2.el temiz MT-25 hayal ürünü mü?

Bajaj'dan devam edeceksek bence dominar yerine pulsar 400 daha mantıklı olur.
İlk motoru olacağını ve 250cc üzerine çıkmak istemediğini söylemişsin. Bende ilk motoru 400lük aldım ama sürüş modları ve elektronik destek olması güven verdi. Şu an alışmak için "Rain" modunda sürüyorum motoru.

bildiğim kadarıyla Pulsar400de 3-4 tane sürüş modu bulunuyor. Aklında olması için bir fikir vermesi için yazdım, ani gaz tepkileri düşük modlarda daha konforlu olabilir 250lik sürüyormuş hissettirebilir.
Anladım hocam doğrudur. Henüz tecrübem zayıf olduğu için bir takım elektronik destek sistemlere güvenerek inşa edilmiş bir sürüş tecrübesi şeklinde kendimi geliştirmek istemiyorum. Biraz geri kafalıyım bu konuda. Minimum destek ile temeli atarsam o tarz sistemlerin olduğu motoru kullanmak zaten daha rahat olacaktır. Ön arka ABS şimdilik yeterli onun dışında motordan ekstra bir beklentim yok açıkçası.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İnsanın kanını kaynatan motorlardan, bu tarz motorlarda temizini bulmak, derede altın bulmaktan daha zor bence. Gene de nasip, umarım çıkar karşınıza temizinden. :)
Tahminlerim doğru çıktı gibi bir kişi de şurada bulursun, merak etme şu zaman bulursun diyen yok😀

Aklıma bir de şu geliyor. Ekim kasım aylarına doğru, herkes motorları garaja çekmeye başladığı zaman acaba bulmak kolaylaşır mı diye düşünüyorum. Yani motoru kışın yatırmaktansa satıp elden çıkarmak isteyenler olur mu acaba...

Kral öyle bir motor arıyorsan naked ve seri o fiyatlara 450nk bakabilirsin teşekkürler.
Hocam eminim iyi tecrübesi olanlar vardır ama genel olarak bana çin düşmanı diyebilirsin 😅

Svartpilen 250 bak bence mis gibi motor
150-180 bandına temizleri var ama KTM'nin bir takım ekonomik krizleri batacak edecek söylentilerinden dolayı KTM ve Husqvarna 'dan uzaklaştım. Bir de bu ktm düşük cc motorları bajaj'a yaptırıyor deniyor. Avrupa alıyorum sanarken Hintli hanemize hayırlı olsun durumu çıkıyor. Bu sebeplerden biraz mesafeliyim markaya... Ancak hiç kullanmadım motoru da araştırayım. Sağol önerin için.

Son düzenleme:
Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Piyasasını bilmem ama dün geceden küçük bir anı bırakayım: Tek şeritli sahil yolunda yavaş yavaş giderken (hız max 30 km/h) önümdeki MT-25'in altından şırıl şırıl bir şey aktığını gördüm. Yanına yaklaştım baktım bloktan siyah bir sıvı dökülüyor. Adama "Motorunuzdan bir şey damlıyor diye bağırdım". Adam ağzımı açar açmaz tapagaz uzaklaştı. Hava mı atmaya çalıştı veya yarışmaya mı çağırıyorum sandı, bilemem. Işıklarda yanına çektim tekrar söyledim. Adam bana yağı fazla koyduğunu ve artanın aktığını söyledi.

Böyle adamlarla aynı yolda sürüyoruz. Önümde giderken resmen bana Mario Kart oynarmış gibi tuzak kuruyormuş. Tabi yaptığı şeyin buna sebep olabileceğinin farkında olduğunu bile sanmıyorum. İkinci eli alınır mı, bilmem. Ama bence böyle çok hikaye vardır ve benim pek alasım gelmez açıkçası.

hocam ille japon naked olsun diyorsan ilk motor için honda cb250r da uygun olabilir. hem çok fazla apaçi motoru değil, hem de fiyat olarak daha uygun, keza servis fiyatları da yamaha göre uygun diye biliyorum.
Güzel alternatif hocam aklımda zaten o da mecbur başka alternatiflere yöneleceğim gibi duruyor.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
KTM'nin bir takım ekonomik krizleri batacak edecek söylentilerinden dolayı KTM ve Husqvarna 'dan uzaklaştım. Bir de bu ktm düşük cc motorları bajaj'a yaptırıyor deniyor. Avrupa alıyorum sanarken Hintli hanemize hayırlı olsun durumu çıkıyor.
Yaklaşık 18 yıldır Bajaj ve KTM ortaklaşa çalışıyor; Bajaj en başta montajı içine alan %15lik bir hisse ile zaman içinde istikrarlı yönetimi, parasını düzgün kullanması v.s. derken KTM'nin bayağı hissesini alacak karşılığı topladı. Şu anda batıyoruz deseler, patron belli. İsteseniz de istemeseniz de Bajaj'a biniyorsunuz bir yere kadar... Bugüne kadar en keyifle kullandığım motorlarımdan biri de 2016 Pulsar NS200'dü. Bugün bile fırsat fiyatlı v.s. belki alabilirim.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
KTM (Husqvarna) asla batmayacak bir firmadır, içiniz rahat olsun. Sadece el değiştirir ama yine adı KTM olarak kalır.

Otomotiv devleri olarak bilinen bazı markalar da ekonomik kriz yaşadı geçmişte, hangi biri battı? :)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
mt 25in arkaya çanta takıp kullanan çok dayı var onlardan bitanesine denk getirirsen şanslısın araba gibi kullanıyorlar motoru

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Sözüm meclisten dışarı, R25 ve MT25 süren tayfa hor kullandığı içün 2.el temiz bulmak imkansız gibi bir şey :rolleyes:

Motosikleti
DUKE 250
bajaj, ktm ye montaj ve parça üreten bir fabrika iken, kendi markasını çıkartan bir oluşum, (ford / otosan , oyak / renault gibi)
sonra ktm nin %15 , sonra %50 daha sonra da galiba tamamını satınaldı.
125/250/390 cc motor bloklarının tamamı (naked ve adv modellerde) hindistanda üretiliyor,
bu bloklar, duke 125/250/390, adv 250/390, rc 125/390, svarpilen 250/401, pulsar f/r/250, pulsar 400, ns200 modellerinde kullanılıyor.
duke ve adv 790 bloklarını CF MOTO ile ortak üretiyor, (çindemi avusturyadamı bilmiyorum)
cross, supermoto, duke ve adv 890,1290 gibi serilerin motor bloklarını komple avusturyada üretiyor.
bittimi, hayır, avusturyada ürettiği motorların üzerindeki elektronik, plastik, kauçuk aksamında %90 civarınıda çin, hindistan, bangladesh gibi ülkelerde ürettiriyor.

bajaj, ktm ye montaj ve parça üreten bir fabrika iken, kendi markasını çıkartan bir oluşum, (ford / otosan , oyak / renault gibi)
sonra ktm nin %15 , sonra %50 daha sonra da galiba tamamını satınaldı.
125/250/390 cc motor bloklarının tamamı (naked ve adv modellerde) hindistanda üretiliyor,
bu bloklar, duke 125/250/390, adv 250/390, rc 125/390, svarpilen 250/401, pulsar f/r/250, pulsar 400, ns200 modellerinde kullanılıyor.
duke ve adv 790 bloklarını CF MOTO ile ortak üretiyor, (çindemi avusturyadamı bilmiyorum)
cross, supermoto, duke ve adv 890,1290 gibi serilerin motor bloklarını komple avusturyada üretiyor.
bittimi, hayır, avusturyada ürettiği motorların üzerindeki elektronik, plastik, kauçuk aksamında %90 civarınıda çin, hindistan, bangladesh gibi ülkelerde ürettiriyor.

Bütün avrupa yakında hintlilere dünyanın kalanı da çine teslim olacak heralde 😅 Israrla japon arayışıma devam ediyorum ama şu apaçi tayfadan bu motorları kurtarmak için ne yapmak lazım bilemedim

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
...
890 ve 990 blokları da Çin üretimi...

Motosikleti
DUKE 250
890 ve 990 blokları da Çin üretimi...

böyle bir yazı okumuştum ama tabi güncel olmayabilir veya bir miktarı çinde üretiliyor olabilir.

l3d2uhf.png

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
böyle bir yazı okumuştum ama tabi güncel olmayabilir veya bir miktarı çinde üretiliyor olabilir.

l3d2uhf.png
Made in Austria motoru Avusturya'da üretilmiş anlamına gelmiyor ama? İsviçre saatleri de Made in Switzerland diye satılıyor ama çoğu öyle değil, birkaç parçasını orada monte ediyorlar yasal boşluklardan faydalanıp İsviçre malı etiketi yapıştırıyorlar.

"...Like the current LC8c engine, the new one will be manufactured in China by the CFMoto-KTM joint venture in that country, and in years to come it could appear in CFMoto-branded bikes as well as KTMs..."

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
The following models are produced in the main production site in Mattighofen, Austria:

Linkte hangi modellerin Avusturya'da üretildiği bilgisini görebilirsiniz.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Made in xxxx ifadesi için menşei kazanım kuralları diye bir başlık var dış ticarette... Her sektörün bu ifadeyi kullanma hakkı farklı; kimi sektör sadece montajını bile yapsa Made in xxxx yazabiliyor. Karmaşık bir konu...

Motosikleti
DUKE 250
genel olarak made in konusu çok karmaşık konular. benim yazdığım genel bir tabir üç aşağı beş yukarı hangi blokların üretildiği.

Güzel motor ama 2 el alınmaz arkadaşımda vardı aşırı hor kullanıyorlar teker yapa yapa blok yedi motor, sonra sattı bu sefer alan çocukta blok yedi motor, her hangi bir motor tamircisine gidersen en çok göreceğin motorlardan biri olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar