Nasıl bir eğitim aldınız bilmiyorum ama ehliyet eğitimiyse zaten o eğitimler yalnızca ehliyet sınavını geçecek kadar işe yarıyor, onları eğitimden saymıyoruz bile.
Kapalı alanda ahkimiyet eğitimi alınca 250kilo motor bile ağır gelmiyor. Ben 185 kiloluk xmax'den sonra vstro 650 aldığımda 225 kiloluk motor çok ağır gelmişti, marşına bile basmadan bu biraz otoparkta dursun dedim, hemen eğitim araştırdım, eğitim yerine bile xmax ile gittim. Eğitimden sonra yaklaşık 200km yolu rahat bir şekilde sürüp evime getirebildim.
Tabi size direkt 650cc 200 kilo üzeri bir motorla başlayın demiyorum ama 250cc civarı motorlar 180 kilo falan oluyorlar zaten. 200cc hiç bir motor ağır gelmemeli, eğiti alınca kısa sürede alışırsınız. 200 kilo altı her motor hafiftir. Kocaman BMW GS'leri mini mini kadınlar kullanıyor, demek çok da büyük sorun değilmiş ağırlık.
ille hafif olsun diyorsanız hero x-pulse 200 hafif gibi, hem 200cc, hem sadece aslaftta giderim demez bozuk yollarda da üzmez, motora yeni başlıyor olsaydım düşünebilirdim.