ramzeyin kataloğunu incelerken bu tork olayına kafam takıldı, 200 cc motor max güç 16 hp/8000 rpm ve max tork 14nm/5500 rpm yazıyor. 150 cclik krosta ise max güç 11,5hp/8000 rpm- max tork 11,1 nm/8000 rpm. 150 cclik motorda tork daha üksek bu ne anlama geliyor?
motorlarda, max tork minimum devir de kazanmak en idealidir. fark ederseniz 200'luk 5500 rpm 'de max tork değerini verirken diğeri 8000 de.
şöyle söyliyeyim, max güç alman için 8000 devire çıkman gerekir .sen eğer motoru hep 8000 devirde kullanırsan altındaki makinanın torku 11 nm olur ki sürekli redline'nın dibinde kullanırsan bu moturu 3-5k km de yağlaması zayıf bu motoru adamın kucağına bırakıverirler.
sözün özü, tekrar tekrar söylüyorum şimdi bu makinalardan alacak olsam sıfır almam. zibil gibi kaynıyor etrafta. istanbul taraflarında değilseniz bulamayabilirsiniz tabi. unutmadan 200 cc de kullandım ve deneme olarak 150 cc de kullandım, bariz bir fark var çekişte ister istemez.
yabancı bir forumda gördüğüm şekli kendi motoruma uygulayacam. arkada spastik şekliyle durmasından iyice uyuz olduğum aküyü böylelikle öne alacağım.
bu hafta kocaman hava filtresi kutusunu söküp attım, yerine sirkeciden 15 ytl 'ye şunu alıp taktım.
böylelikle aküye yer açıldı.
hava filtresini değiştirdikten sonra, karbüratör beslemesi yetersiz gelmeye başladı, ana iğnesini araştırdım. üstünde yanılmıyorsam 98 iğne var, 115 yapmış amerikadaki elemanlar, ben de bizim karburatore uyan kymco'nun bir modelinde kullanılan iğneyi buldum. bu hafta onu da halletmeyi planlıyorum. 115 yapıcam bakalım. muhtemelen benzin sarfiyatım artacak, ama eğer çok artmıyorsa eski sisteme dönmem galiba, çünkü elemanlar moturu alır almaz yapılacaklar listesine bunları eklemişler, herkes yapıp memnun kalmış.
eksoz iyi atamadığı için boğulma olduğundan çoğu eksozu değiştirmiş, tabi elemanların yaşadığı memlekette 0 ayarında çıkma akro ları 20-30 dolara alabildikleri için koymamış. (hatta birisi 2005 r1 arka suspansiyonunu 20 dolara alıp takmış bizim motora :bounce: edit: şimdi fark ettim, üstteki resimdki eleman r1 amortisoru koymuş, resimlerde belli zaten
neredeyse hepsi dişlilerle oynamışlar. bizim motorların (sky go, salcano, yuki) özellikle arka dişlileri diğerlerinden büyük olduğuı için çoğu arka dişliyi küçültmüş. zongi, ramzeyliler ise ihityaçlarına göre genelde ön dişli ile oynamışlar.
Son düzenleme: