- Konu Yazar
ikizamanli motor ekzoz u cikarirsan daha kötü calisir,baglantilarda bir hata varsada yapabilir bunu.
manifota atilan gazin bir kismini geri emip taze benzin/hava karisimiyla yakiyor.sen eksoz u cikarirsan motor sade hava cekiyor.
ben bunu defalarca yaptim,diger ikizamanli motoru olan arkadaslarin da ilgisine.
eksozu sök,icinde delinmis cola-tenekesine benzer birsey bulacaksin.bu parcalari (manifot dahil) 200-300ml benzin ile isla (benzin her tarafa isabet etsin),ve yak.korkma biseey olmaz.plastik conta varsa cikar tabii.ateslrken eline dikkat et,aniden alev aliyor.
hic dokunma yansin.yandikdan bis süre sonra duman kesilecek.parcalarin üstünde beyaz kuruluklar göreceksin.onlari temizle ve parcalari topla yerine tak.duman kesilmeden müdahale etme.
bujiyi kontrol et.siyah kuruluklar varmi,yoksa asiri yaglimi?
ikizamanlinin bujileri atesleme bölgeleri acik kahverengi olmasi lazim.yoksa bir sorun var.
kullandigin yag ne?hepsi ayni diye motor yagi,sanziman yagi,ikizamali yagi karistirma.özel ikizamanli yagi kullan-eksozun kolay kolay tikanmaz bidaha.
sicaksu,detejan,okuma/üfleme para etmez
sana kolay gelsin.
Yardım etmeye çalıştığınız için teşekkür ederim ; buji ile ilgili yorum dikkatimi çekti; gecenlerde bujiyi cıkardım ve aşırı yağlı değildi ama siyah kuruluklar vardı ; egzostuda söküp taktım ama yakmadım ; duman atışı fena değil , yine kokutuyor üstümüzü