2. el motosikleti almak için notere kardeşimi göndereceğim ama ruhsat, ben orada olmadan benim adıma çıkarılabilir mi?

Merhaba arkadaşlar, çalıştığım için ikinci el bir motosiklet almak üzere notere kardeşimi göndereceğim. Şimdilik motoru onun üzerine yapmayı planlıyorum. Ama merak ettiğim bir şey var: Ben orada olmasam da, birinci derece yakınım orada olduğu için ruhsatı kendi adıma çıkartabilir miyim?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şimdilik motoru kardeşinizin üzerine mi yapmayı planlıyorsunuz yoksa kardeşinize sizin adınıza satışı alması için ona vekalet verdiniz mi?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motor kardeşinizin adına olur, bir gün kardeşinizin o motoru size devredip devretmeyeceği sizin onunla olan ilişkisine bağlı. Şimdilik problem gözükmüyor ama karşı taraf para transferinin kardeşinizin hesabı üzerinden yapılmasını isteyebilir.

Merhaba arkadaşlar, çalıştığım için ikinci el bir motosiklet almak üzere notere kardeşimi göndereceğim. Şimdilik motoru onun üzerine yapmayı planlıyorum. Ama merak ettiğim bir şey var: Ben orada olmasam da, birinci derece yakınım orada olduğu için ruhsatı kendi adıma çıkartabilir miyim?
Kardeşine vekalet verirsen senin adına ruhsatı çıkartabilir. Vekalet olmadan bu işi yapmaya kalkarsa olay Jenderma da bitebilir ..

tüm miras davaları 1. derece akrabalar arasında oluyor zaten :)
kardeşin motoru almaya notere gitmeden önce siz kardeşinle notere gidip kardeşine vekaletname vermen lazım, benim adıma motosiklet alıp satabilir diye. sonrasında kardeşin o vekaletname ile motosikleti direkt senin adına ruhsatlayabilir.

Motosikleti
D400
Vekalet ver senin adına alsın.

Sana tekrar satış yapması daha uzun ve masraflı işç.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Motorun senin adına olması ileride başka konularda da kolaylık olur. Mesela motora HGS kartı çıkartacağın zaman kolaylık olur, ya da yurtdışına çıkacak olursan aracın sahibi araçta olmalı ya da aracımı yurtdışında kullanabilir diye vekalet vermeli, illa bu tip burokratik şeyler çıkacaktır, verin kardeşinize vekalet ruhsatı sizin adınıza çıkartsın.

Notere gidip kardeşinize veya motoru sizin adınıza almasını istediğiniz güvenilir herhangi birine vekâlet verirseniz o kişi sizin adınıza alım yapabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

tüm miras davaları 1. derece akrabalar arasında oluyor zaten :)
kardeşin motoru almaya notere gitmeden önce siz kardeşinle notere gidip kardeşine vekaletname vermen lazım, benim adıma motosiklet alıp satabilir diye. sonrasında kardeşin o vekaletname ile motosikleti direkt senin adına ruhsatlayabilir.
Satabilir demek zorunda değil onu da belirteyim, isterse sadece alabilir şeklinde de vekâlet verebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar