19 Mayıs kutlamaları Ankara dışındaki illerde artık stadlarda yapılmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı, her 19 Mayıs'ta tartışmalara neden olan gösterilere ilişkin kritik bir karara imza attı.

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü, 81 ilin milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde, yönetmelikte yer almayan senaryo, değişik renk ve nitelikte gösteri ve fon çalışmaları gibi etkinliklere yer verilmemesini, kutlamaların sadece okullarda yapılmasını istedi.

Müsteşar Emin Zararsız'ın, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer adına İl Milli Eğitim müdürlüklerine dün gönderdiği yazıda, 1 Ekim 1981 tarihli 'Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği' hükümlerinde, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın Başkent Ankara ve diğer illerde nasıl kutlanacağı, gösterilerin nasıl yapılacağının belirtildiği hatırlatıldı. Kutlamaların kanun ve yönetmelikte yer almayan bazı içeriklerle gerçekleştirildiğinin görüldüğü ifade edilen yazıda, yine kanun ve yönetmelikte, kutlamaların öğrencilerin katılımıyla yapılacağına dair bir hükmün bulunmadığı kaydedildi. Yazıda şöyle denildi:

"Kutlama törenlerinin hazırlık döneminin mevsim olarak soğuk bir zamana denk gelmesi nedeniyle sağlık sorunlarına yol açmasına, çalışma süresinin uzun olması nedeniyle öğrencilerin derslere ilgisinin azalmasına, motivasyonlarının düşmesine, gönüllü olmayan öğrenci velilerinin okullarla olan ilişkilerinin bozulmasına sebep olduğu yönünde duyumlar alınmaktadır."

ANKARA DIŞINDAKİ İLLERDE OKULLARDA KUTLANACAK

Yazıda, il ve ilçelerde yapılacak Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin, yönetmelik hükümlerine aykırı olmamak kaydıyla ve eğitim öğretimin aksatılmamasını teminen, mevzuatında belirtildiği gibi tüm gençliğin dahil edileceği bir formatta gerçekleştirilmesinin uygun görüldüğü belirtildi. Yazıda, şu ifadelere yer verildi:

"Bununla birlikte, günün anlam ve önemi ile uygun kutlamaların okullarımızda ve öğrencilerimizin katılımıyla icra edilmesine devam edilecektir. Başkent dışındaki il ve ilçelerimizde yönetmelikte yer almayan senaryo, değişik renk ve nitelik arz eden gösteri ve fon çalışmaları gibi etkinliklere yer verilmemesi, bu kapsamda il ve ilçe kutlama komiteleri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak çalışmaların anılan yönetmelik hükümleri uyarınca yürütülmesi hususunda gereğini rica ederim."

Kaynak : http://www.internethaber.com/19-mayista-kutlama-yok-395178h.htm#ixzz1jKGuCjE8

yerinde bir karar...zamanında istemediğim halde 1 ay karton indirip kaldırmıştım...ikinci dönemin anasını ağlattık tabi...

Stat durumu zaten biraz sacma idi, kominist ulkelerin govde gosterisi gibi oluyordu. Son 10 senedir ozelikle 23 Nisani sokaklara tasimalari cok daha anlamli oldu. 19 Mayis ibi kutlamalarin ana caddelerde halk ile ic ice yapilmasi cok daha iyi olur diye dusunuyorum.

çok iyi olmuş sırf 19 mayıs çalışması için insanların 1 dönem okulunu derslerini yakıyorlar sonra hiçbirşey öğrenemeden 2. döneme başlayıp çok zorlanıyorlardı. Böyle olması iyi olmuş.

Ayrıca kimse çıkıp yok efendim kimse kutlamaları erteleyemez biz böyle Atatürkçüyüz şöyleyiz diyemez. Atatürk bize çalışmayı ve çağdaş uygarlık seviyesine çıkmayı hedef koymuş 19 mayısda cıstak müzikle stadlarda göbek atan gençlik yetiştirmeyi değil.

Okullarda da kutlama yerine günün anlam ve önemini anlatan ve o dönemin şartlarından bahseden sunumlar ve konuşmalar olursa daha iyi olacağı kesin

Çok kötü olmuş diyemem, ama ister istemez art niyet arıyor gözlerim... Beni böyle şartlandıranlar utansın.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
23 Nisan larda küçücük çocuklar yağmur altında yada soğukta eziyet çekerken sundurma altında paltosu ile keyif yapan insanları gördükce hep sinir olmuşumdur.

Arkadaş bu bayram çocuğun bayramıysa çocuk eziyet çekmemeli, eğlenmesi gereken izleyici ve keyif alan kişi olması gerekirken tam tersi durum var.

Madem çocuk bayramı, o zaman profosyonel gösteri ekipleri filan gösteriler yapmalı, konserler tiyatrolar eğlenceler olmalı.

Çocuklar eğlendiren değil eğlenen olmalı, keyif veren değil keyif alan olmalı. Çünkü bu onların bayramı :)

Aynı durum Gençlik bayramı içinde geçerli, sor o hazırlığı yapan gençlere % 90 ı zorla istemeyerek yapıyordur.

Halbuki belediyeler kendi bünyelerinde alaylar yürüyüşler filan düzenleyebilir 29 ekim gibi mesela.

Bununla birlikte şehir merkezlerinde konserler düzenlenebilir.

23 Nisan da çocuklara 19 Mayıs da gençlere tiyatrolar sinemalar ücretsiz filan olabilir.

Şeriat geliyor :p

Devletin bayramı olmaz, halkın bayramı olur. Bırakın halk kutlasın, organize edilecekse bunu sivil kuruluşlar yapsın. Yerinde karar.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Çocukluğumdan beri TRT nin 23 nisan çocuk şenliklerine bayılmışımdır. Benzeri uluslararası organizasyonlar gençlerimiz için neden olmasın ?

29 Ekim ve 30 Ağustos törenleride silahlı güç gösterisi olmaktan çıkarılıp sokağa halkın içine taşınmalı ,Amerikalının yaptığı uçak , Almanın yaptığı tankla gösteriş yapmak komik oluyor. :)

Bizim yaptığımız şekilde stad kutlamaları II.Dünya savaşı öncesi avrupasından kalma, gençleri fiziki olarak geliştirip savaşa hazırlama fikriyle üretilmiş bayram kutlama şekilleridir. AKP'yi ben sevmem ama onları sevmemem yaptıkları bu tür doğru şeyleri görmememi gerektirmiyor. Çok iyi yapmışlar. Keşke sokaklardan önce öğrenci, sonra tank en son belediye aracı geçirme şeklinde kutlamalarada bir son verseler.

Kuzey koreyiz mubarek.

Gencler caddelerde toplu yuruyus yapip okullarini, bolgelerini gencliklerini temsil etseler bin kat daha iyi olacak.

Tank ile tufek ile kutlama mi olur mus:)

Ordunun muhakak bir toren kitasi olmasini gerektigini her zaman dusunuyorum. Bu bir kimliktir. Dunyada her guclu ordunun ozel yetistirilmis toren kitasi vardir.

Gelir bayrak torenini yapar, sonrasi halkin milletin eglencesidir.

Yetkililerin karpuz satisi yapar gibi aheste aheste gezinmeleri artik hos degil.

30-agustos-zafer-bayrami-erzincanda-kutlandi--1064179-02.jpg

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Lisedeyken bütün milli bayramlarda statlara giderdim,ve hiç bir öğrencinin çok keyif aldığını,günün anlam ve önemine vâkıf olarak programdan ayrıldığını görmemiştim. Gösteriden ziyade işin özünü benimsetmek gerekir. Yerinde bi karar bence de..

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Milleti millet yapan bazı değerler vardir.
Ulusu ulus yapan bazı günler.
Bunlar sıradanlaştırılmamalı kanımca..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
fransanın kurtuluş günü,amerikanın 4 temmuzu ingilterenin kraliyet günlerinde askeri araçlar ve halk gövde gösterisi yapar.Bizde ise yasaklanır nedeni bellidir teşekkürler yüzde 50

''19 mayıs her sene hazirana denk geliyordu, bu sene mayısa denk gelince soğuk olacak tabi. MEB de haklı bi yerde.'' alıntı..

İsabetli bi karar, o kadar öğrenci 1 ay dersinden geri kalıyor ve onlar yüzünden sınıf arkadaşları da geri kalıyordu. Milli eğitim zaten bunun farkındaydı o yüzden daha düşük puanlı liselerden öğrencileri seçiyorlardı. Yanlıştı ve çözüldü, vatan elden gidiyor cumhuriyetimize sahip çıkalım diye ortalığı birbirine katmak niye? Biraz mantıklı düşünün kimler böyle kutlama yapıyor. O stadyumlarda hiç bulunmadım ve gitmeye hiç gerek görmedim, zaten mecbur kalan protokol dışında kim gidiyor ki oraya? Stadyumda topluca renk renk bayraklar sallayıp sonra üst üste çıkıp bi kule yapmakla mı kutlamış oluyoruz?

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ankara sicak bir ilimiz oldugundan, orada stadyumlarda kutlanilacak.
Izmir, Antalya,Adana gibi sibirya soguguna sahip illerimizde sevgili gençlerimiz üsümesinler diye okulda kutlanacak.
Bu zeka karsisinda esas durusa geçiyor ve herkesi bir dakikalik saygi durusuna davet ediyorum.
Diikkkaaattt!!!!

Ankara sicak bir ilimiz oldugundan, orada stadyumlarda kutlanilacak.
Izmir, Antalya,Adana gibi sibirya soguguna sahip illerimizde sevgili gençlerimiz üsümesinler diye okulda kutlanacak.
Bu zeka karsisinda esas durusa geçiyor ve herkesi bir dakikalik saygi durusuna davet ediyorum.
Diikkkaaattt!!!!
:cat:

enbaşında şunu bilelim kabul edelim, neden katılmak zorunluymuş gibi algılatılmak isteniyor, katılıp katılmamak öğrenciye kalmış. beden eğitimi öğretmenleri her sınıfa liste bırakır, her sınıftan katılmak isteyenler bu listeye adını yazdırır.
2sene üst üste bu gösterilere katılan bir öğrenci olarak, derslerimden kalmadım, derslerimden kalmadığım gibi üniversiteyide kazandım.
daha ilk okula giderken annemin babamın elini tutup töreni izlemeye stadyuma gittiğimizi hatırlarım. bayramın coşkusunu yaşamayı, aldığım o keyfi şimdi tasvir edemem. o keyfi yaşatmak o bilinci vermekti ailemin yaptığı. artık o keyif o coşku o bilinç olmayacak. ailemin bana yaptığını ben çocuğuma yapamayacağım, o coşkuyu veremeden kağıt uzerinde anlatacağım, ne acı. daha başka kağıt üzerinde anlatmak zorunda kalmayacağım şeyler dilerim. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar