''1968 B.S.A 650 cc'' Motorumun Yapım Şekli

Motorumun Anavatanı İngiltere'dir.1968 model B.S.A A-65 THUNDERBOALT 650 cc lik Bir motosiklettir.Blok olarak çift silindirdir. 46 beygir gücünde sağdan ve 4 vitesli bir modeldir. B.S.A nın açılımı ise Birmingham Small Arms.Bir silah fabrikasının dönüşümünden kurulmuş Motosiklet fabrikasıdır.Dünyada çeşitli ülkelerde fanları bulunmakta adına özel günler düzenlenmekte sergilerde müzelerde üretimi olmayan modelleri görülebilmektedir.Bende benim olan bu motoru yeniden ayaklandırdım.biraz kişisel bir motor oldu.Sürmesi çok zevkli güçlü bir motor.Rengi sedefli mavi ve beyaz.Gölgede güneşte rengi değişik tonlara giriyor.
Ön Çamurluğu İNDİAN marka motosikletin ön çamurluğundan alıntıdır.Arka çamurluğu Yamaha Dragstar marka motosikletin çamurluğunu inceleyerek tarafımdan fiber den yapılmıştır.Yan Kapakları Tarafımdan Çizilerek Yapılmıştır..motorun iç aksamındaki pstonlar, bieller ,platin tablası ,yataklar,debriyajı ingiltere ve amerikadan getirttim taktım.ilk resim ilk haliydi

malezyalılar bu bsa in hastası çok güzel bobber yapıyorlar bu motorlardan...

Mükemmel olmuş :cat: Maşallah :)
Son fotoğraftaki motorlar sizin mi ?
Bende bu aralar JAWA toplamayı düşünüyorum. Hadi bakalım inşallah bende böyle toplayabilirim. Ama mersinde parça sıkıntısı var. :pale:

Mükemmel olmuş :cat: Maşallah :)
Son fotoğraftaki motorlar sizin mi ?
Bende bu aralar JAWA toplamayı düşünüyorum. Hadi bakalım inşallah bende böyle toplayabilirim. Ama mersinde parça sıkıntısı var. :pale:
arkadaşlarımın motorları onlar. jawa toplanır parcası bulunabilir.

Acılı Adanadanmıdır havasındanmıdır suyundanmıdır maşallah bu tür işler hep Adanadan çıkıyor :p

Eline koluna sağlık gerçekten çok hoş olmuş,ama en büyük eksikliğini bence sende biliyorsun,jawalarda da var bu eksiklik herşey güzel ama en önemlisi güvenlik...

Eline koluna sağlık gerçekten çok hoş olmuş,ama en büyük eksikliğini bence sende biliyorsun,jawalarda da var bu eksiklik herşey güzel ama en önemlisi güvenlik...
Aynaları diyorsan bütün jawalarda ayna vardı..sadece resimlerken ilk çıkış anında resimlenmiş olmasından kaynaklı yok görünmesidir.yoksa tüvden gecemezler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:20 ----------

Acılı Adanadanmıdır havasındanmıdır suyundanmıdır maşallah bu tür işler hep Adanadan çıkıyor :p
havası ve suyu diyelim :)

Kocaeli İl Temsilcisi
bayağı alınteri ve emek var bunun üzerine laf söylenmez yapılan iş ortada tebrik ederim , bu dalda acemi olmadığınız belli :):rendeer:

yalnız üstadım affına sığınarak yanlış anlamazsan bir fikirde ben vermek istiyorum , yan kapağıda gövde rengiyle aynı renkte boyanmış olsa sanki motosiklet boyanmış olsa tüm bir tek parça gibi görünmezmiydi ? :)
lakin yan kapaklar arka çamurlukla ön çamurluk ve depo bütünlüğünü görüntü olarak bölmüş gibi duruyor tabi bu kötü olduğu anlamında değil fikir sadece..

adanaya selam olsun .:rendeer:

Son düzenleme:
COK HARİKA OLMUŞ ama plakaya bayıldım ya 01 memleket topragam SM isim ve soy"isimlerimin başlangıcı :))

bayağı alınteri ve emek var bunun üzerine laf söylenmez yapılan iş ortada tebrik ederim , bu dalda acemi olmadığınız belli :):rendeer:

yalnız üstadım affına sığınarak yanlış anlamazsan bir fikirde ben vermek istiyorum , yan kapağıda gövde rengiyle aynı renkte boyanmış olsa sanki motosiklet boyanmış olsa tüm bir tek parça gibi görünmezmiydi ? :)
lakin yan kapaklar arka çamurlukla ön çamurluk ve depo bütünlüğünü görüntü olarak bölmüş gibi duruyor tabi bu kötü olduğu anlamında değil fikir sadece..

adanaya selam olsun .:rendeer:
merhaba,fikir fikirden üstündür motorun orjinal resmini koyuyorum bendeki hali yıkık döküktü.ruhsattada 2 renk beyaz ve mavi.bobber yapacaktım 48 model harley jantım vardı kalın onu yapim istedim ağabeyim bırakmadı en son hali anlayacağınız bu oldu.aşağıdaki resim orjinal bir a-65.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:26 ----------

Ustam yine yapmışsın yapacağını helal olsun sana..:)
teşekkür ederim kardeşim sağol

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:28 ----------

COK HARİKA OLMUŞ ama plakaya bayıldım ya 01 memleket topragam SM isim ve soy"isimlerimin başlangıcı :))
:) 01 candır

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
besmelesiz binilmez buna..plakadaki 0 la 1 i görüyonuz mu..? işte o herseyi özetliyor..10 numara 5 yıldız tam puan..ulen bici bici olsa da yesek : )

vay beee hacı ömür boyu satılmaya kıyılamayacak bir makineye sahipsin. kısmet olursa yazın görecem inş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar