Öncelikle iki motosikleti de kullandım.Beklentileriniz bu seçimde en önemli nokta bence.
Eğer geçiş motosikleti olacaksa cbr 250 ancak hayır 2-3 yıl bineceğim diyorsanız ninja alırdım.
Çok doğru.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:45 ----------
yaklaşık 5yıllık bir tecrübem var zaten. Merak ettiğim kullanım ergonomi servis açısından hangisini tercih etmeliyim. Fiyat olarak 13 14bin e kadar yolu var.
Servisle ilgili yok kawasaki servisi iyi değilmiş vs, atıp tutan çok var. İzmir'deki servisi de araştır. Bir de herkesin servise bakışı da farklı. İlk bakım için şu kadar para aldı diye servis kötü diyenler bile var. Bana serviste motul'un bir kaç kalite yağından hangisini kullanalım diye sordular, usta orta yollu olan olur en pahalısına gerek de yok demesine rağmen, rodaj sonrası bakım olduğu için en pahallısından koydurdum.
CBR'nin eski kasasında grenajlar parçalı dolayısıyla daha ekonomik oluyordu hasar gördüğünde, Ninja'da ise komple ama yeni kasa CBR de Ninja gibi oldu. Ninja'da çok zorlanırsan, piyasadan ya da yurtdışından parça da bulabilirsin.
Ben Ninja300'ü alırken de Kawasaki alma, servisi şöyle böyle diyen oldu, takılmadım bu konulara. Motor konusunda ağzı olan konuşuyor. Honda'da da gayet güzel geçiriyorlar iş o noktaya geldiyse. Hatta Kawasaki'de Zmoto'ya gidiyorum, distribütörler, direk ustayla muhatap oluyorum. Honda'da arada bir kişi daha oluyor, motoru gör-e-miyorsunuz bile serviste (servise göre değişebilir tabiki). Şimdi burdan honda servisi kötü anlamı çıkartmasın kimse. Bulunduğun şehirde var mı, gerçekten kötü hizmet veren işyeri mi bu servisler bunu araştır. X şehirdeki Y servisin kötü olması tüm markayı etkilemez.
Bunun dışında ara motor alınmaz vs diyen tipler de var. Anlıyacağın ağzı olan konuşuyor.
Tasarım, güç ve fiyat olarak ninja250, cbr'nin sadece sıfır alabilme avantajı var. Çok da düşünme, sonu yok. CBR kafana yattıysa git al, bin, gez bak keyfine. Ninja250 ise araştır yap pazarlığını bak keyfine