200BİN KM'DE MT07

MT-07 kullandigim yillarda defalarca kuryelerden duydugum lafti "bundan super kurye motoru olur".

Bu amacla kullanan kuryelerimiz varsa onlari yermeye gerek yok, sehiricinde hakikatten kurye ekonomisi icin faydali bir motor denebilir.

KM saati ve diger konularda da sacmalamayin bence, hepsi gercektir bence. Motorun genel kondisyonundan yazan kmnin gercekligi anlasiliyor.

Bunun da disinda MT-07 gibi dijital gostergeli motorlarin kmsi ile oyle kolay oynayamiyorsunuz.

Ben 32 bin kmde satmistim 2015te, o vakit de saat gibiydi motor. Yamaha'nin MT modelleri gercekten beton gibi motorlar, buna kefil olabilirim.

Son düzenleme:
MT-07 kullandigim yillarda defalarca kuryelerden duydugum lafti "bundan super kurye motoru olur".

Bu amacla kullanan kuryelerimiz varsa onlari yermeye gerek yok, sehiricinde hakikatten kurye ekonomisi icin faydali bir motor denebilir.

KM saati ve diger konularda da sacmalamayin bence, hepsi gercektir bence. Motorun genel kondisyonundan yazan kmnin gercekligi anlasiliyor.

Bunun da disinda MT-07 gibi dijital gostergeli motorlarin kmsi ile oyle kolay oynayamiyorsunuz.

Ben 32 bin kmde satmistim 2015te, o vakit de saat gibiydi motor. Yamaha'nin MT modelleri gercekten beton gibi motorlar, buna kefil olabilirim.

Yargılamak için sormuyorum, sizce mantıklı mı MT-07'nin şehir içinde, sıkışık trafikte aralardan kaçmaya çalışarak kuryelik yapması? Edindiğim bilgilere göre 179 kg bir motor. Küçük yerlerden kaçırılması zor olur. Acele kurye kullanımında herhalde 7l/100km'yi görmesi işten bile değildir? Yağ kapasitesi 3l. Her bakımda değişecek yağ miktarı artı parça ücretleri vesaire derken; hazır eski bir MT-07 kullanıcısı olarak, "bu motor tam kuryelik" diyebilir misiniz? Ne bileyim, CBF150'ye göre ne avantajı var kurye için, şehir içi ivmelenme mi? Kıtalararası paket servis için otobandaki son hız mı, nedir?

Yargılamak için sormuyorum, sizce mantıklı mı MT-07'nin şehir içinde, sıkışık trafikte aralardan kaçmaya çalışarak kuryelik yapması? Edindiğim bilgilere göre 179 kg bir motor. Küçük yerlerden kaçırılması zor olur. Acele kurye kullanımında herhalde 7l/100km'yi görmesi işten bile değildir? Yağ kapasitesi 3l. Her bakımda değişecek yağ miktarı artı parça ücretleri vesaire derken; hazır eski bir MT-07 kullanıcısı olarak, "bu motor tam kuryelik" diyebilir misiniz? Ne bileyim, CBF150'ye göre ne avantajı var kurye için, şehir içi ivmelenme mi? Kıtalararası paket servis için otobandaki son hız mı, nedir?

07 zamanimda yapmadigim holiganlik kalmadi, tekerinden suursuzca gazlamasina kadar. 6 ltyi gecemedim. MT-09u da ayni zihniyetle 20 bin km kullandiydim. Onda da 6,5 ltyi gecememistim.

Ben kurye degilim, asla o cizmeye girip yorum yapamam ama suna eminim, 07 kuryeler icin zaman acisindan super ise yarayan bir motor. Cunku onlar zamanla kazaniyorlar parayi. Ve CBF150 ile kiyaslayacaksak 30 kmde 10 dk oynar diyelim.

Cunku aradaki farki biliyorum. MT-07 ile trafikte A noktasindan B noktasina cooook daha hizli varirsiniz baska herhangi bir araca nazaran. Bu da bir kurye icin paradir. Hiz benzinden cok kazandiriyor.

Motosikleti
Suzuki burgman 200
arkadas şu km olayina bu kadar abarti tepki verenleri anlamiyorum.yani ne yapalim 50 bini gecen motorlari hurdaya mi cikaralim?sonra vay efendim niye km düşürüyorlar bu anlayis devam ederse dusururler tabi

Kurye diyince aklınıca pizzacı, dönerci gelmesin arkadaşlar. Tamam onlarda kurye ama daha farklı materyal taşıyan kuryeler var, ne taşıdığı ve kime taşıdığı , ne kadar zamanda teslimat yapması gerektiğini düşünürsek mt serisi şehir içi transport için çok uygun.

Çalıştığım işyerinde 400.000 km de ybr, 560.000 km de cbf ler var, hala da çalışmaya devam ediyorlar.

Kullanım çok önemli, kullanıcı var zincir dişli değişmeden 80bin, 100bin km biniyor, kullanıcı var 40binde motoru haşat ediyor değişmedik sarfı kalmıyor.
Sormanız gereken şey bu riski almaya gerek var mı?

MT-07'yi kurye olarak kullananlar mı var aramızda? :sunny: Varsa hiç komik değil çünkü.

Bmw Rt1150 ile kuryelik yapan birine rastlamıştım. Ama tabi bildiğimiz kuryelerden değil.

Bence alınmaz diye bişey yok, ama bu fiyata değil tabiki. Bu motoru adam 200 k ya bu şekilde sağlam getirebildi ise, herhalde hiç bir bakımını ihmal etmemiştir diye düşünüyorum. Dediğim gibi, daha düşük bir rakama alınır, piston-gömlek vs işlemler yapılıp binilir.

Kurye diyince aklınıca pizzacı, dönerci gelmesin arkadaşlar. Tamam onlarda kurye ama daha farklı materyal taşıyan kuryeler var, ne taşıdığı ve kime taşıdığı , ne kadar zamanda teslimat yapması gerektiğini düşünürsek mt serisi şehir içi transport için çok uygun.

Çalıştığım işyerinde 400.000 km de ybr, 560.000 km de cbf ler var, hala da çalışmaya devam ediyorlar.

Kullanım çok önemli, kullanıcı var zincir dişli değişmeden 80bin, 100bin km biniyor, kullanıcı var 40binde motoru haşat ediyor değişmedik sarfı kalmıyor.
Sormanız gereken şey bu riski almaya gerek var mı?

Rektefiye gördü mü o motorlar ama ?

Analog ekranlarda öyledir. Mt'de değil. (Ayrıca yazmış sahibi zaten.)

Ee mt´de nasil mesafe atiyor arkadaşim??

Iste ayni hesap,dijital gostergedeki son numara,analog gostergedeki sondaki numara gibi mesafe atar..

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:20 ----------

Üşenmedim hesapladım, yaklaşık olarak bu günkü benzin fiyatıyla 50.000₺ civarında yakıt harcamış.

Liman/Gumruk vb.evrak taşimaciliği yapsa.

Aylik,Min 4 bin maaş.

4 senede,48×4=192 bin tl.

Neredeyse yakit masrafi,4senelik maaşinin 4/1 ne tekabul ediyor.

Not:Maaşi min.4 bin tl baz aldim,daha yuksek alanda vardir veya şirket yakit masrafini karsiliyor olabilir.

Son düzenleme:
adam belkide scotty uygulamasıyla korsan taksicilik yaptı buda bir nevi kurye sürekli artçlı gezmiştir :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ee mt´de nasil mesafe atiyor arkadaşim??

Iste ayni hesap,dijital gostergedeki son numara,analog gostergedeki sondaki numara gibi mesafe atar..

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:20 ----------

Liman/Gumruk vb.evrak taşimaciliği yapsa.

Aylik,Min 4 bin maaş.

4 senede,48×4=192 bin tl.

Neredeyse yakit masrafi,4senelik maaşinin 4/1 ne tekabul ediyor.

Not:Maaşi min.4 bin tl baz aldim,daha yuksek alanda vardir veya şirket yakit masrafini karsiliyor olabilir.

bazı motosikletlerin son hanesi 100 metrede bir atıyor ondan bahsetmiş arkadaş. Mt km de bir atıyor.

07 zamanimda yapmadigim holiganlik kalmadi, tekerinden suursuzca gazlamasina kadar. 6 ltyi gecemedim. MT-09u da ayni zihniyetle 20 bin km kullandiydim. Onda da 6,5 ltyi gecememistim.

Ben kurye degilim, asla o cizmeye girip yorum yapamam ama suna eminim, 07 kuryeler icin zaman acisindan super ise yarayan bir motor. Cunku onlar zamanla kazaniyorlar parayi. Ve CBF150 ile kiyaslayacaksak 30 kmde 10 dk oynar diyelim.

Cunku aradaki farki biliyorum. MT-07 ile trafikte A noktasindan B noktasina cooook daha hizli varirsiniz baska herhangi bir araca nazaran. Bu da bir kurye icin paradir. Hiz benzinden cok kazandiriyor.

MT'yle CBF'den çok daha yüksek hızlara çok daha çabuk çıkabileceğimizi elbette biliyorum; ben daha düz, böyle dönerci-pizzacı kuryesi açısından bakmıştım. Sürekli araçların arasından gir-çık yapmak, sağa sola kıvrılmanın daha zor olduğunu düşünüyorum MT'de. Ama arkadaşlar da haklı, kargo kurye gibi tek paket için uzun mesafelere çıkacak arkadaşların elbette işine yarayabilir. 6l/100km'yi geçememiş olmanız güzel bir şey; ben İngiltere'deki MT-07'cilerin söylediklerine göre 6l'yi çok da zor görmedikleri kanaatine varmıştım. Motordan motora değişebilir belki, adamın biri de rodajda 6,5l'yi gördüğünü söylüyordu.

Tek sorum; bakım ve işletim masraflarıyla birlikte hakikaten uygun bir kurye motoru olur mu MT-07? Kazandıracağı zamandan getirdiği para, kendisine harcanan paradan fazla olur mu mesela?

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:27 ----------

arkadas şu km olayina bu kadar abarti tepki verenleri anlamiyorum.yani ne yapalim 50 bini gecen motorlari hurdaya mi cikaralim?sonra vay efendim niye km düşürüyorlar bu anlayis devam ederse dusururler tabi

Ben de aynı fikirdeyim hocam, herkes ucuza rodajı bitmemiş motor almak istiyor. Hakikaten bu zihniyet biterse bir gün km düşürmeler de bitebilir. Üstelik Japonların çoğu motorununki gibi sağlam bloklu motorlarda bakımları düzgün yapıldığı sürece 100-200 bin km'ler hiçbir şey değil. Yukarıda bir arkadaşın daha bahsettiği gibi, ben de 530.000 km'de, kurye motoru olarak kullanılan bir CBF150 görmüştüm, motor mükemmel olmasa da gidiyordu gayet. Bunu yavaş yavaş aşmalıyız. Gerçi çakal satıcı biterse zaten bunu aşmamıza gerek kalmaz ama hayırlısı bakalım.

Motoru bizzat biliyorum. R25'im varken benim de zamanında gittiğim eski yetkili yamaha servisine geliyordu ki fotoğraflar da orada çekilmiş, oradan ve amortisörlerdeki körüklerden tanıdım motoru. Yamaha Redline servis. Maslak oto sanayide. Bakımları vs. kesinlikle şaşmadan yapılırdı. Gümrükte kuryeydi sanırım kullanan kişi. Bir de MT25 leri vardı yine kurye olarak. Normal kullanıcı nasılsa onlar da o şekilde kullanıyorlar ve bakımı aksatmıyorlardı. En son gördüğümde 120-130 bin civarıydı ve motoru saat gibiydi.

200 bin km mt07 için çok normal bir rakam neden bu kadar sasirilmis anlamadim. daha en az 150 bin daha gideri vardır. Alınır mı sorusu ise çok teferruatli bir soru. bence alinmaz. Alınmama sebebi kmsi yüksek olduğu için değil motor hayli yıpranmış ve ekonomik ömrünü tamamlamış

Bazi kurye arkadaslar boyle yuksek cc motor alip uzun yol kuryeligi yapiyor uzaktan tanidigim bir abidede cbf600 var oda surekli uzun yol calisiyor egerki masraftan cekinmiyorsan al ama hic bir kurye ekmegini yemedigi motoru satmaz bunuda unutma o motoru alirsin belki hic birsey olmaz ama bir sorun olacaksa bu sana pahaliya patlar bugun mt07 ye bi piston sekman çektirsen dunyanin parasi tabi piston sekmanla kurtulursan oda iyi krank yatak gömlek sararsa hepten ayvayi yedin demektir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar