2.El Sigortasız Motorsiklet Satış İşlemleri

Merhaba forum sakinleri...

Benim RKS 150-S Motorum var 3hafta önce zorunlu trafik sigortası bitti bende zaten satacağım için tekrar sigorta yaptırmadım.

Bir arkadaşla anlaşmak üzereyiz sigortasız motor devri oluyormu noterde sorun yaşarmıyım?

Birde motor devir aşamaları neler internetten bktım güncel veri bulamadım hangi aşamalar bizi bekliyor?

Teşekkürler..

Satış gerçekleşmez, 1 günlük dahi olsa trafik sigortası yaptırmak zorundasın. Gidip ruhsatını veriyorsun vergi,trafik cezası,muayene vs bakıyor sigortasıda varsa alıcı olanda kimlik verir kağıtlar imzalanır parayı alırsın parayı aldığını baş görevliye söylersin oda kaşeyi basar olur iş. Bu arada zorunlu trafik sigortası yokken çevirmeye yakalanır veyahut kazaya karışırsanız başınıza acayip şeyler gelir. 3 kuruş için yıllarca uğraşırsınız

Merhaba forum sakinleri...

Benim RKS 150-S Motorum var 3hafta önce zorunlu trafik sigortası bitti bende zaten satacağım için tekrar sigorta yaptırmadım.

Bir arkadaşla anlaşmak üzereyiz sigortasız motor devri oluyormu noterde sorun yaşarmıyım?

Birde motor devir aşamaları neler internetten bktım güncel veri bulamadım hangi aşamalar bizi bekliyor?

Teşekkürler..

Yaklaşık 2.5 sene önce 1 yıldır sigortası olmayan motorumu sorunsuz satmıştım. Kanun değişmediyse yine satarsın.

satamazsın. mtv sigorta muayene bunlardan biri eksikse satış gerçekleşmez. 1 gün bile olsa sigorta yaptırıp satıştan sonra sigorta iptaliyle paranızı geri alırsınız.

Hocam sigortayı yaptırın sonra motoru sattığınız için sigorta parasının bi kısmını geri alabiliyorsunuz.

Motosikleti
Honda CBF 250
-Sigortasız satış gerçekleşmez. Aracı sattıktan sonra sigorta parasının 12 de 1 i + komisyon kesiyorlar (%10 civarı sanırım), kalanını geri alıyorsun. Kredi kartı ile ödeme yaptıysan kredi kartına geri yatar. Taksitle ödeme yaptıysan, taksit taksit geri yatar.

- Araçta mtv borcu, sigorta borcu, muayene borcu varsa araç satılamıyor. trafik cezası varsa da satılamıyor deniyor ama ben hız cezası olan aracımı hız cezası yediğimi bilmeden satmıştım. tebligat aracı sattıktan aylar sonra geldi ama.

Noter sisteme bakar; sigorta borcu, mtv borcu, trafik cezası, muayene eksiği, başka herhangi bir borç vs varsa satışa onay vermez.

Önce eksikleri tamamlayıp öyle gelin der. Motor alırken ve satarken benzer şeyler başımıza geldi oradan biliyorum. Arkadaşa motor alacakken mtv borcu çıktı, satan kişi hemen ödedi öyle alabildik.

Aynı şekilde bir arkadaşın trafik cezası varmış motorunu satarken ortaya çıktı. Borcu ödedi, ondan sonra satışı verebildi.

Yine bir arkadaşa motor alacaktık, muayenesi geçmiş, satıcı mecbur muayeneye gitti,ertesi gün motorun satışını alabildik.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar