Zealsun 150GY-A, 200GY-A, 200GY-2 ve Türevleri Buraya

Teşekkür ederim arkadaşım.Arkadaşlar benim motor 2.el ya kullanım kılavuzu yok 15/40 1litre yağ mı kullanılıyor 200 cc lerde.Bi de yağ değiştirirken izlemem gereken yolları ve dikkat etmem hususlar konusunda yardımcı olurmusunuz.Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

@sonofwind Evet cok iyi anlamıssın olayı... Bende kitapcıgı var ben normalde 10 40 koyuyordum ama kitapcıga baktıgımda 15 40 yazdıgını gordum ve o yagdan koydum vites geçişleri bile asırı gozle görülür bi şekilde farketti.. Castrol u kesinlikle tavsiye ederim...

http://www.castrol.com/castrol/productdetailmin.do?categoryId=9010411&contentId=7019437

Alırken dikkat et sakın otomobil için üretilmiş yag alıp koyma...

Yagı boşaltırken üstteki yag koyma vidasını ac sonra asagısını ac yagını boşalt sonra asagıdaki vidayı kapat fazla zorlamadan sık yoksa diş atabilir.. Sonra yukarıdan yagı koy 1 lt yetiyo zaten motorun yag gostergesinde de ortalarda oldugunda yeterli olur...

Arkadaşlar teşekkur ederim hepinize, allah hepimize kaza bela vermesin.

sonofwind sana da hayırlı olsun motorun ;)

Madem yağ konusu açıldı ben de bir soru ekliyeyim, 0 aldığınız motorun içinden gelen yağı direkt değiştirmeyi önerirmisiniz yoksa 400-500 km ye kadar içindeki yağ kalsın, zaten bayağı bi pislenecek mi dersiniz?

Ve ben yarı sentetik yağ koymayı düşünüyorum , kesinlikle tam sentetik kullan diyen birileri var mıdır ? neden?

Teşekkurler

Bolu Gölköy Tek Kişilik Enduro Keyfi

Uzun zamandan beri Sizlerle Bu sekilde karşılaşamaz olmustuk... Arka fren disk sıkıstırma problemide eklenince ve tamiratınıda yaptıramayınca kendim halletmeye karar verdim ve sorunu sanırım çözdüm. Bugun bi sıkıntı yasatmadı bana... Ne zamandır soyle dag bayır toprakda motorla doyasıya gezmek istiyordum ve bu hayalimi bugun en sonunda gerçekleştirdim...

İşte resimler...

09112007TekkiilikGlkyCross021Small.jpg

09112007TekkiilikGlkyCross023Small.jpg

Manzara Süper
09112007TekkiilikGlkyCross024Small.jpg

09112007TekkiilikGlkyCross025Small.jpg

09112007TekkiilikGlkyCross026Small.jpg

09112007TekkiilikGlkyCross027Small.jpg

09112007TekkiilikGlkyCross028Small.jpg

09112007TekkiilikGlkyCross029Small.jpg

09112007TekkiilikGlkyCross030Small.jpg

09112007TekkiilikGlkyCross031Small.jpg

09112007TekkiilikGlkyCross032Small.jpg

09112007TekkiilikGlkyCross033Small.jpg

Tek kişilik bi gezi oldugu için kendimi cekmekle ugrasmadım hiç:rendeer:

09112007TekkiilikGlkyCross034Small.jpg

Bu yol mükemmeldi Yaprakların üstünde gitmek :wiinkk:

09112007TekkiilikGlkyCross035Small.jpg

09112007TekkiilikGlkyCross036Small.jpg

09112007TekkiilikGlkyCross037Small.jpg

Burda bizim keratayı yana cok hafif yatırdık.. Yapraklar ıslakmıs arka frene dokunmayla motorun arkasının ters donmesiyle cok ufak bi de kaza atlattık..

09112007TekkiilikGlkyCross038Small.jpg

09112007TekkiilikGlkyCross039Small.jpg

İşte kaydıgım yer

09112007TekkiilikGlkyCross040Small.jpg

Zorda olsa kendimi cektim biraz pis aynalarım ama idare edin artık

09112007TekkiilikGlkyCross041Small.jpg

09112007TekkiilikGlkyCross042Small.jpg

09112007TekkiilikGlkyCross043Small.jpg

Bir başka Gezide Tekrar Görüşmek Üzere...

Harun Bulut BOLU MT

harun budur ağbicim :) çok ormantike olmuş güzel ellerine sağlık :rendeer::rendeer:

Teşekkürler bathu artık sorun yok ders calısmaya başlayıncaya kadar gezecem ormantik alanlarda :)

Sayısız teşekkürler tekrar bilgilendirdiniz beni.Ayrıntılı bilgi şekilde beni bilgilendirdiğin için sana da çok teşekkür ederim Myheart.Ya bu foto.lar super hele o kardelenler mükemmel ellerine sağlık.

Eyyyvaallah kardeşim. Yine ofisten beni alıp resimdeki yerlere götürmeyi başardınız, Tebrikler :cat: Emeğine sağlık myheart.

Arkadaşlar 2 hafta önce yaptığım ağva gezisinde birkaç küçük fotoğraf çekmeyi akıl edebildim. Bu seferlik acemiliğime verin. Bir dahaki sefere daha çok paylaşımcı olmaya çalışacağım :wiinkk:

Gezimiz iki motor ile gerçekleşti. Ben, eşim, kayınpeder ve kayınvalidem ile :p Yaklaşık 210km. kadar sürdü. Aslen ağvalıyım. Yoldaki çukurların yerlerini bile ezberlediğim mekanlar olduğu için özellikle ilk şehir dışı gezimi ağvaya yapmayı uygun buldum. Patikalarda da motorumun tadını çıkarma imkanı oldu bu sayede :)

Otobanda resim çekmek aklıma gelmedi. Zira pek de mola vermeden ağva Bucaklı köyümüze kadar gittik. Bu resim denize giden şose yol üzerinde çekildi. Burda biraz yabani kestane topladık.

Hey digi garadeniz :mrgreen:

Çamurda ramzey testi. 10 üzerinden 10 verdim :)

Buda kayınpederimin emektar Jawası. Çamurluğu böyle zamanlarda yukarı alıyormuş. Ama köydeki evimizden şöyle bi dolaşmaya diye takımlarımızı yanımıza almadan çıktığımız için çamuru sökmek ve motoru kurtarmak için biraz ter döktük :pr:

İşte kadırga açıklarından karadenizi manzarası

Allahıma binlerce kez şükürler olsun ki bugünleri gördük. Birgün bende böyle şeyler yapıp arkadaşlarımla paylaşacağım bana çok uzak gelirdi hep. İyi sürüşler.

Son düzenleme:
banada cok uzak gelirdii :) Su anda hayyellerimize ulaşlabildiğimiz için böyle bir ülkede binlerce şükür etmemiz lazım:) Sizde güzel gazlamıssınız.Ellerinize Saglık

Motosikleti
SYMPHONY 200E5+
Slm arkadaşlar.Hayırlısıyla dun zongsheni mi aldım.2006 model 5000 kmde.Bazen diyorum 125 cc olanı mı alsaydım diyorum bu 200 cc de bayagı bi atak biraz fazla oldu galiba bana.Neyse aracın 2.el olması itibariyle akü rölanti ayarı gibi küçük 2 sorunu var.Bi de ayak marşı çalışmıyor ya da ben beceremedim usulünü.Allah rızası için arkadaşlar şu rölanti ayarı nasil yapılıyor bi baba yiğit bana resimli ya da resimsiz açıklayabilir mi.?Bi de bu bizim akü kaç amper yazıları gozukmuyor da 4 amper gibi gozukuyor ama .Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

arkadaşım hayırlı olsun allah kazasız belasız kullanmanı nasip etsin, hoş geldin aramıza

DİSTORTEDMAN resimler için saol ,:)MYHEART seninde ellerine sağlık,:) gaza geldim çok fena:p

DİSTORTEDMAN, senden bir ricam var kayınpederine sorarmısın o bilir, bizim arka jant tellerimize jawanınkiler uyuyormu?

Son düzenleme:
@buralpdi Benıde bu topicdekiler gaza getirmişti ... Bi gazdır gidiyo bakalım ne zaman soncek :p inş hiç sonmez boyle dvm ederiz mutlu mesut :) hep birlikde paylaşmayla dostca :)

Motosikleti
SYMPHONY 200E5+
@buralpdi Benıde bu topicdekiler gaza getirmişti ... Bi gazdır gidiyo bakalım ne zaman soncek :p inş hiç sonmez boyle dvm ederiz mutlu mesut :) hep birlikde paylaşmayla dostca :)

valla senin gibi doğaya yakın olsam haftasonları hiç durmam , biz doğaya ulaşabilmek için en az 50km. gitmemiz gerekiyor( gidiş dönüş 100 km.) ondan sonra gittiğimiz yerde gezi başlıyor. sizler daha şanslısınız bu konuda. tabiki bu bizi yıldırmayacak hep gezeceğiz , yeni yerler göreceğiz ve bunlarıda mt dostlarımızla paylaşacağız sevgiler.

Fırtınalı geçen haftasonundan sonra bugun yeni kızımla ilk kez gezdim. Honda
Gs de cbf 150 ye bindikten sonra bana cok guclu geldi makina. rodajda oldugumdan sakin sakin durayım diyorum ama gaza ver gaz ver diyo sanki bana :D Arka freni cbf den cok daha saglıklı geldi bana , haliyle disk olunca:) ama kafamdaki kaska guvenim hiç yok fuarda inşallah uygun fiyata nolan falan bulursam alcam bir tane. bir de amerika dan korumalı bir mont sipariş verdim. burada nerden baksan 200 lira vermek koyardı acıkcası su linkteki montu satın aldım umarım iyi cıkar. bekledigim gibi cıkmasa da bana maliyeti 80 lira oldu burada kullanmadan 100 liraya okuturum hiç yoktan :D

ürünün sitesi
http://www.tourmaster.com/xcart/product.php?productid=244&cat=3 bu

bu da ebayde ki açık artırma

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/e...STRK:MEWN:IT&viewitem=&item=220170752359&rd=1

hadi hayırlı olsun arkadasım.... Sende artık bizdensin :) En kısa zamanda Motorların resimlerini istiyoruz buraya :wiinkk:

Teşekkur ederim myheart. Güzel bir manzara eşilğinde çekip koycam resimleri ;)

Yalnız merak ettiğim bir şey var. Ayak freni pedalı bana göre biraz yukarda gibi, ayarını nasıl yaparım? Servise mi gitmeliyim yoksa ayar için?

yaa bende de aynı sorun var. Adamlar orantısız yapmıslar.. Ben ayagımı pedalın altına sokuyorum lazım olunca ustunden basıp yine eski konumuna alıyorum...

Servisle işin yokda o kısmı kestirip sağlam bi parça ile güzelce kaynak yaptıracaksın tabi kaynak o malzemeyi tutarsa :silent:

bugün benimkinin yine gıcıklığı tuttu, çalışmamaya karar verdi.::angry2::
marşa basa basa aküyü de tırtlattık, kafayı sıyırmak üzereyim. ::rantinp:::ranntign

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar