Ben hondayı yolda görmüyorum kardeşim. Altımda bir Honda var ve altımdaki Honda'yı pisttede kullanıyorum.Daha önce Yamaha, Kawasaki kullandım. Honda ile aynı sınıfa bile koymam. Hangi teknik verilere bakarak konuştuğunu da anlayamadım.
Burada kriter kim kimi geçer değil ki?? Motosiklet için bir çok kriter var.
Ülkemizde Honda şu sebeplerden dolayı tutuluyor diye yazmışsın.
Ben Türkiye'de oturmuyorum. Burada da Honda tutuluyor. Her yıl oturduğum şehre Binlerce motosiklet yarış izlemek için gelir. Motosikletinden memnun olmayanların çoğunun gözü Honda'dadır.Bu dünyanın her yerinde böyledir.
Niçin Yamaha arıza yaptı yarış tamamlayamadı da Honda arıza yapmadı?
Bu yıl Bol Dor'u Suziki kazandı. Arkasında 4 sırayı Honda paylaştı. Yarışan motorlarda RC211V değildi. Yazını okuyan pistlerde sadece RC211V yarışıyor zannedecek. CBR 1000 RR pist için üretilmiş bir motosiklettir. Önümüzdeki haftada aynı yarışın klasiği var. Bakalım ne olacak? Sonucu buradan size bildiririm.
Ben yarışan tek motor RC211V demedim ki ? Ülkemizde genelde herkes tarafından takip edilebilen organizasyonlar motogp ve superbikedir. RC211V dediğimde motogp'yi kastettiğimi anlamış olmanı umardım ve 5 silindir de dedim ayrıca .
Honda niye arıza yapmadı. Honda arıza yapmıyor sanki nasıl bir düşünce bu . Geçen sene Rossi ve Gibernau çekişmesinde Gibernau finishe 100 metre kala motor stop etti benzini bitti teknik arıza vs. dediler. Sonuçta kazanabileceği bir yarıştı ama motor arıza verdi. Motorun üstünde de RC211V yazıyordu ...
Her motor arıza yapar bunu unutmayalım .
Bu yıl Bol Dor'u Suziki kazandı. Arkasında 4 sırayı Honda paylaştı. diye yazmışsın. O organizasyona kaç tane motor katılıyor ve kaçı honda bunu da bir söylersen sevinirim. Mesela motogp'de Hayden de kazansa Hondanın hanesine yazılıyor, Melandri de kazansa Hondanın hanesine yazılıyor, Tony Elias da kazansa Hondanın hanesine yazılıyor. Yani bu bütçe işi mesela 20 motor varsa kafadan 10 tanesi Honda zaten. Adamlar parayı basıp reklamları ve takımları alıyorlar. Bu demek değil ki yamaha veya diğer takımlar kötüdür. Bilmem anlatabildim mi ?
Motosikletinden memnun olmayanların çoğunun gözü Honda'dadır.Bu dünyanın her yerinde böyledir yazmışsın. Bu neden böyledir biliyor musun race aletlerin arasında en dayanıklısı hondadır çünkü en az deviri çeviren hondadır. Tabi bu devirle yüksek beygir gücü de çıkarır. Honda çok sağlam motor üretir diğer markalara göre dayanıklıdır bu yüzden tutulur ve kullanıcı dostudur. Olaya her yönden bakıyorum ama benim için performans ön plandaysa yamaha veya suzuki alırım honda almam . Herkes hondayı sevecek diye bir kural yok. Herkes honda hakkında olumsuz yorum yapamaz diye de bir kural yok . Ben olaya tamamen tarafsız bakıyorum diğer yazılarımı okursanız CBR125'i de met ettiğimi ve 600F hakkında olumlu yorumlar yaptığımı göreceksiniz .
Ben kendi açımdan performansı üstün tutuyorsam Honda almam . Honda hakkında da iyi yorum yapmam da gerekmiyor. Herkes aynı düşüncede olsaydı bu işin bir anlamı kalmazdı zaten
Teknik veri istiyorsan 1000cc kategorisine bakabilirsin . Kg beygir tork değerlerine bak . Ve daha sonra kullandığı sistemlere, teknolojiye bak Hondadan üstün olduğunu göreceksin
www.google.com burdan aratabilirsin istediğin siteye de bakabilirsin çünkü hepsi aynı cevabı verecektir .