Merhaba soracağım soruların aynılarını siz sormuşsunuz. Bu konuda net bilgisi olan bir kişi olup bizlere yardımcı olursa çok sevinirim. Bugün bu konuya göre bir 50cc motor siparişi vereceğim.

Sti

M yerine A1 almaniz cok daha mantikli ve daha cok motosiklet cesidini surmenize uygunluk saglayacaktir.

M yerine A1 almaniz cok daha mantikli ve daha cok motosiklet cesidini surmenize uygunluk saglayacaktir.

Amacım zaten sınava girmemek ve sadece 50cc motor kullanmak. Onun için benim net bir bilgiye sahip olmam gerekiyor. Az evvel bir sürücü kursunu aradım kadına B sınıf ehliyetim ile 50cc motor kullanabilirmiyim dedim kadın sadece atv kullanırsın dedi. Gerçi bilgiyi verirken de sinirli sinirli konuştu kafam karıştı.

Son düzenleme:

Sti

Amacım zaten sınava girmemek ve sadece 50cc motor kullanmak. Onun için benim net bir bilgiye sahip olmam gerekiyor. Az evvel bir sürücü kursunu aradım kadına B sınıf ehliyetim ile 50cc motor kullanabilirmiyim dedim kadın sadece atv kullanırsın dedi. Gerçi bilgiyi verirken de sinirli sinirli konuştu kafam karıştı.
http://www.motosiklet.net/forum/gun...1-a2-a-ile-hangi-motorlar-kullanabilecek.html

Bu linke bakarsan B sinifi ehliyetinle,m sinifina dahil olan araclari kullanabilecegin yaziyor.

Ehliyet almak istedikten sonra A2 ye yaşım yetiyor.Ama 3 yıldır B sınıfım var.Yeni ehliyetlerde 2016 öncesi B ehliyeti olana M sınıfı motosiklet ehliyeti hiç birşey yapmadan yeni ehliyete ekleniyor.Tabi ehliyet kurs fiyatları uçmuş.600 TL kurs istiyor.Sadece bununla bitmiyor.Harci var yenileme parası var.Kafadan 1000 TL.Şu anda motosikletim yok ama almayı planlıyorum.M sınıfı ehliyetle ile hangi motosikleti kullanabilirim diye soruyorum.Mesela Honda Today?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar