Motorlarda hesaplayabilmek için motorun sürtünme katsayısı ve ağırlığını bilmek lazım. Profil alanı(m^2)*sürtünme katsayısı(k)*ağırlık*hızın karesi ((m/sn)^2)=newton olarak güç gibi bir formülü vardı hesaplamanın.saykoshey' Alıntı:...
Bu yuksek hizlarda hava direnci (yani earodinamik olmasi) ve guc cok onemli. 250km/h'den ustu hizlara cok ve cok daha guc lazim. Bir arkadasimin sitesine bunun uzerine bir yazi yapmisdim ve bunu kanatlamak icin bir ornek vermistim. Bu ornekde bir araba (BMW 850csi) kullanmisdim ama bunu motosikletlerede uyguluya bilirsiniz.
Surat | Hava direnci | Gerekli guc
50 kph 355 N 7 hp
100 kph 579 N 22 hp
150 kph 952 N 54 hp
200 kph 1474 N 111 hp
250 kph 2146 N 202 hp
300 kph 2968 N 336 hp
350 kph 3938 N 520 hp
400 kph 5058 N 764 hp
Gordugun gibi 50 ve 200km/h arasi cok buyuk guc lazim degil ama 250 ve ustu lazim olan guc cok cabuk artiyor.
Khutuck' Alıntı:Motorlarda hesaplayabilmek için motorun sürtünme katsayısı ve ağırlığını bilmek lazım. Profil alanı(m^2)*sürtünme katsayısı(k)*ağırlık*hızın karesi ((m/sn)^2)=newton olarak güç gibi bir formülü vardı hesaplamanın.
Valla bu tür motorların hangisinin daha iyi olduğunu kapıştıklarında anlamak pek mümkün değil. Belli bir süratten sonra sürücü deneyimi çok daha fazla önem kazandığından kimse şu motor daha iyidir diyemez. Hatta bununla ilgili bir video vardı Johny ??? Orada iki sürücü iki motoru da test ediyor. Sonra puanlamaya bakıyorsunuz, biri birine diğeri diğerine daha yüksek puan vermiş. Bu iş tamamen zevk meselesi... :cherry:ne kadar rakip ve hangisinin daha iyi olduğunu kapıştıklarında anlarız artık