2009 yılın ilk kar sucuk mangal MERSİN

Fındıkpınarı yaylasına geldik.Yol gayet iyi fakjat hava cok soguktu.

Yol kenarında bir ceşmeden akan su aktıgı yerde donuyor. Biz vardıgımız da hava biraz daha ısındıgı için yavaş yavaş erimeye başlamıştı.

Fındıkpınarında bir kasaptan el yapımı sucuklarımızı alırken

Fındıkpınarının güzelliği görülmeye degerdi.

Demi ışık köyünün cocukları yol kenarına kardan adam yapmışlar. Bizde durup fotografını cektik.

Mangal yakabilecegimiz bir yer bulduk. Motoru yol kenarından biraz uzaklaştırmak istedim ama bu Kar ve benim Duro marka asfalt lastigi ile pek kolay olmadı. Yinede zafer benim di.

Hemen mangalı yakmaya başladık. Bunun iki sebebi vardı.
1: Cok üşümüştük
2: Çok acıkmıştık.

Biraz acemilikten biraz aceleden olak ki mangalı yelleyecek bir sey almamışım. Ama cözümü bulduk dizligi cıkartıp mangalı yellemeye başladım ve doyacagımızı ilk belirtileri baş gösterdi. Kömür tutuşmaya başladı.

Funda işbaşında.

Tam sucuklar pişti ve yemeye başlamıştık ki. Hepimizin cok iyi tanıdığı Sedat Beyler geldi.

Sedat abi hemen magalın başına geçti.

Sucuklardan biraz tetdıktan sonra yollarına devam ettiler. Sagolsunlar bizi de Ayvağediği’ ne davet ettiler. Soguk havaya aldırmadan düştük yollara. Santarias a varmadan yolun bazı yerlerinde hafif buzlanmalar olmasına rağmen Hangedigi, Güzelyayla, Sogucak, Darısekisi, Gözne üzerinden Ayvagedigine geçtik. Yollardan birkaç görüntü. Sonrasında artık ellerimi hissedemedigim için foto cekemedim…

Yılbaşı tatilini fırsat bilenler soluğu karda almışlardı. Hepsini cekemeye kalksam ne zaman yeterdi nede pil.

Güzel memleketim 4 mevsim bir başka güzel.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Harika bir gezi olmuş, teşekkür ederim.:cat:

bu soğukta iyi gitmişsin....ellerin donmuştur....eline sağlık güzel yerlerde mangal da sucuk keyfi yapmışsınız....tebrikler....:cat::cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
çok muhteşem manzaralar bembeyaz karıda ne zamandan beri özlemiştim helede sucuklar of of emeğinize sağlık gezginim en son kozanamı gitmiştik birlikte

çok muhteşem manzaralar bembeyaz karıda ne zamandan beri özlemiştim helede sucuklar of of emeğinize sağlık gezginim en son kozanamı gitmiştik birlikte

Evet. Kozan gezisine katılmıştık. Ben de bu geziden ve toplu sürüsden cok zevk almışdım. dogrusu...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
bu mevsimde hemde karda bide çok aç oldunmu sucukta amma gider,güzel gezi olmuş,resimler ve anlatım için teşekkürler.

Ellerine sağlık, çok güzel manzaralı bir yerde sucuk yemişsiniz tabi o zaman sucuğun tadıda bir o kadar güzel oluyor :cat:

ibirahim ve ayşe hanım güzel gezi yapmışsınız resimlerde harika emeginize sağlık..

Mersin İl Temsilcisi
vay vatan haini vay. ben de yarın adana Mt mersine gelecek diye sana ulaşmaya çalışayım sen kar altında sucuk ye...
alacağın olsun....
bu arada sedatı da ne zamandır göremiyordum. özlemişim yahu :)

güzel geziii...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar