2012 model ss model seçimi hakkında görüşleriniz

Deniz Bey adım Bahadır bu arada. Yorumlar için teşekkür ederim. Dikkate alıyorum kesinlikle.

R6 da görüntü çok iyi gerçekten. Benim boyumda(186 74kg) biri için azıcık çelimsiz duruyor ama problem değil. Son hızının da 636 ya yakın olduğunu biliyorum. Bakıcaz artık üç japondan birini seçicez bir şekilde. Yeni zx6r tip olarak çok hoşuma gitmedi. 2009 da çıkan zx10r ın aynısı. Yakından görme şansım Ankara daki bayilerde yok malesef. Yamaha ve kawasakiyi resimlerden beğenip alabiliyoruz burda. Başkent, ama durum böyle. Yakından görebilirsem durum değişebilir.

Almaya alırım yani limiti yükseltirim ama benim gibi amatör bir sürücü için Ducati fazla bence.
Galiba r6 veya 600rr bakacağım şimdilik
. 2 yıl kullanıp satarım diye düşünüyorum.

Hocam siz nekadar tecrübelisiniz ben anlayamadım? D.848 bana fazla gelir, en iyisi 600 lük bir ss bakayım diye mantık mı olur? Hani motosiklet ile alakası olmayan insanlar söylese anlarım. Sonuçta adı Ducati diye fark yapamaz, hp si belli, torku belli... R6 dan nekadar daha fazla tecrübe isteyebilir ki D.848 ...:sunny:

@syanur yanlış anlamışsınız. Kesinlikle sürüş olarak fazla gelmez. Ama fiyat olarak bir pazar günü sürücüsüne fazla, gerek yok yani. Ayrıca servisi doğru dürüst olmayan bir marka almak ayrı bir lükstür bence.Amatör derken onu kastettim. Motosiklet tamamen bir hobi benim için.

:) Tamam anlaşıldı hocam. Siz maddi olarak demişsiniz. Pardon :cat:

Bana hayatım boyunca 3 japonun ürettikleri yeterli gelecektir. Motosiklet konusunda hedefim zzr1400. Gerekli tecrübeyi sağlarsam birgün alırım. Ama binlik alıcam diyelim, gidip bmw nin kapısına dayanmam açıkcası. Dediğim gibi benim gibi bir sürücü için gerek yok. Motosikleti yaşam biçimi haline getirirsiniz o zaman eyvallah hiç lafım yok. Arabamı alabileceğim en iyisinden almaya çalışırım mesela. ;)

Biraz gereksiz lak lak oldu susayım ben :)

Son düzenleme:
boyunuz çok uzunmuş SS'e göre, seçiminizde dikkatli olun.
848 çiftsilindir olduğu için hacmini yüksek tutmak zorundalar, 600cc kategorisindedir, hatta daha kullanışlı hafif ve torklu olması çoğundan üstün kılar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:12 ----------

bence, tecrübe ve boy ölçünüze göre SS yerine ST modeller daha uygun.
(hayalinizde ki son noktalarda olan Kawasaki ZZR14 modelide ST)

Daha önce 10000km sorunsuz kullandım zx6 yı. Ne açıdan dikkatli olmalıyım? Ben bu motorları biraz da sesleri yüzünden düşünüyorum. Çift silindir kullandım er 6f ama malesef keyif almadım. Ardından zx6r a geçince işte budur demiştim ;)

ZZR 1400 doğru st, fakat sportif görünüyor o büyüklük için. Ayrıca yaptığı hızlarda pek st gibi değil sanki :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:21 ----------

Tecrübem ss te 10000km. Bunun çoğu otobanda hız denemeleriyle geçti. Birçok kez redline ı gördüm 6.viteste. Şehir içinde de bir sıkıntı çekmiyorum. Bacakların uzun olması güven veriyor ve işe de yarıyor. İlk motorum bir hyosung 250 idi. İsmini bile tam hatırlamıyorum :) Ardından er6f zx6r ve diversion f geldi. Tecrübe olayım bu kadar. Toplamda 35-40bin km yaptım motorla.

Arkadaşım ben her iki motorunda sahibi oldum ve kullandım her ikisinin de eksileri artıları var honda daki stabil sürüş ve dengeli devir aralıkları çok iyiydi ama r6daki viraj kabiliyeti çok üst seviyede ama düşük devirlerde çok da lezzetli değildi kişisel tecrübelerim ama şöyle söyliyeyim görünüşe göre 600 rr bu senede aynı kasa bakımından zxr6 da öle sanırım 2013de kawa 600 lüğünü değiştirecek r6 da bu sene aynı suzuki de yani 600 lüklerde ekstrem çok önemli değişiklikler yok yine ufak tefek makyajlar hakim olucak gibi gözüküyor tabi bu internet ve dergilerden aldığımız fikirler kendilerini daha görmedik ama geçen yılki ve ondan önceki testlerde kawa japonlar içinde hep bir tık daha önde gözüküyordu tabi her modelin daha iyi olduğu noktalar vardı ama total olarak tüm özellikleri bir standardın üstündeki model zxr6 oldu. Ama 2012 neler getiricek onuda bekleyip görücez. Bence sen fuarı bekle bakalım fiyatlar ne olucak.

boyunuz çok uzun bence, 600cc motosiklet altınızda ufak tefek kalabilir dolayısıyla da ayrodinamik sorunlar yaşarsınız. tecrübenize göre; (Tecrübem ss te 10000km. Bunun çoğu otobanda hız denemeleriyle geçti. Birçok kez redline ı gördüm 6.viteste. Şehir içinde de bir sıkıntı çekmiyorum. Bacakların uzun olması güven veriyor ve işe de yarıyor. İlk motorum bir hyosung 250 idi. İsmini bile tam hatırlamıyorum Ardından er6f zx6r ve diversion f geldi. Tecrübe olayım bu kadar. Toplamda 35-40bin km yaptım motorla.) diyorsunuz, o halde direk zzr 1400 e binebilirsiniz hatta çok daha rahat edersiniz konfor açısından ve birçok yönden.

boyunuz çok uzun bence, 600cc motosiklet altınızda ufak tefek kalabilir dolayısıyla da ayrodinamik sorunlar yaşarsınız. tecrübenize göre; (Tecrübem ss te 10000km. Bunun çoğu otobanda hız denemeleriyle geçti. Birçok kez redline ı gördüm 6.viteste. Şehir içinde de bir sıkıntı çekmiyorum. Bacakların uzun olması güven veriyor ve işe de yarıyor. İlk motorum bir hyosung 250 idi. İsmini bile tam hatırlamıyorum Ardından er6f zx6r ve diversion f geldi. Tecrübe olayım bu kadar. Toplamda 35-40bin km yaptım motorla.) diyorsunuz, o halde direk zzr 1400 e binebilirsiniz hatta çok daha rahat edersiniz konfor açısından ve birçok yönden.

Anlıyorum. Ama sevilen tarz diye bişey var.(touringler için söylüyorum) Yani aerodinamik olarak belirgin bir sıkıntı çekmedim zx6r da. Hatta hakimiyetim çok iyi diyebilirim. 6,vites Redline da bile yattığım takdirde çok büyük bir sorun yaşamıyorum. Yoksa o hızlara çıkmak imkansız olurdu. Hatta zevk alıyordum diyebilirim. Hızlardan bahsetmicem çünkü polemik oluyor. Zzr 1400 için bence 1000 lik tecrübesi lazım. En azından kullananlar böyle söylüyor. Tamam hasbel kader kullanılır belki ama 200 beygir bir aracın hakkını vermek için bence tecrübe lazım. Ben bu işi başladığımdan beri (nazar değmesin maşallah) 0 kazayla sürdürüyorum. Ama fazla güven motorda hata getirir diye düşünüyorum. İnşallah ilerde zzr1400 alacağım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:05 ----------

Arkadaşım ben her iki motorunda sahibi oldum ve kullandım her ikisinin de eksileri artıları var honda daki stabil sürüş ve dengeli devir aralıkları çok iyiydi ama r6daki viraj kabiliyeti çok üst seviyede ama düşük devirlerde çok da lezzetli değildi kişisel tecrübelerim ama şöyle söyliyeyim görünüşe göre 600 rr bu senede aynı kasa bakımından zxr6 da öle sanırım 2013de kawa 600 lüğünü değiştirecek r6 da bu sene aynı suzuki de yani 600 lüklerde ekstrem çok önemli değişiklikler yok yine ufak tefek makyajlar hakim olucak gibi gözüküyor tabi bu internet ve dergilerden aldığımız fikirler kendilerini daha görmedik ama geçen yılki ve ondan önceki testlerde kawa japonlar içinde hep bir tık daha önde gözüküyordu tabi her modelin daha iyi olduğu noktalar vardı ama total olarak tüm özellikleri bir standardın üstündeki model zxr6 oldu. Ama 2012 neler getiricek onuda bekleyip görücez. Bence sen fuarı bekle bakalım fiyatlar ne olucak.

2012 de r6 ve rr da değişiklik olacağını zannetmiyorum. Olsa bir şekilde internette görüyoruz. Hiç sürpriz bir şekilde bir anda satışa çıktığını ya da fuara kadar saklandığına pek rastlamadım ben. Ama olabilir de doğru.

r6 nın virajlarda nispeten iyi olduğunu duymuştum. Ama yarışlardaki performanslardan gördüğümüz kadarıyla rr ın da hakkını yememek lazım.

Biraz önce honda bayisine uğradım. RR ın sevmediğim bir rengi mevcuttu. Gri-turuncu. İnceledim gerçekten hoşuma gitti. Cüssesi tasarımı falan çok hoş. Benim altımda çok küçük kalacağını sanmıyorum. Resimlerim vardı zx6r la bulabilirsem eklerim. Beni rahatsız eden hiçbir özelliğini görmedim. Gayet kaliteli duruyor. Sele altı egzozu özellikle çok iyi. Her yönden görüntüsü çok hoş. Sanırım 600 rr alacağım. Fiyat da uygun daha ne olsun. :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:19 ----------

Kawasaki bayi sahibi arkadaşımdır. Bu konularda satış kaygısı gütmeden samimi tavsiyelerde bulunur hep. Kendisi de çok iyi bir motorcudur. Eğitim konusunda da iddialıdır. Bugün onunla görüştüm. Bana kawasakinin fiyatlarının gereksiz pahalı olduğunu söyledi. Euro yüzünden fiyatlar bu seviyedeymiş tahmin ettiğim gibi. Yani böyle olmasa fiyatlar r6 ya rr a yakın olacaktı. Fiyatı geçtim de o da tip olarak beni pek sarmıyor. Egzozu çelimsiz görünümü falan pek ısınamadım bir türlü. Yoksa kawasakiyi severim. Bayisi aynı zamanda servisini de yapıyor. Arkadaşım olduğu için çok yardımcı oluyor. Yolda kalsam polisle sorun çıksa beni ara hallederim diyor. :) Yani memnunum. Bu arada kendisi de zzr1400 kullanıcısı. Adam düğüne motor üzerinde gitti. Süperdi :)) İlerde hedef kawasaki yine;)

Son düzenleme:
Aslında fuarı bekle dememim sebebide firmaların fiyat politikası ve olabilecek ötv indirimiydi. Hatırlarsanız geçen sene fuarda 250 ye kadar ötv indi bu sene içinde 750 cc ye kadar olabilecek bir ötv indiriminden bahsedilmekteydi bakarsın belki iner ötv. Ayrıca belki suzuki ve kawasaki türkiyedeki yüksek fiyat politikalarını değiştirir özellikle yen ve euro politikası değişirse daha iyi fiyatlar yakalanabilir. Çünkü tahminimce bu iki firmanın satış rakamları bu fiyatlar sebebi ile honda ve yamahanın altında kalmıştır. Anlıyorum çok heyecanlısın bende bekliyorum 2012 de neler olucak bende almayı düşünüyorum ama biraz daha beklemek gerek zaten şimdi sezon soğuk ama tabi sen bilirsin. Her şekilde hayırlısı olsun.

Yok şimdi almıcam kesinlikle. 2012 baharında almayı düşünüyorum. Garajda beklemesinin ve 2011 model olmasının bir anlamı yok tabiki. Heyecan konusunda haklısın :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:33 ----------

600 RR ın çok değişik hatta bugüne kadar görmediğim renklerini görüyorum sahibindende. 2010 ve 2011 modellerde... Bu renkleri isteme şansımız varmı? Yoksa sadece şu anda websitelerindeki 3 renk mi mevcut sadece?

1000lik yakın zamanda düşünmüyorum. Neden 1000lık onuda anlamıyorum. 600lük yeterlı hem görüntü hem performans açısından. Drag yarışcısı olursam belki...:)

aslında mantıklısın, çünkü 600 lük daha pratik, boyutları itibariyle trafikte daha rahat virajda da 1000cc supersporttan daha iyi, 600cc de traction control koydular mı acaba? ben boy orantısına taktım ama kullandığınızı ve rahatsız olmadığınızı söylüyosanız sorun yok, sıra geldi fuarda yakından incelemeye inşallah güzel sürprizler olur motoshowda aşık olduğunuz motosiklete kavuşursunuz.

Teşekkürler Deniz Bey,

Kesinlikle boy konusunda bir sıkıntı yaşamadım. Hep kendim için avantaj olarak gördüm açıkcası. Çok faydasını gördüm özellikle şehir içinde. Güven vermesi de cabası. 600 lük şehir içinde de kolaylık. Gidon açısı biraz daha olabilse başka amaçlarda da kullanılabilir :):)

Bakalım ben de heyecanla bekliyorum. Ama hangisi olursa olsun bu heyecanım devam eder. RR da olsa r6 da olsa veya yeni bir model benim için çok farketmez. Çünkü hepsini beğeniyorum. Dün bayiye gittim. 600rr ı bu kadar yakından görmemiştim. Gayet güzel daha ne olsun dedim içimden.

Traction control 600 lük te belki çok gerekli olmayabilir ama 1000 lik için şart bence.

Arkadaşlar sürekli araştırma içindeyim ve daha zamanda olduğu için fikirler değişebiliyor. Bugün 1000 lik ss kullanan birkaç arkadaşla konuştum. Benim tecrübemde birisi için sorun olmayacağını söyleyenler var. 1 haftada alışırsın deniyor. 600lük pratik ama 1000lik de zevkin son noktası diyorlar :) 1000rr ın bu yıl yenilenmesi biraz beni o tarafa meyletti açıkcası. Diğer 600 lük seçeneklerde her an kasa değişebilme durumu var. Kasa değişecek diye 1000lik alınırmı hayır. Ama ilerde zzr1400 kullanmak isteyen biri için basamaklar arasında bir 1000 lik de var. Siz ne dersiniz? Özellikle 1000 lik ss kullanan-kullanmış arkadaşların fikirlerini merak ediyorum. Herkesin fikrine açığız tabi.

Son düzenleme:
600 lük kullandıysan 1000 lik bir motor harika olur. ben 636 kullandıktan sonra bir 1000 lik ile arasında ivme farkını hissediyorsun. alt devirlerde daha güçlü hızlanma aslında kaçışlar için daha iyi
fakat 1000 cc daha da rahatsız oturuş mevcut.daha sert süspansiyon viraj ve şehir içi kontrol daha zor. ama düz yolda süper ivmelenme var. yakıt daha çok

600lük ss e geçerken baya bir korkutuldum. Dikkat et gazı dikkatli aç, şakası yok, aman vs. Kullandığımda korkuların yersiz olduğunu anlamıştım. Zaten 600 lük hiçbir motorda birden gazı sonuna kadar açıp kalkmaya çalışanda yoktur heralde. (bilinçli olarak yapanları söylemiyorum). 1000 likte de 7000 den sonrası için böyle bir uyarı(korkutma hatta) mevcut. Virajların zorlu olması keyfi azaltırmı onu bilemiyorum ama. 600 lükte çok rahatım çünkü. Zor bir karar gerçekten...

1000 likten korkacak bence hiç bir neden yok 600 lükte motoru devirlendirmeden alt devirlerde boşluk hızlanmada bekleme yaşarken 1000 cc daha torklu elinin altında her zaman güç mevcut.
mesala 600 cc de sakin 5 vites gidiyorsun 130 civarı birden aynı viteste gaz açtınmı isteksiz bir ivmelenme ve vitesi düşürme ihtiyacı duyarken 1000 cc de 3000 devir altına düşmediğin sürece aynı viteste bile ivmelenme vardır. buda insana zevk verir. viraj kontra sistemini bildikten sonra okadar da sorun olmaz. 1000 cc deki virajın zorluğu ise teker çaplarının büyümesi dir. yeni sfır bir teker de yine 600 cc gibi yatarken motorun lastiği 3000 bin km den sonra yatmakta zorlanmaya başlarsın
600 cc den sonra 1000 cc geçmende bence sakınca yok ama kendine güvenip motorun hakimiyeti sende olmalı motor senden korksun sen ondan değil.
benim ilk 1000 cc ye geçmem 125 cc sonrası oldu. sonra indim çıktım. sorun yok yani

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar