2010 moto fuarında lütfen üzerine oturmayınız!!!

hanedan12,
ismail, fuarda sana indirim yaptılar parasını ödedin yanlız firma sana fuar çıkışı motorunu alırsın dedi ve üzerindeki manzara içler acısı, ne düşünürdün, biliyorsun ikinci el bölümünde bizde 40-50 motor vardı ve sahipleri yerinde görüp incelesin diye emanet etti satılmayan motoru cizikler içinde sahibine teslim etsek ne düşünür?

Kastım 2. el bölümü değil zaten ... Selçuk abi...
motosiklet kullanan kişi için zaten sıkıntı değil .
Bir makineye nasıl oturup kalkacağını bilir.

Kastettiğim bu işteki büyük oyuncular .

ismail .. benim resmi eklesene üstüne oturmayınız konulu .. tam uygun buraya :d :queen::queen::queen::queen:

o motorlar benim olsa mankenlerin bile üzerine oturmasına izin vermem:queen:

Öncelikle amerika ve batı avrupa ülkeleri kadar motosiklet kültürümüzün olmadıgını düşünüyorum.

Halkımızın alım gücü batı avrupa ve amerikaya gore düşük. keza alım gücü yüksek olan amerika'da motosiklet fiyatları da bizim ülkemize gore çok çok düşük. çünkü amerika büyük pazar. o yüzden amerikaya özel renk seçenekleri vs. var.

neyse biz konumuza dönelim,
ülkemizde özellikle vergileriden dolayı motosiklet fiyatları diğer ülkelere gore yuksek. alım gücümüz de düşük olunca lüks motosiklet diye adlandırdgımız büyük motosikletler bizim için çok pahalı duruma geliyor. boyle olunca kedinin cigere baktıgı gibi bakıyoruz bir çogumuz.

ben motosiklet tercih ederken üstüne oturmaktan ziyade test sürüşü olmasını isterim. üstüne oturunca (oturuş pozsiyonundan başka) neyi gozlemleyebildiginizi veya karşılaştırma yapabildiginizi soylerseniz sevinirim.

bir gün borusan istinye'ye başka amaçla gidip kafeteryada beklerken BMW motosikletleri incelemeye başladım vakit geçmesi açısından ve o gün ogrendimki motosikletlerle test sürüşü de yapılabiliyormuş. BMW'nin fiyatı japonlara gore yuksek oldugu için ve turkiye'de servis noktası az oldugu için BMW motosikletlere pek yaklaşmıyordum.

BMW motosikletlere o kadar uzaktım ki adını ilk defa duydugum modelleri vardı ve o modellerle bile test sürüşü yaptım.
Akabinde modelini ilk defa duydugum bir motosikleti almak için hemen finans durumumu ayarlamaya başladım.
finans durumumu ayarlamak bazı aksiliklerin yüzünden epey bir uzun sürdü ve bu sürede de borusan istinye'nin yıl sonunda nasıl motosiklet sattıgını ve borusan istinye servisinin tutumunu ogrendim bir şekilde. tüm bunlara ragmen yine de alacaktım motosikleti fakat kısaca nasip olmadı deyip geçelim.

hyosung global motor ile turkiye'ye geldiginde körfez pistinde test günü düzenlemişti ve o günden sonra bir çok kişi GT250R modelini satın almıştı.

geçen sene suzuki.com.tr'de test sürüşü yapılacagı duyrulmuştu. fakat bir türlü gerçekleşemedi. özel müşterileri için gerçekleşmişse onu bilemeyecegim (italyan markası da değil ki özel müşterisi olsun)
eger geçen sene (2009) gsx-r 1000 ile test sürüşü yapmış olsaydım şu anda %99 mavi-beyaz bir gsx-r 1000 sahibiydim.

vakit ayırıp okudugunuz için teşekkür ederim.

ayrıca büyük markaların test sürüşü yaptırabilecek kadar imkanı olmayınca fuarda sergilenen motosikletin kızıltoprakta showroom'larda sergilenen motosiklet ile aynı muameleyi hakettigini düşünebilmek lazım. hele bir de motosiklet fuarına gelenlerin yarısı (bilhassa pazar günü) motosikletin M'sinden anlamayan tipler olunca "Lütfen Üstüne Oturmayınız" yazısı kaçınılmaz oluyor.

Nemrut,
yazdıklarında sana tamamen katılıyorum, sizlere bir şey hatırlatayım, bir çok büyük marka piyasaya yeni bir ürün sunduğunda mutlaka tanıtım amaçlı büyük satıcılarına test için bir adet gönderiyor! ama işin aması o galerilere gittiğinizde insanın cebindeki paraya göre muamele + samimiyetinize göre davranıyorlar. maksat test aracını fazla kimseye kullandırmayıp ucuz paraya ithalatçı firmadan ucuza alıp karlı bir satışla para kazanmak, işte durum böyle olunca BMW nin yaklaşımınla diğer firmaların hiç test aracı yokmuş gibi davranmaları BMW firmasını yüceltiyor.
unutmayın arkadaşlar her şey talepler doğrultusunda gelişir.

ismail .. benim resmi eklesene üstüne oturmayınız konulu .. tam uygun buraya :d :queen::queen::queen::queen:

bu mu ? :wiinkk:

10022618688107.jpg

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
ayrıca büyük markaların test sürüşü yaptırabilecek kadar imkanı olmayınca fuarda sergilenen motosikletin kızıltoprakta showroom'larda sergilenen motosiklet ile aynı muameleyi hakettigini düşünebilmek lazım. hele bir de motosiklet fuarına gelenlerin yarısı (bilhassa pazar günü) motosikletin M'sinden anlamayan tipler olunca "Lütfen Üstüne Oturmayınız" yazısı kaçınılmaz oluyor.

Demek pazar günü fuara ondan gitmedin.:queen:

İşini bilen firmalar sorun çıkartmıyor. Millet test sürüşü için motor ayırıyor , tabi ki oturmalarına izin vermeleri lazım. Yok grenaj kırılırmış sele çizilirmiş. Kırılanın çizilenin yerine yenisini takacaksın o da senin pazarlama giderin olacak . Millet o kadar yolu uzaktan bakmak için yapmıyor. Honda ve Yamaha herkese motora oturma izni verdi, onların standları diğerlerinden kat be kat doluydu. Yaklaşım böyle olunca bu iki firmanın fuarda daha çok iş yapması çok doğaldır. Harley Davidson göya en prestijli üretici,oturmak dokunmak YASSAH, millet şöyle bir uzaktan bakıp gidiyor. Nereye gidiyor ? tabi ki honda ve yamaha standına. Bindikleri dalı kesiyorlar daha uyanamadılar.

Valla firmalar haklı, çünkü bizde fuara sadece motosiklet ile ilgilenen ve ilgilendiği motora binmek isteyen adamlar gitmiyor.

Adam motora nasıl binilir bilmiyor ki, nasıl oturmasına izin vereceksin. Binilmesine izin verilen motoralara ddikkat ettim, kuyruk grenajında sele derisinde filan deformeler başlamıştı.

Adam eşşeğe biner gibi biniyor motora :mrgreen:

Binerken pek zarar veremez ama inerken caaart diye çiziyor kösele ayakkabı ile kuyruğu.

E o motorda nihayetinde bizden birine satılacak, günah değil mi?

Ama gerçekten ilgilendiğiniz bir modelse ve stand görevlisi ile motor hakkında bilgi alışverişine girip bu işten anladığınızı belli ettiğinizde oturmak için izin istediğinizde hala yok kardaş yasak demezler sanırım.

Kesinlikle katılıyorum.
Yetkililerin zaten beklediği de bu...bilgili,ilgili ve potansiyel müşteri ile muhatap olmak.Motosikleti bilen ve aktif kullanıcısı olan bilgi edinmekten kaçınırsa '' herkes '' olarak sınıflandırılır ve herkese müsaade etmezler tabii olarak motosikletlere oturmaya:wiinkk:

Tabiki olayı 2 ayırmak lazım. Ama Parayla imanın kımde oldugu belli değil. Nasıl ayıracaksınız. Adam gelmış standa alıcımısınız bakıcımı denecek.

O yazının orda olması bile HELE fuarda olacak iş değil.
Gerekırse tek gerekırsede artcılı bınerım. Üstündede yaylanırımkı amartısörlerıne bakarım.

Bundan sonra oturmayınız dıyen fırmalar gitsin internetten satış yapsın. Fuara neden katılıyorlarkı.

GKN

Oturmayın kardeşim sizde elalemin motoruna :cherry:
Ben BMW s1000rr ın tüm işçiliğini aşşa yukarı 1 saat incelememe rağmen dokunmadım bile..
Kıyamadım :rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar