2012 model ss model seçimi hakkında görüşleriniz

Olabilir kesinlikle 1000 rr kötü olmayacaktır sonuçta kendini kanıtlamış bir model aslında dediğiniz gibi 1000 lik konusunda bir arada kalma söz konusu ise honda almak mantıklı diğerlerine göre çok daha ucuz ve ikinci eli çok kuvvetli yani baktınız uymadı satmanız çok kolay olacaktır sonrada sattığınız paraya yine çok rahat sıfır 600 lük bir makine alabileceksiniz ya da uydu o zaman yine satıp üstüne biraz daha ekler ve diğer bir makineye geçersiniz. Gerçi ben 1000 rr dan ineceğinizi hiç düşünmüyorum ya :wiinkk: çünkü o tork ve güç bağımlılık yapacaktır ama yinede bir alt kategoriye daha az zararla ve daha çabuk inmeniz açısından daha mantıklı. Valla üstadım bu işleri çözmek türev integral çözmekten zor ya. Ben sana bunları söylüyorum ama bende aynı karmaşayı yaşamaktayım. Çok fazla gözönüne alınıcak şey var. Oyüzden en güzeli geçen senin yaptığın gibi tüm modellerin yanına gidip üstüne bineceksin hangisinden inip giderken arkaya dönüp tekrar bakıyorsan onu alacaksın ben öle yapacağım herhalde :cherry:

Evet bana da mantıklı geldi. Üstelik yeni bir model. 1 yıl sonra kasa değişimi de olmayacak. zx6r la aynı fiyat bir 1000 lik almak bence çok daha iyi gibi. Üstelik yeni makyajlı halini baya beğendim ben. Hiç fena değil. Forumlara bakıyorum baya hastası olanlar var. Memnun olan çok kişi mevcut. Ciddi olarak düşüneceğim. Tekrar söylüyorum ben hondanın kötü makine yapacağını sanmıyorum. Bir ara birkaç yıl eski modellerde yağ eksiltme problemi olmuş ama giderilmiş diye okudum. 2012 de problem hallolmuştur büyük ihtimal.

yağ eksiltme, yağ deposu çevresinde akmalar terlemeler oluşur bu normaldir, başınıza gelirse şaşırmayın, aşırı derece de olmasın yeter ki...

Bahsettiğim ciddi yağ eksiltmeleri. Motoru garantiden değiştirenler de varmış.

Sizin söylediğiniz anlamda eksiltme sizin motorda oluyormu mesela.?

benim motosikletimde de yağ deposu etrafında akma terleme oluşuyor, hatta sağ grenajımın iç kısmında ki astar genellikle yağlı olur.

Kasımın sonundayız ama honda sitesinde yeni model görünmüyor. Arabalar gibi değil işler galiba...

hondamototal.com dan telefon numarasını al, cem beyle görüş eğer yoksa bi başkasıda bilgi verir...

Cem Beye sormadım. Bir başkası vardı. Henüz bir bilgi gelmedi diyorlar. Belkide 2012 de Türkiyeye yeni kasa getirilmeyecek mi acaba...

2012 fuara yetiştirirler merak etme. fuar zamanıda indirimli alabilirsin... martta mıydı fuar unuttum ya

Hiç acelem yok zaten. Hala araştırmaya devam ediyorum. Düşünüyorum vs...

Bugün 2010 zx6r ın üstüne binme ve inceleme şansım oldu. Alet hiç de benim sandığım gibi cüssesiz ve küçük durmuyor. Aksine çok şık ve güzel gördüm kendilerini :) Egzoz hoş durmuyor ama onun yerine küçük performans egzozları takılabilir. Örneğin m4 baya küçük ve görüntüyü kesinlikle bozmuyor.(videolardan izlediğim kadarıyla). Fiyatının diğerlerine göre yüksek olması biraz düşündürücü. Hani teknolojik olarak bir üstünlüğü olsa eyvallah hiç lafım yok. Gerçi yeni ön süspansiyonlar hafifletilmiş ağırlık gibi avantajları var. Aletin gücü websitesinde 134 bg olarak geçiyor. Honda 1000 rr 178bg idi sanırım. Çok da fark yok gibi geldi bana. Yani illaki torkları farklı ama korkulacak bişey yok gibi geldi güç farkını düşününce. Kararsızılığa devam yani anlayacağınız. :) Gerçi güzel kararsızlıklar bunlar.

Denediğim zx6 siyah yeşildi. Yani benim beğendiğim renk...

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:06 ----------

Ram air la 134 bg denmiş gücüne. Nedir bu ram air bilen varmı?

Son düzenleme:
ram air ön hava girişi demek, 134 rakamı hp mi rwhp mi? onu ölçmek lazım :)

HONDA CBR 600 RR da 2012 modelde bi degişiklik yok tek degisiklik renk olarak var :thumleft:

Maksimum güce 128 ps denilmiş. Ram Air ile de 134 ps. Yani hareket halindeyken rüzgarla birlikte mi demek istiyor acaba :) Anlamadım orasını :)Siz rear wheel hp den bahsediyorsunuz sanırım. Onu bilemiyoruz tabi.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Maksimum güce 128 ps denilmiş. Ram Air ile de 134 ps. Yani hareket halindeyken rüzgarla birlikte mi demek istiyor acaba :) Anlamadım orasını :)Siz rear wheel hp den bahsediyorsunuz sanırım. Onu bilemiyoruz tabi.

Katalog güç değerleri daima krank çıkış gücü olarak verilir.

Ram Air makinanın hava besleme girişindeki basıncın , motorun hızı ile artmasından elde edilen extra güç demektir. Temel anlamda Turbo ile aynı şey olmakla beraber hareketli parçası olmayıp çok basit bir düzenek ile hıza duyarlı olarak daha fazla havayı motorun içine cebren sokmaya yarar. Turbo veya supercharger kadar verimli değildir buna karşılık üretici için maliyeti nerede ise sıfırdır arıza yapma şansı yoktur.

bir nevi ne kadar hızlanırsan o kadar soğur mantığı değil mi? sn. oocan?

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:08 ----------

bu hp ölçme cihazlarından alıcam en sonunda garaja :cherry:
kranktaki güç brüt, bize neti lazım arka tekerdeki güç...

Teşekkürler @oocan. Bunu öğrendiğim iyi oldu.
Bu ram air yamaha ve hondada yok anladğım kadarıyla. zx6 da 6 beygir katkısı olmuş.

Sonuçta hepsi için kranktaki güç verildiğine göre karşılaştırmak mümkün en azından. Ama tekerdeki güç farklı oranlarda olabiliyorsa onu bilemem tabi.

Son düzenleme:
Yamaha R6 ve Honda CBR600RR dada ram air vardır iki farın arasındaki hava giriş kanalıdır

Çok ilginc 2011 model 2000km zx6 lara 25 tl fiyat istemişler. Sıfırı 35 tl olan bir makinanın ikinci eli nasıl bu kadar değer kaybeder. R6 600rr ın ikinci el fiyatları çok daha yüksek.

motosikletin yol tutuşu ne kadar iyiyse (katagoriye göre tartışılır), lastikleride ne kadar stabilse yol-hava şartlarıda hesaba katılarak boy-kilo-kılık kıyafet-kask ayrodinamiği bile fark yaratır,
hızlı olmak seri vites değiştirmek vs... beygir-tork oranlarına katkı sunabilir. ramair çok sıcak havalarda işe yaramayabilir, hatta sıcak hava çekeceği için aksine yorabilir zaten sıcak havalarda
zorlamamak lazım. sıcak ve trafik yoğun ortamlar da R motorlara uygun değildir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar