- Konu Yazar
selamlar benim ybr nin nereli olduğunu bilen varmıdır.ayrıca ybr lere değşik egzoz sistemleri uygulandığı doğru mu???
niyazierk' Alıntı:2004 model yani dört köşe farlı olanlar Brezilya malı, sonradan gelen yuvarlak farlı olanlar ise çin malı. Yuvarlak farlıların sağ taraf depo altında şasiye perçinlenmiş olarak "Made in Chına" tabelasını bulabilirsiniz. Yok aslında birbirlerinden pek farkı ama Brezilyalılar daha fazla özenmiş. mesela ön farda civalı ampul kullanmışlar daha iyi aydınlatıyor. Korna çin mallarında olduğu gibi eksozun hemen üst tarafına şasiye gelişi güzel kaynakla tuturuluvermemiş. Aksine ön grenaj içine çok güzel monte edilmiş. ayrıca far ve park lambalarının yanıp yanmamasını sürücü kendisi seçebiliyor. Örneğin ilk çalıştırma anında akümülatörün zorlanmaması için tüm lambaların sönük olması gerekir. Çin mallarında bu düğme olmadığı için kontak açılır açılmaz lambalar yanıyor ve marş motorun giden amper (akım şiddeti) düşüyor. Yani Ybr'yi Türk tüketicisi beğendi diye, sonradan daha ucuz maliyetli Çin mallarını Bize yutturuyorlar. Ayrıca egzos bir mühendislik işidir. O'nunla oynamasan iyi edersin. motorunun düşük devirlerindeki kompresyon oranını düşürüp ani toparlama ve çekişini kaybedersin. inşallah açıklamalarım verimli olmuştur. Tüm motosikletçi camiasına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Honda özen motora çok yakın bir yerde iş yerim her hafta motor geliyor metal sandıklar içinde, gözlemlerimi aktarayım hemencihans' Alıntı:abicim 2004 den 2006 ya kadar çin malı bu aletler şahsen ben bu yüzden 2005 model ybryi sattım çin malı uzak dursun honda yansın diyorum
insane' Alıntı:İki YBR de çi malı değil YAMAHA'nın Çin fabrikasında üretilen modeller. Çin malı olmakla Çinde Yamaha fabrikasında üretilmek arasında dağlar kadar fark vardır, bugün birçok kaliteli marka üretimin daha ucuza gelmesinden dolayı ürünlerini çinde kurdukları fabrikalarda yaptırmaktadır.