18 Kg Verdim, Hedef 25kg - XL kıyafet isteyen :)

Merhabalar

7-22 yaş aralarında kısmi dönemi profesyonel olmak üzere futbolcuydum.
1.73 boyunda ve genelde 66-70kg civarlarındaydım.

Futbol sonrası üniversite hayatı, meslek seçimi ve iş hayatıyla birlikte kilo almaya başladım.
Maalesef 2 yıl öncesine kadar 97kg'ye kadar çıktım.
Tabiki bunun sıkıntılarını da yaşamaya başlamıştım, görüntü sorunu, istediğin kıyafeti giyememe, çarpıntı, stress.
Geçen sene diyet yapmaya karar verdim ve ardından derin bir araştırma yaptım.
Daha önce 2*3 diyet girişimim başarısızlıkla sonuçlanmıştı
Bir çok kitap okudum ve aslında diyet yapmaya gerek olmadığını gördüm.

Aslolan doğru beslenmeymiş, sağlıklı şeyler yemekmiş. Hemen öğrendiklerimi uygulamaya başladım.
2 ay gibi bir süre de 14kg verdim, ardından burada kilomu korumak istedim, çünkü hızlı kilo veriyordum ( Demek ki ne kadar sağlıksız besleniyormuşum)

6 ay bu kiloda kalmaya karar verdim sarkma, gevşeme vs olmaması aynı zamanda yağ-kas hafızasının korumaya geçmesi-halk dilinde o kilo oturmuş abi dedikleri

Ardından hayatıma biraz daha hareket kattım (bisiklet, koşu, yürüyüş) tabiki sağlıklı beslenmeye devam
Kesinlikle diyet yok! Aç kalmak yok! Tıka basa yiyorum ama doğru şeyleri tüketiyorum
Geçen ay 5kg verdim.
Bu ayki hedefim 3kg sonraki ay 3kg
Bundan dolayı 97kg iken aldığım eşyalar olmuyor, hatta 85kg iken aldıklarım da olmuyor artık.

Elimde geçiş için aldığım orta kalite Mont ve Eldiven var
1 Adet kask var ama sıkıntılı olabilir o yüzden onu atacağım.
İhtiyaç sahibi bir arkadaşa bunu vermek istiyorum

Mont kışlıktır, kol-dirsek-omuz ve sırt koruması var, içindeki astar çıkıyor fakat yazın pek giyilmez.
Fazla deformasyonu yok, yıkayım dolaba koymuştum öylece duruyor. Eldiven de kışlık.

DoJDRm.jpg

lB1Z9B.jpg

M9JDWk.jpg

8m1zQA.jpg

helal sana dikkat et verdigin kilolari alma ben aldim cevremdeki herkes aldi? birkac kisi sebat ederek kilolarini korudu... gun icinde ne yiyorsun ne iciyorsun biraz bahsedermisin?

Öncelikle tebrik ederim kilo sağlık açısından çok önemli..
Yanlış anlaşılmasın ancak gerçekten ihtiyaç sahibi hatta bütün gün motor üstünde kuryelik yapan arkadaşlara bu malzemeleri ulaştırmanızı dilerim..

Bende Ramazan da 8kğ verdım 5kilo daha vermem lazım bisiklet düşünüyorum

helal sana dikkat et verdigin kilolari alma ben aldim cevremdeki herkes aldi? birkac kisi sebat ederek kilolarini korudu... gun icinde ne yiyorsun ne iciyorsun biraz bahsedermisin?

Genelde doğal şeyler yemeye çalışıyorum
sabah şirkette herkes poaça yiyor ben kahvaltı yapmaya çalışoyourm
ona imkanım yoksa ki genelde yok, zengin tahllı ekmek arasına domates,peynir,salatalık, hindi füme,(kepek,çavdar,tam buğday)
Favorim peynrli hindi füme sandviç 150kcal ve çok doyurucu
1 simit peyniri ile 350kcal üstelik bir sürü yağ ve kalitesiz karbonhidrat var
öğle vakti ne istersem onu yiyorum ama ekmek kullanmıorum ya da az kullanıyorum(iskender,pizza dahil :) )
En önemli öğün akşam yemeği, genelde et ve sebze karışımı şeyleri ızgara, haşlama ve ya fırınlanmış olarak yiyorum.

ör: haşlama tavuk but 2 adet
köfte, ızgara tavuk, ızgara et, ızgara balık ya da fırın balık.
Peynirli salataları çok seviyorum vaktim olursa yapıyorum ya da dışarda söylüyorum.

Burada kilit nokta : şeker ve yağ, ben bunları hiç almamaya çalışıyourm ama yine de alıyoruz, hatta hiç almamaya çalışın günlük ihtiyacınız kadarını illaki almış oluyorsunuz.

Kalori takibi için fatsecret diye bir uygulama var onu takip ediyorum.

Tüm bunların dışında vücudunuz genelde yağdan vereceği için, kas kütleniz en max düzeyde korunuyor ve aslında olan kilonuzdan çok daha fit duruyorsunuz.

Mesala ben 83kg iken herkes 76-77 en fazla diyordu, hatta 77kglik kişiler benden şişman ve göbekli duruyor.
83kg iken üst karın kaslarım çıktı :)
İşlemi tamamlayım bir before/after yapacağım

Son düzenleme:

Oruçla verdiysen maalesef sağlıklı kilo olmuyor.
Tavsiyem kompleks karbonhidrat dışından karbonhidrat alma, proteinini tam al
hindi fümeler ve balıklar bu konuda çok iyi, kaslarını koruduğu için şekillenerek zayıflıyosun

Sağlıklı şekilde 18 kilo verebilmek büyük başarı. Tebrikler :thumleft:

Satılık L beden kıyafetler bulunur :p:p

Spor yaptiniz mi acaba kilo vermenizde?(spor salonu) ornek bir menu verebilir misiniz birde icecek olarak neler tercih ediyorsunuz acaba? 15 kg verip tekrar aldim.. yeniden vermem lazim sizin yontemi deneyeyim diyorum..

Spor yaptiniz mi acaba kilo vermenizde?(spor salonu) ornek bir menu verebilir misiniz birde icecek olarak neler tercih ediyorsunuz acaba? 15 kg verip tekrar aldim.. yeniden vermem lazim sizin yontemi deneyeyim diyorum..

Spor salonu yok ama son 5kg'yi verirken daha aktifim
Bisiklet , yürüyüş , kosu max günde 1 saat ve haftada 2-4 kez
Cok basit oldu, deıdgım gıbı beslenme şekilinize dikkat edın, yağ ve seker almamaya çalışın, kaliteli besınler alın

Pizza yerıne 2 lahmacun yıyın
Adana kebap yerıne ızgara et, tavuk balık yiyin
Hamurlu tatlılar yerıne tavukgogsu tatlısı ya da 1 külah dondurma yıyın
Icecek olarak cola Zero ve sekersız Uludağ lımomata iciyorum
Gün ıcınde yediklerime bağlı olarak aksam yemegım sekıllenıyor
Mesala dün kahvaltı yaptım, öğle döner yedim, aksam peynırlı salata ardından 1kg karpuz yedim
Yetıskın erkek Metabolizması 2000-2500 kalori harcar 1 günde
Ben toplam 1700kcal almısım, arada 800kcal kar ettim bu da ortalama 100-150gr eder aya vurunca 3-4kg ;)
Döner yerine ızgara et ya da balık yesem 500kcal daha karlı olurdum o zaman 1300kcal cepte olur aya vurunca 5-6kg denk gelir

Şeker ve yağ tüketmemeye bakın zaten yediğimiz herseyde yağ var, ekstra almayın
Ekmegı de tam tahıllı cavdarlı kepeklı tercıh edın, ince kesin az tüketmeye bakın
Diğer dedıklerımı doyana kadar yıyın
Mesala yarım kılo balık yıyın ya da ızgara et No problem;)

Bu uygulamadan kendinizi takip edin

www.fatsecret.com.tr bn cok begendım android ve iOS uygulamaları var

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Azminden dolayı tebrik ederim. Aynı dertten muzdaribim bende, spor salonuna kayıt olarak bir başlangıç yaptım. :cat:

Ben de bisiklete başladım kilomu söylemiyim 100++ yani neyse .diet falan yok ve haftada sadece 2 gün 3 er saat binmeme rağmen 3 haftada 6 kilo verdim.daha bol su içmeye daha az yemeye başladım daha da önemlisi kendimi taş gibi hissediyorum sigara da yok nefes öyle bir açıldı ki anlatamam.hiç düşünme al sağlam bi tane başla hemen derim ...

Spor salonu yok ama son 5kg'yi verirken daha aktifim
Bisiklet , yürüyüş , kosu max günde 1 saat ve haftada 2-4 kez
Cok basit oldu, deıdgım gıbı beslenme şekilinize dikkat edın, yağ ve seker almamaya çalışın, kaliteli besınler alın

Pizza yerıne 2 lahmacun yıyın
Adana kebap yerıne ızgara et, tavuk balık yiyin
Hamurlu tatlılar yerıne tavukgogsu tatlısı ya da 1 külah dondurma yıyın
Icecek olarak cola Zero ve sekersız Uludağ lımomata iciyorum
Gün ıcınde yediklerime bağlı olarak aksam yemegım sekıllenıyor
Mesala dün kahvaltı yaptım, öğle döner yedim, aksam peynırlı salata ardından 1kg karpuz yedim
Yetıskın erkek Metabolizması 2000-2500 kalori harcar 1 günde
Ben toplam 1700kcal almısım, arada 800kcal kar ettim bu da ortalama 100-150gr eder aya vurunca 3-4kg ;)
Döner yerine ızgara et ya da balık yesem 500kcal daha karlı olurdum o zaman 1300kcal cepte olur aya vurunca 5-6kg denk gelir

Şeker ve yağ tüketmemeye bakın zaten yediğimiz herseyde yağ var, ekstra almayın
Ekmegı de tam tahıllı cavdarlı kepeklı tercıh edın, ince kesin az tüketmeye bakın
Diğer dedıklerımı doyana kadar yıyın
Mesala yarım kılo balık yıyın ya da ızgara et No problem;)

Bu uygulamadan kendinizi takip edin

www.fatsecret.com.tr bn cok begendım android ve iOS uygulamaları var

Uzun ve aciklayici cevabiniz icin tesekkurler.. benim icin zor olan icecekler olmustur herzaman su icmekten bunaliyorum bir sure sonra.. cola zero ve uludagi bende cok ictim ancak bazi okuduklarimda tatlandiricilarin kan sekerini yukselttigi bununda yag yakimini durdugunu soyluyorlardi ancak onemli olanin toplam kalori oldugunu acikliga kavusturmussunuz.. blog acarsaniz benim gibi takip etmek isteyenler olacaktir.. hemde guzel bir motivasyon kaynagi olursunuz gibime geliyor..

Tebrik ederim seni bende motora binmek için 8 ayda 120 kilodan 76/77 kiloya indim sadece yediklerime dikkat ettim o kadar ;)

Son düzenleme:
Uzun ve aciklayici cevabiniz icin tesekkurler.. benim icin zor olan icecekler olmustur herzaman su icmekten bunaliyorum bir sure sonra.. cola zero ve uludagi bende cok ictim ancak bazi okuduklarimda tatlandiricilarin kan sekerini yukselttigi bununda yag yakimini durdugunu soyluyorlardi ancak onemli olanin toplam kalori oldugunu acikliga kavusturmussunuz.. blog acarsaniz benim gibi takip etmek isteyenler olacaktir.. hemde guzel bir motivasyon kaynagi olursunuz gibime geliyor..

Tabiki tatlandırıcılar masum değil, fakat normal şeker de masum değil. Vazgeçemem illaki içmem gerekiyor derseniz, benim dediklerimi tercih edebilirsiniz. Ben faydasını gördüm. Dediğim gibi aslolan kaliteli kalori ve kalori değeri.

Bakın diyet yaıyoyurm, az yiyorum ama kilo veremyirum diyenlerin eğer bir hastalığı yoksa (insülin direnci, tiroid yetersizliği vs ) kesinlikle yanlış besleniyorlar demektir.

Alın size yiyebileceğiniz çeşit çeşit yiyecekler (yağsız olan tarafları tabiki :) )
Et ve Sakatatlar
Biftek
Sığır Filetosu
Bonfile
Rozbif
Rumstek
Dil
Bresaola
Dana Şinitzel
Dana Pirzola
Böbrek
Dana Ciğeri
Pişmiş Jambon Dilimleri
Pişmiş Tavuk ve Hindi Dilimleri
Az Yağlı Jambon
Av Hayvanları Etleri
Tavşan / Yabani Tavşan
Balık Türleri
Levrek
Morina (Taze)
Yengeç (Surimi)
Kızıl Dil Balığı
Dil Balığı
Kefal
Mezgit
Berlam Balığı
Trança
Ringa
Uskumru
Keler Balığı
Yaldızlı Pisi Balığı
Kömür Balığı
Gökkuşağı Alabalık
Barbunya
Somon
Füme Somon
Sardalye
Çipura
Vatoz
Kılıç Balığı
Ton Balığı
Kalkan
Mırlan
Balık Yumurtası
Deniz Ürünleri
Kalamar / Mürekkep Balığı
Deniz Tarağı
Kum Midyesi
Yengeç
Kerevit
Norveç Istakozu
Istakoz
Akdeniz Karidesi
Midye
İstiridye
Jumbo Karides
Büyük Tarak
Karides
Deniz Salyangozu
Kümes Hayvanları
Tavuk
Piliç
Tavuk Ciğeri
Beç Tavuğu
Devekuşu
Güvercin
Bıldırcın
Hindi
Yağsız Süt Ürünleri
Yağsız Süzme Peynir
Yağsız Beyaz Peynir
Yağsız Süzme Yoğurt
Yağsız Lor Peyniri
Yağsız Yoğurt
Kaymağı Alınmış Süt
Sebzeler
Patlıcan
Pancar
Mor Başlı Brokoli
Karalahana
Bürüksel Lahanası
Hindiba
Kabak
Çalı Fasulyesi
Pırasa
Palmiye Kalbi
Biber (Tatlı)
Helvacıkabağı
Turp
Ravent
Salata Yaprakları
Marul Çeşitleri
Roka / Su Teresi / Kaba Yonca
Soya Fasulyesi
Ispanak
Pazı
Domates
Şalgam
Protein İçeren Sebzeler
Tofu
Sebzeler
Kuşkonmaz
Brokoli
Lahana
Karnabahar
Havuç
Kereviz
Salatalık
Rezene
Mantar
Soğan
Sakızkabağı
Balkabağı
Kıvırcık Salata
Kuzu Kulağı
Sarı Şalgam
Yumurtalar
Tavuk Yumurtası
Bıldırcın Yumurtası

Harika bişey başarmışsınız tebrik ederim, bende yüzerek kesinlikle sıfır diyetle 1 senede 12 kilo vermiştim sporu bırakınca yine aynı sürede geri aldım beslenmeye çok dikkat etmek gerekiyor ama işin en zor kısmı da yediklerine dikkat etmek, ben yağlı yicekleri çok seviyorum dayanamıyorum, şeker az da kolsa kullanıyorum bakalım yağdan vazgeçersem yeniden verebilirim sanırım

F54

peki bu yazılanlardan alkol durumu nedir
alsak veya almasak kilo kontrolü nasıl olur

İlk mesajı editleyemiyorum, montu bir arkadaşa verdik

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:48 ----------

peki bu yazılanlardan alkol durumu nedir
alsak veya almasak kilo kontrolü nasıl olur

Alkolun etkisi çok :)
Eğer alkol alırsan yine kilo verebilirsin ama bu sefer sağlıksız olur, daha az beslenirsin, kas kütlenden erime olur , sarkmalara neden olur.
Ben bazen yemeğin yanında 1 bazen 2 33cl bira alıyorum o da haftada 1-2 falan. Tabiki özel günlerden 3-5 alabilrisiniz ama bunu sadece ayda 1-2 yapmak lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar