- Konu Yazar
Arkadaşlar merhaba. Kısaca şöyle bahsedeyim, 2009 yılında açtığımız pansiyon için Antalya' da kullandığımız scooter, üzücü bir olay sonrası bana kaldı. Epeydir Antalya' daydı, motor benim üstüme olduğu için artık gidip alayım dedim. Bu gece yola çıkıyorum, ertesi gün ise arabayla İstanbul' a getireceğim. Hiç planda yoktu aslında, ben satmaya niyetlenmiştim ki zira müşteri de buldum veriyordum. Fakat ruhsatı kayıp, kayıp ruhsat için de önce muayene yaptırmak gerekiyormuş dediler. Muayene için de motoru adam etmem gerekiyor tabi. O kadaar uğraştıktan sonra da satmam zaten (eğer yapabilirsem). Zaten hem çocuk geliyor hem de kış, 650F' i satıp buna devam edeceğim kısmetse. Kışın yerden su yemem, çamur yemem, takım elbiseyle rahat rahat kullanırım dedim.
Motor yaklaşık 7-8yıldır sanırım bizde, ve hiç bakım görmedi. Afedersiniz eşşeğe biner gibi bindik, muhtemelen rahat 30-40 farklı kişi kullanmıştır. Hatta kiraladığım bile oldu motoru. Ben 2 kaza geçirdim, ailemizin diğer üyelerinin de muhtemelen 5-6 defa yere yatırmışlığı vardır motoru. Rahmetli babam kırılan her parçasını perçinlemiş motor üstüne, jantlar komple paslı, lastikler kabak ötesi, göstergeler çalışır durumda, farlar yanmıyor muhtemelen patladı ampüller.
Ben bu motoru nasıl adam ederim en ucuz yollu, muayeneden geçme zorunluluğu var tabi ayrıca. Biraz sıkıntılı. Bu kadar uğraşmaya gerek var mı ? Hadi uğraşmayalım dedik, bunu hurdaya nasıl çıkarırım ? Hurdaya çıkardıktan sonra plakasız olarak kullanabilir miyim ?
Motor yaklaşık 7-8yıldır sanırım bizde, ve hiç bakım görmedi. Afedersiniz eşşeğe biner gibi bindik, muhtemelen rahat 30-40 farklı kişi kullanmıştır. Hatta kiraladığım bile oldu motoru. Ben 2 kaza geçirdim, ailemizin diğer üyelerinin de muhtemelen 5-6 defa yere yatırmışlığı vardır motoru. Rahmetli babam kırılan her parçasını perçinlemiş motor üstüne, jantlar komple paslı, lastikler kabak ötesi, göstergeler çalışır durumda, farlar yanmıyor muhtemelen patladı ampüller.
Ben bu motoru nasıl adam ederim en ucuz yollu, muayeneden geçme zorunluluğu var tabi ayrıca. Biraz sıkıntılı. Bu kadar uğraşmaya gerek var mı ? Hadi uğraşmayalım dedik, bunu hurdaya nasıl çıkarırım ? Hurdaya çıkardıktan sonra plakasız olarak kullanabilir miyim ?