2007 Model Honda Beat - Adam Edeyim Mi ?

Arkadaşlar merhaba. Kısaca şöyle bahsedeyim, 2009 yılında açtığımız pansiyon için Antalya' da kullandığımız scooter, üzücü bir olay sonrası bana kaldı. Epeydir Antalya' daydı, motor benim üstüme olduğu için artık gidip alayım dedim. Bu gece yola çıkıyorum, ertesi gün ise arabayla İstanbul' a getireceğim. Hiç planda yoktu aslında, ben satmaya niyetlenmiştim ki zira müşteri de buldum veriyordum. Fakat ruhsatı kayıp, kayıp ruhsat için de önce muayene yaptırmak gerekiyormuş dediler. Muayene için de motoru adam etmem gerekiyor tabi. O kadaar uğraştıktan sonra da satmam zaten (eğer yapabilirsem). Zaten hem çocuk geliyor hem de kış, 650F' i satıp buna devam edeceğim kısmetse. Kışın yerden su yemem, çamur yemem, takım elbiseyle rahat rahat kullanırım dedim.

Motor yaklaşık 7-8yıldır sanırım bizde, ve hiç bakım görmedi. Afedersiniz eşşeğe biner gibi bindik, muhtemelen rahat 30-40 farklı kişi kullanmıştır. Hatta kiraladığım bile oldu motoru. Ben 2 kaza geçirdim, ailemizin diğer üyelerinin de muhtemelen 5-6 defa yere yatırmışlığı vardır motoru. Rahmetli babam kırılan her parçasını perçinlemiş motor üstüne, jantlar komple paslı, lastikler kabak ötesi, göstergeler çalışır durumda, farlar yanmıyor muhtemelen patladı ampüller.

Ben bu motoru nasıl adam ederim en ucuz yollu, muayeneden geçme zorunluluğu var tabi ayrıca. Biraz sıkıntılı. Bu kadar uğraşmaya gerek var mı ? Hadi uğraşmayalım dedik, bunu hurdaya nasıl çıkarırım ? Hurdaya çıkardıktan sonra plakasız olarak kullanabilir miyim ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba;

En ucuz yollu işlem " Elinize alet almak olacaktır. "

Maddi açıdan değeceğini pek söyleyemem lakin baba yadigârı olarak bakarsak konuya şüphesiz değecektir.

Muayeneden geçtikten sonra " trafikten çekme belgeli araç " olarak kullanabilir veya dekor yapabilirsiniz.

Hiç bir işlem yapmadan " Muayne Borç vs gibi... " nasıl hurdaya çıkartıldığını bilmiyorum ama illaki bunu bilen bir arkadaşımız aydınlatıcı bir açıklama yazacakıtır.

Son düzenleme:
Moderatör
Tüm vergi ve trafik cezalarını ödeyip plakasını sökerek Trafik Tescil birimine gidip aracını hurdaya ayrımak istediğini söylemen en mantıklısı.
Tabi motorun durumunu görebilseydik, daha gerçekçi yorumlar yapılabilirdi. Belki de seni maddi olarak çok üzmeyecek bir şekilde eskisi gibi olabilir. Ama Honda'nın eski de olsa parçalarının çok ucuz olacağını sanmam.
Yada çılgın bir proje yapıp, grenajları söküp bir kaç ekleme ile değişik bir şekle sokabilirsin.
Ben olsam motorunu söker gokart tarzı birşey yapardım.

Motorun hiçbir borcu yok şuan, geçenlerde hepsini ödemiştim satacağım diye olmadı tabi. Yarın öğlen saastlerinde motorun başında olacağım, buraya atarım mutlaka resimleri :)

İnanır mısınız bilmiyorum ama,
2015 eylül de pcx 150 almak için 2005 model activamı sattım (yaklaşık 65bin km)
Onun tadını pcx de alamıyorum sebebi ise basit ve çok daha müdahale edilebilen rahat olan bi motordu. Beat ise kuzenlerim yıllarca kullandı çok zevklidir gitmez ama başkadır tadı.
Parçaları ucuz zaten alın 0 layıp binin.

Çekin trafikten köyde kasabada binin, 500 lira masraf edip en fazla 1500 liraya satacaksiniz değmez bence.

Arkadaşlar merhaba. Kısaca şöyle bahsedeyim, 2009 yılında açtığımız pansiyon için Antalya' da kullandığımız scooter, üzücü bir olay sonrası bana kaldı. Epeydir Antalya' daydı, motor benim üstüme olduğu için artık gidip alayım dedim. Bu gece yola çıkıyorum, ertesi gün ise arabayla İstanbul' a getireceğim. Hiç planda yoktu aslında, ben satmaya niyetlenmiştim ki zira müşteri de buldum veriyordum. Fakat ruhsatı kayıp, kayıp ruhsat için de önce muayene yaptırmak gerekiyormuş dediler. Muayene için de motoru adam etmem gerekiyor tabi. O kadaar uğraştıktan sonra da satmam zaten (eğer yapabilirsem). Zaten hem çocuk geliyor hem de kış, 650F' i satıp buna devam edeceğim kısmetse. Kışın yerden su yemem, çamur yemem, takım elbiseyle rahat rahat kullanırım dedim.

Motor yaklaşık 7-8yıldır sanırım bizde, ve hiç bakım görmedi. Afedersiniz eşşeğe biner gibi bindik, muhtemelen rahat 30-40 farklı kişi kullanmıştır. Hatta kiraladığım bile oldu motoru. Ben 2 kaza geçirdim, ailemizin diğer üyelerinin de muhtemelen 5-6 defa yere yatırmışlığı vardır motoru. Rahmetli babam kırılan her parçasını perçinlemiş motor üstüne, jantlar komple paslı, lastikler kabak ötesi, göstergeler çalışır durumda, farlar yanmıyor muhtemelen patladı ampüller.

Ben bu motoru nasıl adam ederim en ucuz yollu, muayeneden geçme zorunluluğu var tabi ayrıca. Biraz sıkıntılı. Bu kadar uğraşmaya gerek var mı ? Hadi uğraşmayalım dedik, bunu hurdaya nasıl çıkarırım ? Hurdaya çıkardıktan sonra plakasız olarak kullanabilir miyim ?

Plakası varsa önce trafikten çekip daha sonra trafiğe sokmak belki işe yarayabilir. Öbür türlü dediğiniz gibi hurdaya çıkarmak gerek.

Kendiniz yapacak iseniz yapın uğraşın. Piston silindir, egzantrik zinciri değişimi. Varyatörlerin temizliği tamiri veya değişimi. lastikler amortisörler vs vs. :)

https://www.youtube.com/watch?v=AQpvEWf9vA8

Arkadaşlar merhaba, konuyu update edeyim. Sağolsun ustam gerekli şeyleri yaptı. Kontak seti dğeişti, buji değiştirmiş, yağ değişimi yapıldı, aküsü değişti. Henüz görmedim motoru ama gidişinde sıkıntı yok dedi, muayeneden geçer dedi. Şimdilik bunları istiyordum tabi.
Lakin, motosikletin bu haliyle bakkala bile gidilmez tabi. Egzost pas içinde, hatta vurunca parçaları dökülüyor falan. Tüm grenaj takımı kırık/çizik, rahmetli babam tüm kırılan parçaları birbirine ya vidayla ya da perçinleme işlemiyle birbirine tutturmuş. Ustaya sordum, abi bağlantı yerleri de kırık, komple elbise alman lazım dedi. E haliyle üç kuruşluk şey için adam da çok uğraşmak istemiyor anladığım kadarıyla. Hem motor eski ve kötü durumda, hem de öyle çok fazla gelir elde edebileceği durum yok.

Ben en azından egzostu değiştireyim diyorum, 80 TL mi ne zaten A kalite dedikleri. Ben bunu nasıl değiştiririm, kolay mıdır ?
Grenajlar, paspas, torpido kısmı da değişecek tabi. Bu işlemi nasıl yaparız, grenajları ıvır zıvır parçaları bulabiliyorum, fakat bu komple elbiseden kasıt ne onu bilmiyorum. O parçaların ismi nedir ?

Arkadaşlar merhaba, konuyu update edeyim. Sağolsun ustam gerekli şeyleri yaptı. Kontak seti dğeişti, buji değiştirmiş, yağ değişimi yapıldı, aküsü değişti. Henüz görmedim motoru ama gidişinde sıkıntı yok dedi, muayeneden geçer dedi. Şimdilik bunları istiyordum tabi.
Lakin, motosikletin bu haliyle bakkala bile gidilmez tabi. Egzost pas içinde, hatta vurunca parçaları dökülüyor falan. Tüm grenaj takımı kırık/çizik, rahmetli babam tüm kırılan parçaları birbirine ya vidayla ya da perçinleme işlemiyle birbirine tutturmuş. Ustaya sordum, abi bağlantı yerleri de kırık, komple elbise alman lazım dedi. E haliyle üç kuruşluk şey için adam da çok uğraşmak istemiyor anladığım kadarıyla. Hem motor eski ve kötü durumda, hem de öyle çok fazla gelir elde edebileceği durum yok.

Ben en azından egzostu değiştireyim diyorum, 80 TL mi ne zaten A kalite dedikleri. Ben bunu nasıl değiştiririm, kolay mıdır ?
Grenajlar, paspas, torpido kısmı da değişecek tabi. Bu işlemi nasıl yaparız, grenajları ıvır zıvır parçaları bulabiliyorum, fakat bu komple elbiseden kasıt ne onu bilmiyorum. O parçaların ismi nedir ?

senin yerinde olsam baba yadigarı diyip biyerde tutardım sürmezdim. Benim babamın çin bir motoru vardı çalındı. Keşke çalınmasaydı

komple elbise dediği

baştan aşağı bütün grenajlardan bahsediyor.

Babanız uğraşmış Allah rahmet eylesin satmayın o motoru toplayın dursun

Egzoz çok ama çok kötü durumda değilse tamir olur. Sökülecek komple zımparalanacak sonra ısıya dayanıklı mat boyayla boyanacak. Egzozu söküp götürürseniz oto egzoz tamircileri yapar.

Kendiniz komple egzoz değişimini yapabilirsiniz. Yok eğer komple değil de yalnızca egzozu değiştirecekseniz kaynak kesme vs işlemleri var. Komple egzoza çok para isteyebilirler o yüzden çok çok kötü durumda değilse boyatıp (gerekiyorsa tamir ettirip) kullanmanızı tavsiye ederim.

Grenajlar tek tek satıldığı gibi komple de satılıyor:

http://www.camgoz.com.tr/asp/group/304/BEAT

Orjinal veya çok iyi kalite grenajları kendiniz takabilirsiniz. Daha düşük kaliteli grenajlarda parça ebatlarında milimetrelik farklılıklar oluyor ve kolayca birbirine geçmiyor vs.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar