- Motosikleti
- V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
Analog ekranlarda öyledir. Mt'de değil. (Ayrıca yazmış sahibi zaten.)Dikkatli bakalim 6 hane var..
188021 sondaki 1 analog kadran gibi atar,
Analog ekranlarda öyledir. Mt'de değil. (Ayrıca yazmış sahibi zaten.)Dikkatli bakalim 6 hane var..
188021 sondaki 1 analog kadran gibi atar,
MT-07 kullandigim yillarda defalarca kuryelerden duydugum lafti "bundan super kurye motoru olur".
Bu amacla kullanan kuryelerimiz varsa onlari yermeye gerek yok, sehiricinde hakikatten kurye ekonomisi icin faydali bir motor denebilir.
KM saati ve diger konularda da sacmalamayin bence, hepsi gercektir bence. Motorun genel kondisyonundan yazan kmnin gercekligi anlasiliyor.
Bunun da disinda MT-07 gibi dijital gostergeli motorlarin kmsi ile oyle kolay oynayamiyorsunuz.
Ben 32 bin kmde satmistim 2015te, o vakit de saat gibiydi motor. Yamaha'nin MT modelleri gercekten beton gibi motorlar, buna kefil olabilirim.
Yargılamak için sormuyorum, sizce mantıklı mı MT-07'nin şehir içinde, sıkışık trafikte aralardan kaçmaya çalışarak kuryelik yapması? Edindiğim bilgilere göre 179 kg bir motor. Küçük yerlerden kaçırılması zor olur. Acele kurye kullanımında herhalde 7l/100km'yi görmesi işten bile değildir? Yağ kapasitesi 3l. Her bakımda değişecek yağ miktarı artı parça ücretleri vesaire derken; hazır eski bir MT-07 kullanıcısı olarak, "bu motor tam kuryelik" diyebilir misiniz? Ne bileyim, CBF150'ye göre ne avantajı var kurye için, şehir içi ivmelenme mi? Kıtalararası paket servis için otobandaki son hız mı, nedir?
MT-07'yi kurye olarak kullananlar mı var aramızda? :sunny: Varsa hiç komik değil çünkü.
Kurye diyince aklınıca pizzacı, dönerci gelmesin arkadaşlar. Tamam onlarda kurye ama daha farklı materyal taşıyan kuryeler var, ne taşıdığı ve kime taşıdığı , ne kadar zamanda teslimat yapması gerektiğini düşünürsek mt serisi şehir içi transport için çok uygun.
Çalıştığım işyerinde 400.000 km de ybr, 560.000 km de cbf ler var, hala da çalışmaya devam ediyorlar.
Kullanım çok önemli, kullanıcı var zincir dişli değişmeden 80bin, 100bin km biniyor, kullanıcı var 40binde motoru haşat ediyor değişmedik sarfı kalmıyor.
Sormanız gereken şey bu riski almaya gerek var mı?
Analog ekranlarda öyledir. Mt'de değil. (Ayrıca yazmış sahibi zaten.)
Üşenmedim hesapladım, yaklaşık olarak bu günkü benzin fiyatıyla 50.000₺ civarında yakıt harcamış.
Ee mt´de nasil mesafe atiyor arkadaşim??
Iste ayni hesap,dijital gostergedeki son numara,analog gostergedeki sondaki numara gibi mesafe atar..
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:20 ----------
Liman/Gumruk vb.evrak taşimaciliği yapsa.
Aylik,Min 4 bin maaş.
4 senede,48×4=192 bin tl.
Neredeyse yakit masrafi,4senelik maaşinin 4/1 ne tekabul ediyor.
Not:Maaşi min.4 bin tl baz aldim,daha yuksek alanda vardir veya şirket yakit masrafini karsiliyor olabilir.
bazı motosikletlerin son hanesi 100 metrede bir atıyor ondan bahsetmiş arkadaş. Mt km de bir atıyor.
07 zamanimda yapmadigim holiganlik kalmadi, tekerinden suursuzca gazlamasina kadar. 6 ltyi gecemedim. MT-09u da ayni zihniyetle 20 bin km kullandiydim. Onda da 6,5 ltyi gecememistim.
Ben kurye degilim, asla o cizmeye girip yorum yapamam ama suna eminim, 07 kuryeler icin zaman acisindan super ise yarayan bir motor. Cunku onlar zamanla kazaniyorlar parayi. Ve CBF150 ile kiyaslayacaksak 30 kmde 10 dk oynar diyelim.
Cunku aradaki farki biliyorum. MT-07 ile trafikte A noktasindan B noktasina cooook daha hizli varirsiniz baska herhangi bir araca nazaran. Bu da bir kurye icin paradir. Hiz benzinden cok kazandiriyor.
arkadas şu km olayina bu kadar abarti tepki verenleri anlamiyorum.yani ne yapalim 50 bini gecen motorlari hurdaya mi cikaralim?sonra vay efendim niye km düşürüyorlar bu anlayis devam ederse dusururler tabi