2004 Fazer 600 Çalındı, Adanada olabilir, ÖDÜLLÜ!

Merhaba

Geçen hafta 2004 model metalik gri Yamaha Fazer 600 motorum Istanbul'da evimin önünden çalındı. Motorda belirleyici olarak Givi topcase sehpası vardı, sehpada görünür olarak çanta ışığı için elektrik bağlantısı da vardı. Plakası 34 VS 8824, fakat değişmiş olması ihtimali çok yüksek.

Aldığım bir duyuma göre Adana'ya yollanmış olma ihtimali yüksek.

Kaskosu yoktu, sağlam bir şekilde bulunmasına yardımcı olacak kişiye 2000 YTL ödül vereceğim.

Kerem Erdem
Cep: 0532 714 91 74

geçmiş olsun kardeşim umarım bulunur,gecen haftada benım kıe calındı ve nehire atılmıs bı sekılde bulduk.
üzerine dusmen ve polis,mit,jandarma hepsını devreye sokman lasım....
tekrardan gecmıs olsun.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
insan değil bunu yapanlar.hepsi şerefsiz namuzsuz!!!allah yardımcınız olsun işallah motorun bulunur sapasağlam arkadaşım...

kardesim cok gecmiş olsun :pale:
vay serefsizler insan fazer a kıyabilrmi yaw
hocam merak etme bende Adana dayım bi fazer gorursem(tanıdıklarım hariç) üstüne atlarım
inşallah bulunur üstad:cat:

Geçmiş olsun. Çalan insan için düşündüklerimi burada yazamayacağım...

hocam cok gecmıs olsun. keske kasko yaptırmıs olsaydın. aklımızda olsun bakarak olalım..

çok geçmiş olsun.. nasıl çalındı bilgin var mı? yani motor açıkta mıyıdı? kilitli falan değil miydi, alarmı yok muydu? ya bu hırsızları tek tek asmak lazım, namussuz, imansız herifler..

çok geçmiş olsun arkadaşım, inşallah iyi bir şekilde bulunur. Ben şöyle birşey düşünüyorum. İmkanı olanlar kapının önüne motorun grebileceği ( motor ölçülerinde) bir garaj yaparlarsa ve kapısınada sağlam kilit aynı şekilde motorada sağlam kilit ve alarm sistemi kurarlarsa çalma ihtimalini azaltırız. Ben evin öüne motoru aldığım zaman böyle birşey yapmayı düşünüyorum kendi başıma.

dostum geçmiş olsun..ya varya ne kadar üzüldüm bilemezsin..en kıssa zaman da bulunması dileğiyle çok geçmiş olsun..:salut:

İlgilenen mesaj yollayan arkadaşlara çok teşekkürler.

Biraz detay vereyim. Motorda iki adet kendinden kilitli zincir vardı. İkisinin de kilitlerine dokunulmamış, doğrudan ortadan zincir kısmı kesilmiş. Birincisi motoru yerdeki bir demire bağlayan lokmalı zincirlerden. Biraz "dandik"miş, lokma kısımları kolayca kesilmiş, içinde de yarım santim kalınlığında demir halat varmış, kolayca o da kesilmiş. İkincisi ise arka tekerdeydi, yere bağlı değil ama disk kilidi gibi tekerin dönmesini önlüyordu. O zincir ise en iyi marka diye satılan "Kryptonite", 2 santim kalınlığında içinde demir halat geçen bir zincirdi, onu da kolayca kesmişler.
Bir de bizim ev çok dik bir yokuşun dibi olduğundan elle götürülmüş olamaz, immobilizer yüzünden düz kontak da olamaz, yani kamyonete atılmış herhalde.

Önerilerim:

1. Zinciri falan boşverin, sadece 10 saniye uzatır işlerini. Sadece en "acemi" hırsızlara karşı koruma sağlar.
2. Kasko kesin yaptırın
3. Bir de motorunuzun parçalarına belirgin işaretler koyun, onu özelleştirin ki parçalarını vs tanıyıp bulmakta kolaylık sağlasın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar