2011 Ducati 1198SP

Ducati, piste çıkmaya hazır yeni spor motosiklet 1198SP yi Köln ‘de tanıttı. 2011 Ducati 1198SP, mevcut 1198 modelinin pek çok özelliği güncellenmiş versiyonu. Güncellemeler arasında Ohlins süspansiyon, hafif şase komponentleri, alüminyum yakıt deposu ve slipper clutch bulunuyor.

Araçta standart olara veri analiz, çekiş kontrol sistemide olacak.

11kf8tw.jpg

Ducati nin açıklamasına göre araç yaklaşık 167.96 kg kuru ağırlığı ile 2010 1198S modelinden daha hafif. Bu farkın en büyük sebeplerinden biri ise yeni yakıt deposu. Yeni depo hem daha fazla yakıt alıyor, hem daha hafif. Marchesini jantlar, karbon fiber alaşımdan yapılma ön ızgara ağırlığı düşüren diğer etkenlerden.

Moto Aktüel
Online Motosiklet Bilgi Kaynagı

Ekli dosyalar

• 2q87apv.jpg
    2q87apv.jpg
    21.6 KB · Görüntüleme: 9,575
"Güncellemeler arasında Ohlins süspansiyon, hafif şase komponentleri, alüminyum yakıt deposu ve slipper clutch bulunuyor."

Benim anlamadığım zaten süspansiyonlar Ohlins idi. Hemde epeydir Ducati'de standart olarak sunuluyor...Birde zaten sabittir yeni modellerde, "hafif şase"... Kısaca deseler ya "çekiş kontrolü eklemek için bişeyler yaptık" diye...:)

SP nin açılımı ne buarada???

Son düzenleme:
"Güncellemeler arasında Ohlins süspansiyon, hafif şase komponentleri, alüminyum yakıt deposu ve slipper clutch bulunuyor."

Benim anlamadığım zaten süspansiyonlar Ohlins idi. Hemde epeydir Ducati'de standart olarak sunuluyor...Birde zaten sabittir yeni modellerde, "hafif şase"... Kısaca deseler ya "çekiş kontrolü eklemek için bişeyler yaptık" diye...:)

SP nin açılımı ne buarada???

Ducati standartta Ohlins vermiyor. Sadece S modellerinde Ohlins verir. Her yaptigi modelin genelikle birde S modeli vardir ve en belirgin ozelliklerinden biride ohlins ile donatilmis olmasidir.

Hafif sase ve yakit deposunu anlatmiyorum zaten ne oldugu belli

Slipper clutch ise, bildiginiz uzere Ducati meshur kuru debriyaj sistemi kullaniyor. Slipper da ise bu sertlik hayli dusurulmus farkli yaylar ve pistona sahip.

SP nin acilimi ise : Sport Production. Aslinda S modellerinde ise acilim Sport. Cok bir fark yok. Ducati fanatikleri S modeli duyduklarinda standart eklenen Ohlins suspansiyonlar, carbon parcalari bildiklerinden burda eklenen parcalari S lerden ayirmak adina SP olarak lanse ediliyor.

bu SP fiyat listesinde de yok
R Corse'nin 52.745 € olduğu düşünülürse SP --> Super Pahalı filan mı demek oluyor.

sahibinden.com' da bi tane vardı. Ya 45.000 euro yada 60.000 idi. Biraz fazla değil mi yahu

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben güzele guZel demem guzel benim olmayınca

Şekil olarak harika ama ducati motorlarının aşırı ısındıgını duymustum bu konuda bilgisi olan warmıı??

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar