19-20 Eylül Sınava Girecekler Buraya!!!

platformdan hızlı geç diyen arkadaş bence çok yanılıyor . Bundan önceki direksiyon sınavına katıldım ve kaldım. 13 yıldır faal olarak motosiklet kullanıcısıyım bu arada. Forumlarda okuduğum herkes platformdan hızlı geç demişti bende öyle uygulayayım dedim ve bu nedenle kaldım. Nedeni çok basit plastik bir platform üzerinden hızlı geçince direk en ufak bir frende arka teker kitleniyor ve savruluyorsunuz bendede öyle oldu düşmedim motosiklet yatmadı bile aslında acemi biri olsa zaten o kaymada direk yeri boylardı ama kaldın dediler ilkkez denemiştim. İkinci denememde yavaş geçince tıkır tıkır geçtim ama şansım kaybolmuştu . Bende hayırlısıyla gireceğim . Platformdan yavaş 8 yaparkende yavas gecmek yeterki zaten 2.vitese bile atmıyorsun

Bende gireceğim sınava,

aklıma takılan var

8 gen ve slalomda dönerken debriyaja basıyormusunuz?

debriyaja basınca benim dönüşüm yavaşlıyor yani tekerler salıyor kendini. tekrar kavrama noktasına gelip gaz vermek zorunda kalıyorum.

sana bas derlerde bence basma bir tempo tut ve bırakma döneceğin yani varmak istediğin yere bak gerisini motor halleder bunu kılavyeden kimse tarif edemez tecrübe etmen gerek muhakkak denemelr yap kendince bir stil geliştir ve kurtul şu sınavdan :thumleft:

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:54 ----------

ehliyet sınavından 100 tam puanla geçen ender kişilerden biri olarak nacizane tavsiyeler AÇIN KULAKLARI ACEMİLERRRRRR.

1 SINAVA GİRECEĞİNİZ MOTOR İLE MUHAKKAK SINAV OLACAĞINIZ PARKURDA DENEMELER YAPIN

2 KUNDURA TARZI KUMAŞ PANTOLON GİBİ BEYAZ GÖMLEK GİBİ KIYAFETLERDEN UZAK DURUN (ben sınav olurken bu tiplerin hepsi kaldı müfettiş otomtikmen puan kırar)

3 KURSUNUZUN HOCASI MUHTEMELEN SİZE BİR B.K GÖSTERMEZ ÇEVRENİZDEKİ KİŞİLERİ İYİ TAKİP EDİP NERDE YANLIŞ YAPTIĞINIZI BULUN

4 SINAV BAŞLARKEN MÜFETTİŞLE ŞÖLE MESAFELİ BİR GÖZ SELAMI HATA YAPTIĞINIZDA SİZE BİR HAK DAHA VERME ŞANSI VEREBİLİR

sınav başlıyor

önce panik yok sakin sinyal nasıl verilir, 4 lü flaşör nasıl yanar, aynalar kontrol, vites konumlarının ezberlenmesi vs bunları sular seller gibi

öğrendiğinizi varsayarak sınavı başlatıyorum

1. bölüm parkur

hoca sıra sizde der kimlik tespipiti ve korumuaları takıp motora binersin (en heycanlandığın andır)

önündeki kukaları geçip 8 çizecek ve son engel denge bölümünü aşacaksın burda dikkat etmeniz gereken bariz hata yaparsanız sınav iptal ama kem küm

durumlarında müfettiş tekrarlatabiliyor

2. bölüm trafik

size güzergahınız verilir 1 veya duruma göre 2. vites hızında trafik kurallarına riayet ederek, sürüş hakimiyetiniz arkanızdan araç ile gelen

heyet tarafından takip edilir bu arada tek göz trafikte tek göz arkada sizi takip eden araçta olsun sürekli irtibat halinde olun bazen size

sinyaller ile dönüş talimatları veriyor bunu zaten trafiğe çıkmadan hocanızla konuşuyorsunuz yaklaşık yarım saat sürüyor

heycan yok ne söylenirse yapmaya çalış sende bir ışık görürlerse hata yapsanda geçersin veya tekrarlarsın gözümün önünde kundura ayakkabıyı ilk

hatasında eleyen müfettiş ekipmanlı bayana 3 hak tanıdı parkurda gerisi size kalmış benden bu kadar

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benim sınav cumartesi 15:30 da istanbul ümraniye yavuztürk mah. 'de inşallah geçeriz :D

evet arkadaşlar sınava girenler hayırlısıyla geçenler başınıza gelenler neler oldu gün içinde var mı söylemek istedikleriniz

Sınavı geçtim zorlanmadım ama bugun benim girdiğim motorla sanırım 4-5 kişi kaldı çünkü debriaj bitik tutmuyor debriaj sıktıgın halde motor stop ediyor felan hiç stop ettirmedim kazasız belasız hatasız geçtim bayram sonu dosyayı alıp artık kavuşuyorum ehliyetime ve motoruma inşallah herkes geçmiştir.

ben 2 kez stop ettirmeme rağmen başarılı dediler ama trafikte akarken 2 tane kamyon üstüme çıkıyordu
bir de bir sürü sürücü kursu aynı yerde sınav yapıyor enteresan ve atraksiyon dolu bir sınav alanı acemi olan sürücü adayları aynaya bamadan direk şeride girdiler filan :D
enteresandı ve çok şükür geçtim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar