200'den sonra hafif gidon sallama???

Selam Arkadaşlar,

Fazerim ile 200-210km hızlardan itibaren gidonda hafif bir sallama tank slapper misali. Çok hafif ama tırsıp gaz kesmeme yetiyor gerçi 234 yaptım yani herzaman olmuyor yada daha az oluyor korku vermiyor. Bu denemeleri yaparken arka selenin üzerinde sırt çantam takılı idi acaba nedeni bu mu? Henüz boşken deneme şansım olmadı çünkü gezilerde deneme fırsatım oldu.

Sizce bu normal mi yoksa sorun neyden kaynaklı olabilir?

Teşekkürler

abi gidonu blmem ama sen baya azraile kafa atmışın :queen: Allah korusun abi ne grek var o hızlara :)

adam bide tutmuş 200 den sonra gidon sallıyo diyo sen bizimle dalga geçmek için mi konu açtın, yok eğer dalga geçmiyosan o hızları pistte yaptığını düşünüyorum .

Oturuş SS lere göre daha dik açılı olduğundan ve arkada çanta olduğundan o süratlerde arka tarafa binen yük artabilir. Bu da gidonun hafif de olsa boşalmasına sebep olabilir. Lastik havalarını da kontrol etmekte fayda var.

@adonis84

Adam neden dalga geçsin. 200 civarı sürat yapan görmedin mi? Yapıyorsa riski kendine. Hemen neden taşlama moduna geçiliyor.

MT bir alemsin dostum :farao:

normal yollarda 200 km hız gören insanlara saygı duymuyorum hepsi bu .

Benim inazuma da 299 dan sonra gidon sallamaya başlıyor ama sorun etmiyorum :)

Motosikletinize uygun gidon amortisörü alırsanız, bahsettiğiniz sorun ortadan kalkacaktır.

Mesnetten motosikletinizin ön amortisörlerini 1-2 cm kadar fazla değil indirip tekrar deneyin hoşunuza gitmesse eski haline alırsınız bu size yüksek hızda biraz daha stabilite sağlayacaktır fakat düzde gaz açmada motor biraz daha gezebilir yani deneyip kendiniz görün değerlendirin sonuçta boşa masraf ettim demessiniz,diğer bir alternatif ise gidon amortisörü alabilirsiniz ama ayar meselesi başınıza dert olabilir birde ilk seçenek maliyetsiz yada çok az maliyet ile halledilebilir.

İzmir İl Temsilcisi
Arka amortisör ayarını kontrol etmelisin gazı acınca arka tekere yük biner. st pan europan 1300 gibi agır motosikletlerde gazı acınca yüksek süratlerde aynı tepkiyi verir hatta seninkinden cok daha fazla. yani biraz daha sertleştir.

2 - gidon rulmanlarını degiştirmişmiydin hatırlayamadım.

3- dogru lastik basıncı.

4- topcase yada canta baglamamalısın.

5- 150'den sonra fazerda ön camın arkasına saklanarak ss posizyonu almalısın.

6- gidon damperi bence fazerda olması gereken şeylerden biri birkac kez kafa sallama durumunu bende yaşadım. gidon damperi motoru daha güvenli kılacaktır.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hocam senin bilya dağılmış :)

motorun ön lastiğinde balans gerekebilir,
hafif kaçık ise sürat arttıkça sallama yapacaktır,,,

Sırt çantasını gögsüne doğru ters takıp üzerine yatarak deneyebiliyorsan birde böyle dene .
Yalnız arkaya takılan topcase ler bu tip sıkıntılar yapabiliyor . bunu aşmanın en basit yoluda gidon topuzlarını daha ağır olanlarla değiştirmek .
Tabiki , balans ta , jantta , jant göbeğinde, fren disklerinde, lastikte vs vs bozukluk var sa o ayrı.

Slm Beyler, otobanda 200 km hız yapılmaz ya da bunu; garip, saçma ve ya aptalca sayanlara gülüyorum sadece:) iyi ve güçlü bir motosiklet ile o hızlar normal yavaş seyretmek komik kaldıkı bizim yollar artık eskisi gibi değil gayet müsait sadece sürmesini bileceksin. Şarjım az yarın yazarım gene.

Iyi geceler

olcay neden böyle yspıyosun 230 basıyosun yetişemiyorum sana bnm mt07 ile 206 yı geçiremedim :) 4 silindire geçmek lazım şartlar eşit diil :santa:

usta motorun lastikleri değiştirdiyseniz balans yaptırdınız mı acaba ? gsr 600 de de 200 - 220 arası hafif bi şeyler oluyordu lastiklerden sonra balans ile daha stabil hale geldi.

sizi pistlerde görmek isteriz yolda gördüğümde küfrün bini bi para haberiniz olsun .

Kardeş adam soru sormuş çözümünü arıyo burdaki tecrübeli arkadaşlardan. Araya girip de o hızı sokakta mı yapıyosun demenin anlamı nedir? Ne diye çarpıtıyosunuz şu konuları? Ne diye geriyosunuz ? istese 300 yapar sanane? çoğumuz yaptık boş düzlüklerde otobanlarda. Neymiş bi de küfür ediyomuş 200 yapanlara. Geçimsizliğinizi her yerde belli etmeyin kabuğunuza çekilin. Burdan da benim gibi düşünen arkadaşlar varsa bizde sana sövüyoruz bilgin olsun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar