Bizim Türk milleti,üzerinde kanadı görünce birde 2 grenaj görünce motoru adam yerine koyup sazan gibi atlıyor.Bu konuda motor almadan önce birçok kuryeyle konuştum,hepsi bin pişman olduklarını söylediler hatta kimisi ybrye döndüler.
son kazama kadar bende 2 yıl boyunca kuryelik yaptım aralıkta kazadan sonra bıraktım işi..
ben size şöyle özetliyeyim olayı. ilk motorum 2007 ybr idi.. ikinci motorum ise 2009 cbf idi.. ikisini de 20 bin + 20 bin = 40 bin km kadar kullandım..
çalıştıgım yerde tvs ybr cbf motosikletler vardı, onları sürekli kullandım..
şimdi özet olarak
boyum 185 cm konfor olarak en rahat ettiğim motosiklet cbf tir, denge olayında en iyisi 3 motor içersinde
ybr saglamlıgını tartışmam, fakat cbfe göre konforsuz ve küçük kalıyor .. son sürat olayında ise yavaş kalıyor ..
tvs ise seriliği ve hızı en iyisi.. fakat bir süre sonra omuzlarda sırtta agrı yaptıgı için sevmiyorum ve kullanmak istemiyordum..
gelelim yag yakma olayına cbfin.. 88 bin rektefe atıldı kullandıgım motosiklet.. 80 binden sonra bariz yag yakıyordu.. yani 1500 km de bir değiştiriyorduk. 300 ml kadar eksiltiğini görüyorduk.. bu saatten sonra rektefe oldu.. o motosikleti 92 bin km de kaza yaptım daha sonra işi bıraktım..
yag 50 bin km ye kadar cogu cbfte sıkıştırılmadan kullanıldıgında ise yakıp yakmadıgı yagı anlayamıyorduk bile..
şimdi şöyle bir dip not daha var..
sürekli sıkıştıran adam 5 binde de cbfe yaktırır..
ybr yag yakmıyor mu diyorsanız.. 70 bin civarlarında olan 2007 model ybr de nereden baksak 200 300 ml kadar yag yakıyordu..
kurye adam neden tercih ediyor cbfi sövuyor ediyor pişmanız diyorlar ya..
parcası cok uygun 5 tür yan sanayi ürünü var. cok dengeli ve vibrasyon konusunda gerçekten sıfır, digerleriyle kıyaslanmayacak kadar iyi..
ybr de deviri yükseltince vibrasyon oluyor, cbfte de oluyor . ama cbfinki en az seviyede kalıyor..
3 canta seti, canta , koruma seti takımı. siperlikler, değişik varyasyonlarda canta taşıma durumu oldugu için tercih ediliyor..
benimde cbf için tav oldugum özellikleri fazlasıyla var bu sıkıntıları dışında fakat 2020 yılına kadar cbf satar aynı seviyede devam eder diye düşünüyorum..
eksik yönleri var fakat artıları oldukça fazla bu yüzden göz ardı edilebiliyor..
eminim cbf kadar ybr de vardir istanbulda. istanbul buyuk sehir. ama burda 10 ybr ye karsilik bir cbf gorursun. ben honda cg kullandim yagsizliktan subap eritti. yag yetistiremiyordum. dilim yanmis ki konusuyorum. cg hondanin en saglam en tutulan motoru deil midir. ?
istanbuldaki scooterlerin haricindeki motorların yüzde 75 cbf 150..
hadi oradan filan demeyin arkadaşlar.. istanbulda dışarıya caddeye sokaga e 5 filan cıktıgınızda gördüğünüz cbfleri sayın derim..