bizim motorlarda çekişe vermişler gücü ama tam bir kros kadarda çekiş yok benim tavsiyem biraz daha bilinçli oynamak. arka dişliyi en fazla 2 diş küçült böylece çekişten fazla kaybetmezsin viteslerde de geçişler tatlı bir uzama olur. sen genede ilk fırsatta ön dişliyi ve arka dişliyi say bakalım kaçlıklar. diskinden büyük dişlisi olan motorların çoğu spesiyal denen tamamen arazide performas için kullanılan motorlar ki onların bir cok şeyi bizim altımızda cros diye avunduğumuz motordan farklı. mesela amatisorler başta olmak üzere bir çok parçası hem özel hem pahalı. bazı parçaları kilometre hesabı değilde saat hesabına göre değişiyor. arkadaşımda klr 250 var o yavaş yavaş kafayı yedi dişliler için 350 lira harcadı allahtan bizimkiler çinli benım dişlilere 30 civarı bir para harçamıştım.
Sanırım benim ki o özel üretim zımbırtılarından bugün arka amortisör yüksekliğine baktım tam 1mt ön amortisör 1mt 20cm yüksekliğinde
yarın idmandan sonra karbüratörün iğnesini bir alta getireceğim çekişi artsın diye o zaman ön ve arka dişliyi sayarım büyütebilirsem önü 2 diş büyütürüm eşit olur sanırım o zaman büyütemezsem uygun dişli bulmaya çalışacağım arka için umarım bulabilirim.
Bana tork o kadar önemli değil zaten motor uzasın yeter bana uzun yol performansı değerli benim için. Mesela senatör tork fakiri fukara ama uzun yol için harika motor yolda açıldıkça açılıyordu:queen:.
Birde bir sorum olacak bu depoyu tam doldurduktan sonra başıma geldi karbüratörün alt tarafındaki tahliye borusundan arada benzin akıtıyor resmen kusuyor benzini hafif siyahımsı şekilde çıkıyor bu nedendir iğneden kaynaklı mı olur yoksa pislikten dolayımı yapıyor.
mct kullanırken aynı sorun oluşmuştu halletmiştim ama hatırlamıyorum nedenini:queen: