merhaba arkadaşlar.
epeydir doğru düzgün giremiyordum. acele tarafından girip çıkıyordum.
tabi bu arada buraya yazma fırsatım da kısıtlı oldu. hatta bir sabah bir baktım ön çamurlugun öndeki parça kırılmış, hay masraf çıktı şimdi diye üzülürken. aklımda parlayan bir ampul ( ak partı ile ilgisi yok tamamen zeka kıvılcımlarından dolayı ) bu işi masrafsız çözü verdim.
nasıl mı ?
düşen ön parçayı ve arka parçayı üst üste getirip ön parçaya yeni üç delik açtım. böylece boydan biraz çekti ama 40-50 liraya yeni çamurluk almaktan kurtuldum.

bu arada zeka kıvılcımlarım fazla bastı birde motorum da üşümeyeyim diye elektrikli ısıtıcı yaptım kendime.
eski 1998 den kalma hala kullandığım bir elektrikli battaniye vardı ne zamandır gözüme kestiriyorum şunu bir kesem dağıtam da içindeki rezistanslar dan kendime ısıtıcı yapayım diye..
ama elektrik bilgim çok iyi olmadıgından acele edip de hata yapmak istemediğimden salladım bu güne kadar. zaten haftada 60 saat çalışan bir memur olarak istesem de ha dediğimde yapamıyacaktım.
derken bim mağzasına 150 watlık bir bir 12 volttan 220 volta dönüştürücü geldiğini gördüm. amanin yüzümde gülüçükler açtı. hemencik bir tane aldım. motorum da hazır olan çakmak soketine soku verdim. battaniyenin fişinide buna takı verdim. oh oh aman sabahlar olmasın, nedendir bilmem bana bir hararet geldi.

sehir içi için fazla bir ısı verdi, bunalttı ama şehirler arası yolda ki ayda ortalama 900 km yol yapıyorum iyi geleçek hatta yetmezse bir battaniye daha var onuda takarım, ultra sıçak olur.
ben denedim hoşumada gitti. tavsiye ederim, invertiri olan arkadaşlar deneye bilir.
bugun yarın bir kaç foto eklerim birazda şenlenir forum.
Arkadaşlar bende bi ramzey 150 cross var bunun ışığı çok düşük ya önümü göremiyorum neredeyse ne yapılabilir bunun için
dostum far tasın ayr vidası var oradan bir kaç tur saat yönünde sıkarsan ışık biraz yukarı kalkar. ampül olarakta bir iki liralık çin malı değilde 5 liralık varta, boch veya pilips kullan.
genede sorun devam ederse burayı takip et çunku bu konuda benim motora ciddi bir çalışma yapmayı düşünüyorum.