2 senedir yatan 3tane motocrossum var çalıştıramıyorum

Merhaba arkadaşlar 3tane motocrossum var 2senedir yatıyor hiç yağmur felan gelmedı temız bı yer ama paslanma gördüm bazı yerlerde. neyse arkadaslar sımdı cikleyi açtım 30dkdır çalıştıramıyorum. gaz verince çalışcak gibi olyuor sanki motor boğulma sesi çıkıyor önerilieriniz nelerdir

GKN

Öneriler uzun :) Bence bir ustaya göstermelisin..
Çünkü şimdi kalem kalem buraya yapılması gerekenleri yapsak teori kadar düzgün olmayacağı gibi senide yanıltmış olabiliriz..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hava filitresini sök ve karbüratörün arkasını elinle kapat ve marsa bas...ama karbüratöre benzin doldugunda benzin muslugunu kapat...motor boğulmasin...zaten suan benzine boğulmustur...15-20 dak bekle...yada benzin muslugunu kapat ve vurdur...ama marsa basmadan önce benzin muslugunu kapat ve öyle marsa baski motor benzine bogulmasin...hangi ildesin sen?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:47 ----------

o motorları calistirmak tam benim isim...inş ankaradasındır...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Öneriler uzun :) Bence bir ustaya göstermelisin..
Çünkü şimdi kalem kalem buraya yapılması gerekenleri yapsak teori kadar düzgün olmayacağı gibi senide yanıltmış olabiliriz..

Hatta çalıştırmadan.O kadar uzun yatmış motoru bazı işlemler yapmadan çalıştırmak ölümüne sebeb olabilir (motorun tabii,senin değil).

ben istanbuldayım arkadaşlar babam motor tamırcısıydı ondan ogrendıgım syeler var hatta arkadaş elinle tıka felan yazmıs babamdan görüyordum onu hep (yaparım yanı). motor suan %100 boguk sanırım biraz benzin yaktı motor az once gene denedım farkettım kokusundan felan ama calısmadı gaza basınca iyice boguluyor :S

bu arada motorlar:

honda cr125
kawasaki kx 85
birde ktm 50cc miniq var :)

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
bide 2 tane akü tak ve parelel bağl akülerı...yani 12 volt değil 24 voltla marsa bas...merak etme tesisatta hiç bi sorun olmaz...tecrübeyle sabittir...sadece lambaları çalistirma yeter...bu sekilde marsa basarsan motorun boğulma sorunu da halledilmis olur...

bide 2 tane akü tak ve parelel bağl akülerı...yani 12 volt değil 24 voltla marsa bas...merak etme tesisatta hiç bi sorun olmaz...tecrübeyle sabittir...sadece lambaları çalistirma yeter...bu sekilde marsa basarsan motorun boğulma sorunu da halledilmis olur...

arkadaşlar eyvallahda motocross ne bilmiyorsunuz sanırım? akü tesisat felan yoktur bunlar yarış motorudur ayrıyetten su soğutmalıdır. 2 zamanlıdır..

arkadaşlar http://www.youtube.com/watch?v=qja9JfHjs0c şu videoda tam 36.saniyeden sonra adam gaza basınca boğulma sesı cıkyıor motoru calıstırıken gaza basıncada aynı böle ses cıkıyor ıste

bu benim honda cr 125 2001 model
Honda_cr_125_2001.jpg

bu 2007 model kawasaki kx 85im
2007-Kawasaki-KX85c.jpg

ktm 50cclik buda
KTM_Row_cros_50_cc_ATV.jpg

Son düzenleme:

çok merak ettim bu motorların neresine akü takacaksın ?:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
arkadaşlar eyvallahda motocross ne bilmiyorsunuz sanırım? akü tesisat felan yoktur bunlar yarış motorudur ayrıyetten su soğutmalıdır. 2 zamanlıdır..

bu benim honda cr 125 2001 model
Honda_cr_125_2001.jpg

bu 2007 model kawasaki kx 85im
2007-Kawasaki-KX85c.jpg

ktm 50cclik buda
KTM_Row_cros_50_cc_ATV.jpg
aküsünün olmadığını bilmiyordum:pr: kusura bakma
ozaman sana tek tavsiye vurdurarak calıstır....en kolay öyle çalisir...
motorun boğulmasini düzeltmek için bujiyi sök ve devamli ayak marsına bas...o sekilde de motor temizlenir...

dostum kafadan bujileri değiştir hava filtresini de sök jikle varsa karbratörlerde jikle çek ve gaz vermeden marşa basıp çalıştırmayı dene bakalım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
500 kağıt veririm :p nakit :bounce:

Karbüratörlerin içinde benzin kalmışsa iki senede macunlaşıp sağı solu tıkamış olması muhtemeldir. Bir iki ayda bile bozulabiliyormuş benzin. Karbüratörleri açıp bir göz at, kirlenme tıkanma varsa temizle.

Temizlikte karbüratör temizleyici sprey kullanacaksan bütün plastik ve kauçuk parçaları, contaları vesaire sök. Bazı model karbüratörlerde sökülemeyen plastik parçalar varmış, seninki onlardansa sprey kullanma. Karbüratör memeleri tıkanmışsa sprey artı basınçlı havayla temizle. İçlerine sivri, keskin şeyler sokma. Sirke tuz karışımının iyi temizlediğini söyleyenler var ama bilemem. Adamın biri de tuzlu ketçaba yatırıp iyi sonuç aldığını söylüyordu ama o kadarı da fanteziye kaçar :)

Bir arkadaş yazmış,buji yi düşünmeden değiştir.Kalan benzini (karbüratördeki dahil) boşalt.Yeni bnzin koy bas marşa devam.Makinaların 2 zamanlı anladığım.yağlarınıda kontrol etmeyi unutma :wiinkk:

Forumdan Uzaklaştırıldı
aaa niye yanlış anlıyorsun hemen , sen bi cevap vermişsin bende cevap verdim işte , terbiyesizlik yapma lütfen :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar