öncelikle yeni zongicilere hoşgeldiniz diorum arkadaslar sibop ayarı(motorun ateşlemesinden bahsediorum lastik diil yani:) ) daha önce motor sökup toplamışlığınız yok ise zor bi olay çünkü çok ince ayarı var, çunku motorda cdi ateşleme olduğu için mesela 2 zamanlı mz yada jawada kiler gibi kolayca ayar yapılamıo bence iyi bi ustaya götürün derim ,peki sibop ayarının bozulduğunu nasıl anlarız? cevap motor çok bağırıp az kaçıo ise ,eksoz dan kara duman atıo ise sibop ayarı büyük ihtimnalle bozulmuş ola bilir , onun dışında yeni zongicilere tavsiyem karbüratörü temizletin ve benzin hortumu üzerine küçük bi benzin filtresi attırın 3- tl bişi ucuz ama çok işe yarıo ,bide zinciri dişliyi devamlı bakımlı yağlı tutun ,hiç bi skınıtın yaşıcanızı düşünmüyorum,buarada "agnostic"bende adanalıyım adanaya selamlar hazirana doğru istabuldan adanaya zongi ile gitcem
bu sölediklerimi en kısa zamanda fotolu koycam arkadaşlar , daha önce hyosung gt250 r vardı 2008 enjeksionlu model ,zongi kadar memnun diildim ,tekrar hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:25 ----------
sonofwind, plaka aydınlatma için kuyrugu çıkarmana gerek yok ,kuyrugun iç tarafında yan yana iki vide var aydınlatma ampulunun kutusunu tutuo onları cıkar , kutu ayrılı kuyruktan içinde iki vida daha var onuda cıkarınca ampüllere ulaşa biliosun,durup dururken ampülün patladı ise motorunda kısa devre ola bilir , bi kontrol et, yanınada yede sigorta al,ne olur ne olmaz die motorun bı kenarına zulalla gerek olursa değiştiri ver yolda kalmazsın ,tekrara hayırlı olsun kazasıoz belasız sürüşler
yamyamaha bana da pahalı geldi hem güvenemedim de bende mat siyaha boyattım.gayet güzel oldu.yalnız bir sorunum var zinciri sıktırdım bugün fakat aşırı ses yaptı geri döndüm farkettik ki motora binince zincir yukarı sürtüyor ve aşırı ses yapıyor tekrar gevşettirdim.ses azaldı fakat artçıyla binince yine ses yapar gibi geliyor, bu durum beni rahatsız ediyor amortisörleri sıksam sorun çözülür mü?motora binince çökmeyeceğinden sürtünme olmaz gibi geliyor ama amortisörün ayarından da çok memnunum.
senatör 150cc maksi kasalı mini motorlu scooterımı sattım ve mondial 150 ut cross alarak aranıza dahil oldumbu motorlarla ilgili önerilerinizi bekliyorum zira benim için değişik bir tarz ilkkez kullanıyorum ve çok eğlenceli özellikle şehir içinde
)
performans düştüyse aşıdaki çentiklere tak. unutma artan performans artan yakıt demek.
10 liraya 103 km yaptıysan yakıtın çok iyi benım canevir kmde 180 yakıyor. yani 100 km de 18 lira yakıyor ( benzinde ). lpg de anca 10 lira ile 100 -150 km arası bir mesafe yol yapabiliyorum. tek silindir sonuçta titreşim olacak ama birazda olsa kesmek elinde. şaseye motoru tutturan saplamaları değiştirdim sıkmadan öncede kalın pulla takviye yaptım titreşim okadar düştüki klr 250 kullanan bir arkadaşım bile hayran kaldı.
o zaman sanrıım benimkinin iğnesi ortanın bir altındaydı. Kalkışı etkiledi son hızıda etkiledi o yüzden değişeyim yarın. Çok yakmıyor zaten o şekilde 103km yaptı dediğin gibi kmde 10 kuruş eder. şu haliyle herhalde 370leri zorlar depoyla. Anladığım kadarıyla uzun yola çıkacaksak çentiği bir üste alıcaz:cherry: böylece performans düşecek fakat menzil artacak. Zaten bugün 60kmlik parkur denememde ideal ortalama hızının 90 olduğunu farkettim titreşimsel ve devirsel olarak en iyisi o. Tabi iki kişi 120ye kadar gidiyor ankarayı bilen varsa konya yolu yokuşunu 100le iki kişi çıktım bugün giderken tektim 110-120 arasındaydı hızım oldukça iyi. senin cenaver çok yakıyormuş ya benim mct bile 150 kuruşu birkez geçmişti
dediğin işlemleri yapıcam pul ardına kaucuk conta sonra sıkma işlemi o zaman titresinde görelim)
pul kaucuk conta olayı yaş. yumoş malzeme olmayacak. zamanla somun gene gevşiyor en azından bende ole oldu. ben sadece sağlam saplamayı tornada yaptırdım, kalın etli pulları gecirip sıka bildiğim kadar sıktım.
uzun yollar için 46 olan arka dişliyi 44 le deyiştirdim. araziye geziye cıkacagım zamanda öndeki 17 dişliyi 15 le deyiştiriyorum arkaya orijinal 46 dişlisini takıyorum. yüzde 15-20 arası çekiş güçleniyor.
dün gece nöbette iken motorun kafalıgını söktüm lambanın yanına çakmak yuvası taktım. iyi oldu artıkın cep telefonumu falanda şarj edebilirim. dağa bagıra gidenler için iyi bişi tavsiye ederım.